Arap Ülkelerinde Kandil Kutlanıyor Mu

Arap Ülkelerinde Kandil Kutlanıyor Mu Arap Ülkelerinde Kandil Kutlanıyor Mu

Arap Ülkelerinde Kandil Kutlanıyor Mu


Kandil geceleri, İslam'ın ilk zamanlarında var olan bir âdet olmayıp hicri 3. asırdan itibaren kutlanmaya başlanmıştır.

Arap kültüründe kandil var mı?

Kandil Dağları (Kürtçe: قەندیل / Çiyayên Qendîlê), Irak-İran sınırında yer alan ve yaklaşık 1.500 km uzunluğundaki Zagros Dağları'nın bir bölümünü oluşturan sıradağlar.

Kandil Kutlaması hangi ülkelerde var?

Muhammed'in hadislerinde bu gecelerin faziletini anlatılmıştır. Bununla birlikte Hz. Peygamber (s.a.s.), bazı mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesini ümmetine tavsiye etmiştir (Tirmizî, Savm, 39). Dolayısıyla kandil geceleri ismini Türk kültüründen almakla beraber İslam inancında hürmet gösterilen gecelerdir.

Islam'da kandil kutlamak var mı?

Günümüzde mevlid, Suudi Arabistan hariç Kuzey Afrika'dan Endonezya'ya kadar İslâm ülkelerinde -bazılarında resmî, bazılarında gayri resmî olarak- yaygın biçimde kutlanmaktadır.


Arap ülkelerinde Mevlid Kandili var mı?

Bu gecenin adı Kur'an'da da geçmemektedir. Ancak Hadis'i şeriflerde Recep Ayı'nın ilk Cuma gecesi ile ilgili övgüler ve dualar bulunmaktadır. Yine hadis ve siyer uzmanlarına göre peygamberimiz bir kandil ibadeti belirtmemekle beraber Regaip Kandili gününde oruç tutar, gecesinde ise nafile namaz kılarak ibadet ederdi.

Peygamber Efendimiz kandil kutlamış mı?

Ayrıca bu gecelerin kutlanmasını nehyeden bir rivayet de yoktur. Bu geceler Osmanlılar döneminde II. Selim zamanından başlayarak, minarelerde kandiller yakılarak duyurulup kutlandığı için "Kandil" olarak anılmaya başlamıştır. Yani kandiller Kur'an'da geçmiyor. Sadece Osmanlılar döneminde yapılan kutlamalardır.

Kuranda Kandil geceleri var mı?

Kadir Gecesi var evet ama o da bizde bilinen anlamında değil. Esasen Kadir Gecesi'nde kandil kutlaması yapılmaz. Kadir Gecesi demek, Kuran'ın size indiği gece demektir ve toplanıp kutlamaya gerek yoktur.

Hangi kandil kutlanmaz?

Berat Kandili (Arapça: ليلة منتصف شعبان, Şaban'ın yarısı), İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biridir. Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gecesi, Berat gecesidir. 16. yüzyılda, Osmanlı İmparatorluğu'nda II. Selim'den itibaren minarelerde kandil yakılmasıyla kandil adını almıştır.


Berat Kandili dinimizde var mı?

Berat Kandili Kuranı Kerim'de açıkça yer almamaktadır. Ancak, Kuran-ı Kerim'in 44. Suresi olan Duhan suresinde, Kuran-ı Kerim'in “Mübarek bir gecede” nazil olduğunu bildirilmektedir.

Berat kandili kuranda var mı?

Mevlid Kandili Kur'an-ı Kerim'de yer almamaktadır. Fakat Kandil geceleri, İslam dininin kıymet verdiği gecelerdir.

İslam dininde hangi kandiller var?

Peygamber'in açıklamaları, müslüman toplumlarda ve özellikle Osmanlılar'da Kadir gecesinin diğer kandillere göre daha büyük ilgi görmesine, bu arada sosyal hayata yansımasına, örf ve âdetlerin zenginleşmesine vesile olmuştur. Yaygın kanının aksine Kadir Gecesi Kandil değildir.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL