Bazlama Tarifi ve Nasıl Yapılır?

Bazlama Tarifi ve Nasıl Yapılır? Dumanı üzerinde bazlamanın üstüne tereyağı sürüp, yemeyi denediniz mi? Denemediyseniz bu lezzetten daha fazla mahrum kalmamak için bazlama tarifimize göz atmalısınız.

Bazlama Tarifi ve Nasıl Yapılır?

Bazlama Tarifi

Dumanı üzerinde bazlamanın üstüne tereyağı sürüp, yemeyi denediniz mi? Denemediyseniz bu lezzetten daha fazla mahrum kalmamak için bazlama tarifimize göz atmalısınız. Hamurun kıvamı ne kadar cıvık olursa, o kadar yumuşak bazlamalar elde edersiniz. Bu yüzden tek püf nokta hamurun olabildiğince cıvık olmasıdır.

Malzemeler

4-5 su bardağı kadar un
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
2 su bardağı ılık su

Yapılışı
 

  • Bazlama tarifimiz için unumuzu hamurumuzu yoğuracağımız kaba alıyoruz.
  • Ortasını çukur gibi açıp, şekerimizi, suyumuzu, tuzumuzu ve mayamızı ekliyoruz.
  • Bazlama hamurumuzu hazır edene kadar yoğuruyoruz.
  • Cıvık bir hamur hazırladıktan sonra üzerine nemli bir bez serip, mayalanması için bırakıyoruz.
  • Hamurumuz mayalanınca, bezelere ayırıp, pişirmeye geçiyoruz.
  • Kızdırılmış, yağsız bir tavada arkalı önlü olarak bütün bazlamalarımızı pişiriyoruz. Afiyet olsun.

 

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL