Bebeğim Kafasını Çarptı Şişti Ne Yapmalıyım?

Bebeğim Kafasını Çarptı Şişti Ne Yapmalıyım? Bebeğim Kafasını Çarptı Şişti Ne Yapmalıyım?, Yara sadece su ile yıkanmalıdır. Travmanın olduğu bölgeye soğuk uygulaması morarmayı giderebileceği gibi şişliğin artmasını da önlemektedir. İlk birkaç tıbbi yardıma ulaşabileceğiniz bir bölgede bulunulmalıdır. Çocuğun bir süre dinlendirilmesi ve stresten uzak durması sağlanmalıdır.

Bebeklerde çarpma sonucu oluşan şişlik nasıl geçer?

Hasar gören bölgeye hemen havluyla sarılmış buz uygulayın. Buz bu bölgedeki kan akışını sınırlandıracaktır. Hasar gören bölgeye yatıştırıcı ve onarıcı bir kremle nazikçe masaj yapın. Ve elbette, küçük çocuğunuza bol miktarda sevgi gösterip uf olan bölgeyi öpmeyi unutmayın!

Bebeklerde kafa darbeleri ne zaman tehlikeli?

Çatlak bulunan ve altında da 1 cm'den büyük kanama olan, ayrıca beş kriterden en az birinin gözlemlendiği çocuklara ise cerrahi müdahale yapılır. Kemik yapı 5 mm'den fazla yer değiştirdiyse, parçalı kırık varsa ve bunun altında 1 cm'den büyük kanama bulunuyorsa, bu vakalara da cerrahi tedavi gerekir.

Kafa çarpması sonrası şişlik ne zaman geçer?

Kafa derisinde çok fazla kan damarları bulunduğundan küçük bir kesikten büyük miktarlarda kanama olabilir. Darbe sonucu bir kesik oluşmasa dahi, cilt altına toplanan kan, darbe bölgesinde şişliğe neden olabilir. Bu tehlikeli bir durum değildir ve bir-iki hafta içinde tamamen kaybolur.


Darbe sonrası şişlik nasıl geçer?

Bu tür durumlarda darbe alan kısma (buz veya soğuk suyla ıslatılmış bezle) soğuk uygulayarak daha fazla şişmesini önlemek yeterlidir. En yakın sağlık kuruluşuna ulaştırılır.

Bebek kafasını vurduktan sonra ne yapılır?

Kafa travmasının ardından çocuk mümkün olduğu kadar az hareket ettirilmelidir. Kafada travmaya ait şişlik ya da açık yara olup olmadığı kontrol edilmelidir. Travma sonrası ciltte kanamaya neden olan bir yara ya da kesi varsa steril bir gazlı bez veya temiz tampon uygulanarak kanama durdurulmadır.

Kafayı vurunca neden şişer?

Kafa derisinde çok fazla kan damarları bulunduğundan küçük bir kesikten büyük miktarlarda kanama olabilir. Darbe sonucu bir kesik oluşmasa dahi, cilt altına toplanan kan, darbe bölgesinde şişliğe neden olabilir. Bu tehlikeli bir durum değildir ve bir-iki hafta içinde tamamen kaybolur.


Cocuklarda kafa travması kaç saatte belli olur?

Bebeklerde kafa travması sonrası belirtiler travma anından hemen sonra veya birkaç saat içinde ortaya çıkabilir. Fakat her bebek farklı olduğu için belirtilerin başlama zamanı farklılık gösterebilir. Özellikle hafif kafa travmaları durumunda belirtiler hemen fark edilmeyebilir ve birkaç saat sonra ortaya çıkabilir.

Kafasını vuran bebek uyutulur mu?

Düşen bebek ya da çocuk en az 2 saat uyutulmadan gözetim altında tutulmalıdır. Herhangi bir yaralanma, kanama, şuur kaybı ya da havale varsa hemen sağlık ekiplerini arayarak şunları yapın; Havale ya da kusma varsa çocuğunuzun boynunu düz tutarak yan yatırın.

Kafasını çarpan çocuk ne kadar süre uyumamalı?

Kafa travması sonrası, nörolojik muayenesi normal ve şikayeti olmayan çocuklarda, normal beslenme ve uyku düzenine devam edilip, 2-3 saat arayla çocuktaki belirtiler kontrol edilmelidir. Uyuyorsa uyandırılıp, konuşmasına ve uyanıklığına bakılmalıdır.


Kafa travması ilk kaç saatte belli olur?

Kafa travması sonrası ilk 24 ve 48 saat çok önemlidir. Travma sonrası açık yara olmasa bile kafası kırıkları veya beyin kanaması meydana gelebilir.

Kafada nereye alınan darbe tehlikeli?

Burun, göz, elmacık kemiği gibi yüzde çeşitli bölgelere alınan darbeler de kafa travması oluşmasına sebep olabilir. Eğer yüz bölgesine şiddetli bir darbe söz konusu ise en kısa sürede bir doktora muayene olmak faydalı olacaktır.

Kafayı sert bir yere çarpınca ne yapmalı?

Eğer çarpma sonrası kafa cildinde açılma ve kanama varsa üzerine temiz bir tampon konmalı ve baskı yapılarak hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Çarpma sonrası şuur kaybına varacak bir durum yaşandıysa hemen 112 Acil ile temasa geçilip durum bildirilmelidir.


Şiş indirmek için ne yapılır?

Laktozsuz probiyotik içeriği yüksek gıdalar (yoğurt, kefir) Magnezyum takviyesi. Ilık su ile banyo. Yürüyüş ve fiziksel egzersiz şişkinliği azaltıp ve vücuttaki gazı temizlemeye yardımcı olduğu için karın şişkinliğine iyi gelen doğal yöntemlerdir.

Kafama darbe aldım şişti ne yapmalıyım?

Yakın zamanda baş bölgesine alınan bir darbe sonucu kafa travmasına ait bulgular olduğunu düşünüyorsanız tıbbi yardım alabilirsiniz. Özellikle bilinç ve denge kaybı, ruh halinde değişiklikler yaşarsanız derhal güvenilir bir sağlık kuruluşuna ait acil servise başvurmalısınız.

Bebeklerde kafa şişmesi neden olur?

Baş bölgesi, rahim ağzının açık olan kısmından ileriye doğru gitmek için zorlandıkça daha çok basınca maruz kalır ve turnike etkisi oluşur. Daha çok zor ve uzayan doğumlarda meydana gelir. Doğumda forseps veya vakum kullanımı da bu tip şişmelerin riskini arttırmaktadır.

Bebeklerde hangi düşme tehlikeli?

Şiddetli ve tiz sesle ağlama varsa, Yürüyebilen çocuklarda dengesiz yürüme, kol ve bacaklarda güç kaybı varsa, Işığa ve sese duyarlılık varsa, Gözlerde kayma, el ve kollarda istemsiz atımlar gibi havale bulguları varsa vakit kaybetmeden uzmana başvurulmalıdır.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL