Erasmus Nedir

Erasmus Nedir, Erasmus nedir ve nasıl yapılır?, Erasmus kimlere verilir?, Erasmus için ne kadar para lazım?, Erasmus kaç ay sürüyor?, Erasmus yaş sınırı kaç?, Erasmus için kaçıncı sınıf olmak gerekiyor?


Erasmus nedir ve nasıl yapılır?

Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır.

Erasmus kimlere verilir?

Erasmus Öğrenim Programı'na bütün tam zamanlı öğrenciler başvurabilir fakat Ağırlıklı Not Ortalaması ön lisans ve lisans düzeyinde 2.20'nin altında olanlar ve lisansüstü düzeyde 2.50'nin altında olanlar başarısız sayılırlar.


Erasmus için ne kadar para lazım?

Erasmus ücretleri için 2024 güncellemesi var mı? 2024 Erasmus anlaşması kapsamında Erasmus hibeleri, 1. ve 2. grup ülkeler için 600 Euro ile 3 ve 4. grup ülkeler içinse 450 euro olarak güncellendi. Erasmus stajı yapmak isteyen öğrenciler ise 750 ile 600 Euro arasında bir hibe alacaklardır.

Erasmus kaç ay sürüyor?

Bir öğrencinin aynı öğrenim kademesi içerisinde (lisans, yüksek lisans, doktora), varsa, Erasmus Mundus burslusu olarak yapılan veya 2014-2020 Erasmus+ döneminde yapılan öğrenci hareketliliği süresi ile yeni Erasmus+ döneminde (2021-2027) yapılan öğrenci hareketliliği süreleri, toplamda 12 ayı geçemez.

Erasmus yaş sınırı kaç?

Katılımcılar 13-30 yaş aralığında olmalıdır (Grup liderleri en az 18 yaşında olmalıdır, üst yaş sınırı bulunmamaktadır). Grup liderleri hariç en az 16, en fazla 60 katılımcı ile gerçekleştirilir.

Erasmus için kaçıncı sınıf olmak gerekiyor?

ĐEÜ öğrencilerine anlaşmalarımız gereğince 1 dönemlik Erasmus öğrencisi olma imkanı verilir. Hangi dönemlerde gidilebilir? Gidilecek dönemde en az 2. sınıf öğrencisi olma koşulu aranır. Son sınıfın son dönem öğrencileri başvuramazlar.

Erasmus da hangi ülkeler var?

28 AB üyesi ülke (Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Yunanistan)

Kimler Erasmus yapamaz?

Tezsiz yüksek lisans öğrencileri başvuramaz. Tıp fakültelerinden mezun olarak merkezi sınavla (TUS) bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilerek uzmanlık eğitimine devam edenler, İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa'nın kayıtlı öğrencisi statüsünü taşımıyorsa Erasmus+ öğrenim ve staj hareketliliğinden yararlanamaz.

Erasmus Uçak Bileti karşılıyor mu?

Soru 3: Erasmus'tan dönmek istediğimiz takdirde uçak biletleri masrafları karşılanacak mı? Cevap: Dönüş uçak biletiniz ile ilgili ekonomik sınıflı uçuş kartı, elektronik bileti bize tüm istediğimiz diğer dönüş belgeleri ile teslim ettiğiniz takdirde ödenecektir. (Business bilete ödeme yapılamaz).

Erasmus Kalacak yer veriyor mu?

Çoğunlukla gidilen okulların konaklama amacıyla kullandıkları yurt, pansiyon, otel ya da misafir lokalleri gibi yerler olsa da her okul, kurum ya da ülke için bu durum geçerli değildir. Öyle ki gittiğiniz yere bağlı olarak ekstradan dışarıdan bir kalacak yer ayarlamak durumunda bile kalabilirsiniz.

Erasmus programı hangi bölümlerde var?

Önlisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Programı öğrencileri Erasmus programından yararlanabilirler.

Erasmusta devlet neleri karşılıyor?

Erasmus için ne kadar para ödeniyor sorusu öğrencilerin en çok sorduğu sorular arasındadır. Erasmus+ kapsamında öğrencilerden gidilecek olan Avrupa üniversitelerinde, öğrenim ücreti, kayıt ücreti, laboratuvar ücreti veya kütüphane ücreti talep etmemektedir ancak sigorta, ulaşım kartı gibi ödemeler çıkabilmektedir.

Diğer Nedir Yazıları
Çelik Kapı1 Euro Kaç TLAnkara Göğüs EstetiğiSurvivor kim elendi