Babamın Sigortasından Yararlanmak İçin Ne Yapmalıyım?

Babamın Sigortasından Yararlanmak İçin Ne Yapmalıyım? Babamın Sigortasından Yararlanmak İçin Ne Yapmalıyım?, Ana veya babası ayrılmış çocukların sağlık aktivasyonları, velayeti bulunan ana ya da baba üzerinden yapılacaktır. Ancak velayeti bulunan ana ya da babanın genel sağlık sigortalılığının bulunmaması halinde velayeti bulunmayan ana ya da babanın yazılı talebi halinde bu kişiler üzerinden de aktivasyonları yapılacaktır.

18 yaşını doldurduktan sonra babasının sigortasından yararlanabilir mi?

CEVAP 22- 18 yaşın üzerindeki erkek çocuklar, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim görmesi durumunda ise 25 yaşını doldurmamış ve evli olmayanlar, ana veya babasının sağlık güvencesinden yararlanmaya devam edecektir.

Babamın sağlık sigortasından kaç yaşına kadar yararlanılır?

* 18 yaş üstünde olan gençlerden anne veya babası genel sağlık sigortalısı olanlar lise öğrenimi için 20 yaş, üniversite öğrenimi için 25 yaşına kadar genel sağlık sigortasından faydalanmaya devam ederler.

Öğrenciyim babamın sigortasından nasıl yararlanabilirim?

Eğer anne veya babanın sigortası aktifse sistem, öğrencilik bilgisini otomatik işliyor ve öğrenci anne ya da babası üzerinden öğrenim süresi boyunca sigortadan yararlanabiliyor. İşlem otomatik gerçekleşmezse Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurarak aktifleştirilmeli.


Kız çocukları babanın Sigortasindan kac yasina kadar faydalanabilir?

“2. (Değişik: 21/4/2005-5335/28 md.)25 yaşını dolduran çocuklar (25 yaşını bitirdiği halde evlenmemiş kız çocuklarıile çalışamayacak derecede malûllükleri resmi sağlık kurul raporuyla tespit edilenler için süresiz olarak ödeneğin verilmesine devam olunur.

20 yasinda baba Sigortasindan yararlanabilir mi?

* 18 yaş üstünde olan gençlerden anne veya babası genel sağlık sigortalısı olanlar lise öğrenimi için 20 yaş, üniversite öğrenimi için 25 yaşına kadar genel sağlık sigortasından faydalanmaya devam ederler.

18 yaşından büyükler SGK'dan yararlanabilir mi?

* 25 yaşını doldurmuş ve halen üniversite öğreniminde olan gençler ile anne veya babasından sağlık hizmeti alamayan 18 yaş üstü gençlerin genel sağlık sigortası tescil işlemi SGK tarafından otomatik olarak yapılmaktadır.


Hiçbir sağlık güvencesi olmayanlar nereye başvuracak?

Peki sağlık güvencesi olmayanlar nereye başvuracak? Eğer sorgulama sonucu e-devlette müstehak olmadığınızı yani sağlıktan yararlanmadığınızı tespit ettiyseniz vakit kaybetmeden en yakın Sosyal Güvenlik Merkezi'ne başvuru yapmanız gerekmektedir.

Dul bir kadın babasının sağlık sigortasından yararlanabilir mi?

Eşinden boşanan bir bayan; 1 Ekim 2008 tarihinden once bakmakla yukumlu birey kapsamında babasının sağlık guvencesinden yararlanıyorken evlenince bu sigortadan düştüyse, bir daha babasının sağlık guvencesinden yararlanamaz,hakkını kaybeder.

Genel sağlık sigortasından yararlanmak için nereye başvurulur?

Genel Sağlık Sigortası Başvurusu Nasıl Yapılır? Genel sağlık sigortası başvurusunu kaymakamlık binasında yer alan Sosyal Hizmetler veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma birimlerine yapabilirsin aynı zamanda e-Devlet üzerinden de başvurunu iletebilirsin.


Üniversite okuyan babasının sigortasından yararlanabilir mi?

Eğer anne veya babanın sigortası aktifse sistem öğrencilik bilgisini de otomatik çekmekte ve öğrenci anne ve ya babası üzerinden öğrenim süresi boyunca sigortadan yararlanabilmekte. Otomatik olarak açmadıysa Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurarak sigortayı başlatmanız gerekmekte.

Babamın sigortasından ne kadar yararlanabilirim?

18 yaşın üzerindeki erkek çocuklar, lise eğitimini sürmeleri halinde 20 yaşına kadar; üniversite öğrencisi olmaları durumunda 25 yaşına kadar anne veya babasının sağlık güvencesinden yararlanmaya devam edecek.

Babamdan sigortalı mıyım nasıl öğrenebilirim?

Telefon ile Sigorta Sorgulama

Bunun için 170'i arayıp çağrı merkezi çalışanının sizden istediği bilgileri doğru bir şekilde vermeniz yeterli olacaktır. Daha sonra ise hizmet dökümünüzde yer alan detaylar ile ilgili dilediğiniz sorulara cevap alabilirsiniz.



25 yaş üstü babanın SGK'dan yararlanabilir mi?

18 yaşın üzerindeki erkek çocuklar, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim görmesi durumunda ise 25 yaşını doldurmamış veevli olmayanlar, ana veya babasının sağlık güvencesinden yararlanmaya devamedecektir.

25 yaş üstü kadın babasının sigortasından yararlanabilir mi?

Ancak 25 yaşından sonra lisans, yüksek lisans veya doktora yapsalar bile bakmakla yükümlü olunan kişi olarak anne ya da babaları üzerinden sağlıktan faydalanmaları mümkün değildir.

Kız çocukları babanın sigortasından faydalanır mı?

3- Peki bunların bakmakla yükümlü olduğu eş ve çocukları ile anne ve babalarının durumları ne olacak? Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde sigortası olan bu kişilerin eşleri, 18 yaşın altındaki çocukları ile üzerlerine kayıtlı anne ve babaları da hiçbir prim ödemeksizin sağlık sigortasından yararlanmaya devam edecekler.

Lise mezunu kaç yaşına kadar SGK?

Lise ve dengi öğrenimden mezun olan gençlerimiz mezun oldukları tarihten sonra 20 yaşını, yükseköğrenim görüyorken mezun olan gençlerimiz ise mezun oldukları tarihten sonra 25 yaşını geçmemek üzere iki yıl süre ile primleri Devlet tarafından karşılanmak suretiyle genel sağlık sigortasından yararlanma hakları ...

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL