Kira tahliye taahhütnamesi örneği word, Kiracı tahliye taahhütnamesi nasıl yapılır?, Tahliye taahhüdüne rağmen evi Boşaltmazsa ne olur?, Tahliye taahhütnamesi kaç örnek?, Kiracı tahliye taahhütnamesini imzalamak zorunda mı?, Boş tarihli tahliye taahhüdü geçerli midir?
Kiracı tahliye taahhütnamesi nasıl yapılır?
Kanunun lafzından da anlaşılacağı üzere tahliye taahhütnamesi mutlak şartla yazılı olarak düzenlenmelidir. Kanunda geçerlilik şartı olarak adi yazılı şekil şartı öngörülmüştür. Ancak taraflar isterlerse noter huzurunda resmi şekilde de yapılmasının da önünde bir engel bulunmamaktadır.
Tahliye taahhüdüne rağmen evi Boşaltmazsa ne olur?
Geçerli bir tahliye taahhütnamesi varsa, kiraya veren kiracının tahliyesini isteyebilir. Kiracı taahhüt ettiği tarihte taşınmazı boşaltmazsa, taahhütname icra takibi ile işleme konulur. Kiracının itirazı halinde, itiraza karşı mahkemeden tahliye kararı istenir.
Tahliye taahhütnamesi kaç örnek?
Taşınmazın tahliyesine sağlamak amacıyla ilamsız takip yolu olarak başlatılan ve Örnek No: 14 şeklinde düzenlenen tahliye emirlerine yazılı sözleşme ile kiralanan taşınmazın kira süresinin bitmesi durumunda tahliye emri denmektedir.
Kiracı tahliye taahhütnamesini imzalamak zorunda mı?
Kiracı tahliye taahhütnamesi imzalamak zorunda mı? Kiracı tahliye taahhüdü imzalamak zorunda değildir.
Boş tarihli tahliye taahhüdü geçerli midir?
Peki bu geçerli midir ? Yargıtay kararlarına göre, boş olarak verilen tahliye taahhütnamesinin sonradan doldurması; belgenin geçerliliğini etkilememektedir. Bu tarihlerin sonradan anlaşmaya aykırı olarak doldurulduğunun ispatı ise, kiracı tarafından yazılı olarak yapılmalıdır.
Tahliye taahhütnamesi en fazla kaç yıl?
Tahliye taahhütnamesi ile tahliye süreci 6 ay ila 1 yıl arasında sürer. Fakat belirtmek gerekir ki bu sürelerde değişiklikler söz konusu olabilir. Örnek olarak kiracı taahhütnamedeki imzaya itiraz ederse dosyanın imza incelemesine gitmesi gerekir.
Tahliye taahhütnamesi ile evden çıkarma ne kadar sürer?
Kiraya veren dava açma yolunu tercih ederse, taşınmazın tahliye edileceği taahhüt edilen tarihten itibaren 1 ay içerisinde sulh hukuk mahkemesinde tahliye davası açması gerekir. Tahliye kararı alınması makul olarak ortalama 15-16 ay sürmektedir.
Tahliye taahhütnamesini her yıl yenilemek gerekir mi?
Diğer bir deyişle tahliye taahhüdünün kiraya veren için sağladığı korumanın devam edebilmesi için kiracı tarafından taahhüt edilen tahliye tarihinin sona ermesi ile periyodik olarak yenilenmesi gerekir.
Tahliye taahhütnamesi hangi durumlarda geçersiz olur?
Tahliye taahhüdünün geçerlilik şartları; yazılı olması, kiracının serbest iradesine dayanması ve kira sözleşmesinden sonra kiralananın kiracıya tesliminden sonra imza edilmiş olmasıdır. Yargıtay'ın güncel uygulamalarına göre kira sözleşmesiyle aynı gün imzalanan tahliye taahhütnamesi geçersizdir.
Tahliye taahhütnamesi kiracıyı çıkarmak için yeterli mi?
Buna göre usulüne uygun ve geçerli bir tahliye taahhütnamesinin bulunması halinde kiracının kiralanandan tahliyesi sağlanabilir.
Tahliye taahhütnamesi alırken nelere dikkat edilmeli?
Kiracının verdiği taahhüdün yazılı olması gerekli ve yeterlidir. Ancak bu taahhüde rağmen taşınmaz boşaltılmazsa, kiracıyı ancak icraya başvurmak veya dava açmak suretiyle çıkarmak mümkündür.
Tahliye kararına rağmen kiracı çıkmazsa ne olur?
Tahliye taahhütnamesi yapılırken irade sakatlığının olması halinde belge geçersiz sayılır. Kiracı yanılma veya aldatmayı öğrendiği tarihten itibaren 1 yıllık süre içerisinde taahhütle bağlantısının olmadığını bildirmek zorundadır. Aksi durumda belge yasal olarak geçerlilik kazanır.
Taahhüdün kiralananın tesliminden önce verildiği veya taahhütnamede yazılı tarihin sonradan kiraya veren tarafından doldurulduğu iddiasını ispat yükü kiracıdadır.
Tahliye taahhütnamesi geçersizliği nasıl ispat edilir?
Kiracı yedi gün içinde tahliye emrine itiraz edebilir. Özellikle tahliye taahhüdünde yer alan imzaya itiraz edebilir. Süresi içinde itiraz edilmemesi halinde kiracı icra zoru ile tahliye edilir. Süresi içinde tahliye emrine itiraz edilirse icra müdürlüğü tarafından takibin durdurulmasına karar verilmesi zorunludur.