Varistör Nedir

Varistör Nedir, Varistör ne iş yapar?, Varistör çeşitleri nelerdir?, VDR nedir ne işe yarar?, Varistör neden bozulur?, Varistör nerede kullanılır ne işe yarar?, Varistör yönü var mı?


Varistör ne iş yapar?

DC güç kaynağını besleyen şebeke voltajında, ani bir yükselme olduğu anda, varistör iletime geçer ve aşırı voltaj süresince oluşacak fazla akımı, kendi üzerinden geçirerek, alıcıların normal akımıyla aksaksız bir biçimde çalışmasına olanak sağlar.

Varistör çeşitleri nelerdir?

Birçok varistör tipi olsa da en çok kullanılanları, metal oksit varistör ve silikon karpit varistördür. Metal oksit varistörler, çinko oksit tanelerinden oluşan seramik bir kütleden oluşurken bizmut, kobalt ve manganez de içerebilir. Silikon karpit varistörler de silikon karpit tanecikleri ve kristalleri içermektedir.

VDR nedir ne işe yarar?

VDR (Gerilime Duyarlı Direnç – Varistör)

VDR'ler, devredeki gerilim dalgalanmalarına karşı korumak için kullanılır. İsmini İngilizce gerilime duyarlı direnç anlamına gelen “Voltage Dependent Resistor” ifadesinin baş harflerinden alır.



Varistör neden bozulur?

Simetri kuralı nedeniyle bazı fazlarda gerilim yükselirken bazılarında da gerilim düşecektir. Anlık nötr gevşemesinde, gerilim anlık olarak varistör limit değerinin üzerine çıkacak ve varistör patlayacaktır.

Varistör nerede kullanılır ne işe yarar?

Varistör kelimesi, "variable resistor" tabirinden türetilmiştir. Varistörler, elektronik devre üzerine gelen elektrik enerjisinde voltaj yükselmesi durumları gerçekleştiğinde, direnci azaltmaya veya aynı şekilde voltaj düşük geldiği zamanlarda direnci artırmak suretiyle voltaj dalgalanmalarını sönümlendirmeye yarar.

Varistör yönü var mı?

Metal Oksit Varistör , mükemmel geçici gerilim bastırma sağlayan voltaja bağlı, doğrusal olmayan bir cihazdır.

Varistör neye göre seçilir?

Varistör seçimi için, genellikle V1mA nominal akışkan voltajı ve akış kapasitesi iki parametresi seçilir. 1. Sözde varistör voltajı, yani arıza voltajı veya eşik voltajı. Belirtilen akımdaki voltaj değerini ifade eder.

Varistör kaç volt?

VDR veya Voyage Data Recorder, SOLAS'da tanımlanmış, gerekli şartları taşıyan gemilerde, belirli sensörlerden aldığı verileri toplayarak saklamak üzere tasarlanmış bir sistemdir. Genellikle uçaklardan bilinen bir sistem olan ve halk arasında kara kutu olarak tanımlanan cihazdır aslında.

VDR nasıl çalışır?

Varistör gerilim kontrollü yani gerilim ile değeri, doğrusal olmayan bir şekilde değişen elektronik devre elamanıdır. Genellikle devreyi ani yükselen aşırı gerilimlere karşı korumak, devrenin voltaj dalgalanması yüzünden zarar görmesini engellemek için kullanılmaktadırlar.

VDR nin açılımı nedir?

Kelime anlamı sıcaklıkla direnci azalan termistör demektir. Normal bir dirençten farkı devrelerde pasif sensör olarak görev yapmalarıdır. Temas ettiği nesnenin ya da bulunduğu ortamın sıcaklığı arttıkça NTC'nin direnci azalır. Yani NTC'lerde ısıyla direnç ters orantılı çalışır.

NTC nedir nasıl çalışır?

NTC ( Negative Temperature Coefficient )

NTC'nin direnci ısıyla ters orantılı olarak değişir.Yani ısı arttıkca direnci azalır. Isı azaldıkça da direnci artar. NTC'ler negatif ısı katsayısı ile çalışırlar, ısı derecesi arttıkça OHM yani direnç artar.


NTC açılımı ne?

Sistemi voltaj dalgalanmalarından korumak için, voltaj dengeleyici kullanılabilir. Voltaj dengeleyici, giriş voltajını filtreler ve elektrikli cihazlara güç sağlamak için çıkışta ayarlanan değerde sabit bir voltaj sağlar.

Diğer Nedir Yazıları
Çelik Kapı1 Euro Kaç TLAnkara Göğüs EstetiğiSurvivor kim elendi