Dünyada Kaç İl Var

Dünyada Kaç İl Var Dünyada Kaç İl Var

Dünyada Kaç İl Var


Teknolojinin günlük hayatımıza daha fazla nüfuz etmesiyle birlikte dijital ve akıllı cihazların birincil yaşam alanı olan evlerdeki kullanımı da artıyor. Statista'nın yayımladığı veriler, dünya genelinde 175 milyon akıllı ev olduğuna işaret ediyor.

Bu dünyada kaç tane ev var?

Birleşmiş Milletler'in kayıtlarına göre dünya üzerinde toplamda 206 ülke yer almaktadır. Listelenen 208 ülke, Birleşmiş Milletler'e (BM) üyelik durumlarına göre üç kategoriye ayrılabilir: 193 BM üye devleti, 2 BM gözlemci devleti ve diğer 11 devlet. BM üyesi olmayan ülkeler ise listede eğik gösterilmiştir.

Dünya üzerinde kaç tane ülke var?

10 bin metrekare gibi büyük bir alana yayılmasıyla dünyanın en büyük evi ünvanını kazanan Los Angeles'taki “The One“, 340 milyon dolarlık fiyatıyla da ABD'deki en pahalı evi ünvanını kazanıyor.

Dünyanın en büyük evi hangi ülkede?

TÜİK'in 2021 verileri ile tamamlanınca konut stoku, yani boş ev sayısı 1 milyon 629 bine çıkıyor. 1 milyon 629 bin boş konut, her konut başına dört kişi olarak hesaplanınca 6,5 milyon nüfusu barındırabilir.


Türkiye'de kaç boş ev var?

O Harfiyle Başlayan Ülkeler

Popülaritesi yüksek olmasına karşın dünya üzerinde o harfiyle başlayan sadece iki ülke yer almaktadır. Bu ülkeler şunlardır: Orta Afrika Cumhuriyeti (Başkenti Bangui) Osetya (Güney ve kuzey olarak ayrı ayrı yönetilir, dolayısıyla başkentleri farklıdır)


O harfi ile ülke var mı?

Kişi başına düşen GSYİH'e göre en zengin 25 ülkenin sıralandığı listenin başını 128 bin 820 dolarla 634 bin nüfuslu Lüksemburg çekiyor.

Dünyanın en zengin ülkesi hangisi?

En küçük mikrodevlet, 2003 sayımlarına göre 911 vatandaşı ve 44 hektar yüzölçümü olan Vatikan'dır. İtalya'nın başkenti Roma'da merkezi olan Malta Şövalyeleri, uygulamada yüzölçümü olmayan bağımsız devlet statüsündedirler.

Dünyanın en küçük ülkesi hangisi?

Fotoğraf altı yazısı, Dünyanın en pahalı evi Antilia 1 milyar dolar değerinde. Dünyanın en pahalı evinin ilk fotoğrafları yayınlandı. Hindistan'ın en zengin adamı Mukesh Ambani tarafından yaptırılan 27 katlı bina Bombay'daki Altamount Road'da bulunuyor.


Dünyanın en pahalı evi kimin?

Dünyanın en pahalı evi, aynı zamanda en ilginçlerinden olan Antilia Kulesi. Hindistan, Bombay'da yer alan bu evin sahibi Hintli işadamı Mukesh Ambani. İçeride kendisi ve ailesi yaşıyor. Evin değeri 1 milyar dolar.

Dünyanın en pahalı evi kime ait?

Japonya'nın başkenti Tokyo'da kazı yapan bir grup arkeolog, 600 bin yıl önce yapıldığı saptanan dünyanın en eski evini buldular. Arkeologlar, Japonya'nın başkenti Tokyo'nun kuzeydoğusundaki Miyagi bölgesindeki kazı alanında, birçok oyuk ortaya çıkardı.

Dünyanın en eski evi hangisi?

2015 yılından bugüne kadarki verilere göre Irak, İran, Suudi Arabistan, Kuveyt vatandaşları Türkiye'de en çok konut alan yabancılar olurken, 4 veya 5'inci sıralarda gelen Ruslar, savaşın başladığı 2022'de ilk sıraya yükseldi. 2023'ün Mart ayı sonu itibarıyla yine Ruslar ilk sırada bulunuyor.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL