Aliexpress Vergi Ödememek İçin Ne Yapmalı?

Aliexpress Vergi Ödememek İçin Ne Yapmalı? Aliexpress Vergi Ödememek İçin Ne Yapmalı?

AliExpress den kaç dolara kadar gümrüksüz?

Geniş ürün yelpazesi ve uygun fiyatları ile e-ticaret sektörünün liderlerinden birisi olan Çin merkezli AliExpress ülkemizde yaygın olarak kullanılıyor. Ancak satın alınan tüm ürünlere gümrük vergisi uygulanıyor. Alışveriş yapmadan önce cebinizden toplam ne kadar para çıkacağınızı hesaplayabilirsiniz.

AliExpress gümrük vergisi ödüyor mu?

ALİEXPRESS GÜMRÜK VERGİSİ NEREYE ÖDENİR? AliExpress üzerinden satın aldığınız ürünler için vergi ödemesi kargo firmaları tarafından sağlanıyor. Aliexpress gümrük vergisi nasıl ödenir? Sorusunun bir diğer yanıtı da PTT kargo şirketinin kapıda teslimatı sırasında ödeyebilirsiniz.

AliExpress den alınan ürünler gümrük vergisi nasıl ödenir?

Daha sonra alınan ek bir kararla, bir birey bir ayda yurt dışından en fazla 5 ürün, şirketler ise 5 adet numune sipariş edebiliyor. Özellikle dış ticaret yapan firmalar karşılıklı numuneler göndererek çalışmaktadırlar, gümrüklerden numunelerin çekimi gümrük vergileri yanında zamanda almaktadır.


AliExpress'ten en fazla kaç ürün alınır?

Yeni düzenlemelerle beraber 1 Mayıs tarihinden itibaren Avrupa Birliği dışı ülkelerden de kargoyla gelen eşyaların gümrük vergileri yüzde 20'den yüzden 30 kadarına çıkabilir. Kargo ile bireysel ithalatta 1500 Euro limit ise 150 Euro olmuştur.

Kaç para üstü gümrüğe takılır?

Türk parasında 25.000 TL, dövizde ise 10.000 Avro ve eşiti efektif üzeri miktarı yurtdışına çıkarmak isteyen yolcuların gümrük memuruna beyanda bulunması zorunludur.

Kaç dolar üzeri gümrüğe takılır 2023?

Gümrük vergilerini ödemek yasal bir zorunluluktur. Zamanında ödenmeyen vergiler için ekstra ceza bedelleri ortaya çıkar. Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'un hükümleri gereğince vergilerin ödenmemesi durumunda, gecikme zammı da uygulanır. Gümrük vergisi ödenmezse zamlı olarak ödenmesi gerekir.


Gümrük vergisi ödenmezse ne olur?

Eğer 1500 euro ve üzerinde bir alışveriş yaparsak, daha farklı bir vergilendirme ile karşılaşıyoruz. Aldığınız ürün 1 euro bile olsa, Gümrük Sunum Ücreti ve Damga Vergisi eklenmesi zorunlu ve örneğimizdeki haliyle 9 TL tutuyor. Ayrıca 1500 euro üzerindeki alışverişlere yüzde 18 Katma Değer Vergisi (KDV) de ekleniyor.

AliExpress kaç TL üzeri gümrük?

Artık Türkiye'ye posta ya da hızlı kargo yoluyla gelen, bedeli gönderi başına toplam 22 Avro'yu geçmeyen eşyaya uygulanan gümrük vergileri muafiyeti kaldırılıyor. Yani Aliexpress, Amazon gibi sitelerden sipariş verdiğimiz küçük çaplı ürünlerde artık bedeli üzerinden gümrük vergisine tabi olacak.

AliExpress vergi kalktı mı?

Yapılan yeni düzenlemeyle, yurt dışından bireysel ithalatın maliyeti daha fazla olucak. 1 Mayıs'tan önce 1.500 Euro'ya kadar uygulanan maktu vergi sınırı, 150 Euro'ya düşürüldü. Eşyanın çeşidine göre Gümrük Vergisi, İlave Gümrük Vergisi, Özel Tüketim Vergisi ve Katma Değer Vergisi gibi vergiler ödenecek.


AliExpress 150 euro sınırı vergi dahil mi?

Ürün AB ülkelerinden geliyorsa %18, Diğer ülkelerden geliyorsa %20 gümrük vergisi ödemek zorunda kalmaktaydınız. 15 Mart 2022 tarih ve 5303 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile AB ülkeleri dışından yapılan alışverişte bu oran %30 olarak yeniden belirlenmiştir. Artık yüzde 30 gümrük vergisi ödemek durumundasınız.

Gümrüğe takılan ürün vergisi ne kadar?

Daha sonra alınan ek bir kararla, bir birey bir ayda yurt dışından en fazla 5 ürün, şirketler ise 5 adet numune sipariş edebiliyor.

AliExpress 5 ürün sınırı nedir?

Gümrük Kanunu değişti: 150 euro altı alışveriş AB'den geliyorsa yüzde 18.3, diğer ülkelerden geliyorsa yüzde 30 vergi ödenecek.


150 Euro altı gümrüğe takılır mı?

Mağaza açmak için herhangi bir ücret ödemezsiniz.

Tahmini işlem süresi 2 gündür.


AliExpress satıcı olmak ücretli mi?

En çok tercih edilen kargo firması Alibaba Group'un şirketlerinden birisi olan Cainiao'dur. AliExpress, Türkiye'de ise Yurtiçi Kargo ve PTT Kargo ile birlikte çalışıyor.

AliExpress hangi kargo şirketi ile çalışıyor?

Daha sonra alınan ek bir kararla, bir birey bir ayda yurt dışından en fazla 5 ürün, şirketler ise 5 adet numune sipariş edebiliyor. Özellikle dış ticaret yapan firmalar karşılıklı numuneler göndererek çalışmaktadırlar, gümrüklerden numunelerin çekimi gümrük vergileri yanında zamanda almaktadır.

Aliexpress tek seferde kaç ürün?

1 Mayıs İtibariyle Oranlar ve Limitler Değişiyor. Peki, 1 Mayıs'tan sonra yurt dışından alışveriş yaparken nasıl bir düzenlemeyle karşılaşacağız? 1 Mayıs itibariyle 150 Euro'ya kadar yapılan bireysel ithalatlarda (ilaç hariç), eşyanın AB dışından gelmesi durumunda yüzde 30 oranında tek ve maktu vergi tahsil edilecek.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL