Acıka Tarifi, Nasıl Yapılır ve Püf Noktaları Nelerdir?

Acıka Tarifi, Nasıl Yapılır ve Püf Noktaları Nelerdir? Meze tarifleri, salata tariflerinden sıkıldığınız zamanlarda imdadınıza yetişiyor. Bol cevizli ve hafif acılı lezzeti ile çok beğeneceğiniz bir meze tarifimiz var.

Acıka Tarifi, Nasıl Yapılır ve Püf Noktaları Nelerdir?

Acıka Tarifi, Nasıl Yapılır?


Meze tarifleri, salata tariflerinden sıkıldığınız zamanlarda imdadınıza yetişiyor. Bol cevizli ve hafif acılı lezzeti ile çok beğeneceğiniz bir meze tarifimiz var. Acıka tarifi, ezmeyi andıran ama aslında biraz daha farklı olan bir tariftir. Hadi hemen tarifimizi hazırlamaya geçelim.

Malzemeler

Yarım kilo ceviz içi
4 dilim kadar bayat ekmek içi
250 gram kadar acı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı toz kişniş
4-5 diş sarımsak

Yapılışı
 
  • Acıka tarifimizi hazırlamak için cevizlerimizi robotun içerisine alıyoruz ve çekerek ince bir hale getiriyoruz.
  • Ekmek içlerimizi suyun içerisine alıyoruz ve 5 dakika kadar bekletiyoruz.
  • 5 dakika sonra suyunu sıkıyoruz ve geniş bir kaba alıyoruz.
  • Üzerine robotta ince çektiğimiz cevizlerimizi ekleyip, iyice karışana kadar harmanlıyoruz.
  • Acı biber salçamızı, yağımızı ve kişnişimizi ekleyip, bir süre daha karıştırıyoruz.
  • Son malzememiz olan sarımsaklarımızı iyice dövüyoruz ve acıka karışımımıza ekleyerek harmanlıyoruz.
  • Hazırladığımız mezemizi bir kavanoza doldurup, yiyeceğiniz zaman çıkartabilirsiniz. Serin yerde saklamayı unutmayınız. Afiyet olsun.

Çelik Kapı1 Euro Kaç TLAnkara Göğüs Estetiği