Batırık Tarifi

Batırık Tarifi, Batırık yemeği hangi yöreye ait?, Batırık neyle yapılır?, Batırık köftesi nedir?, Karaman Batırığı nasıl yapılır tarifini verir misiniz?, Batın içine ne konur?


Batırık yemeği hangi yöreye ait?

İçindeki domates, salatalık ve bulgurdan ötürü kısırı andırır. İç Anadolu bölgesinin güneyi ve Akdeniz bölgesinde Toros dağlarına yakın bölgelerde,Karaman,Bozkır, Ermenek ile Mersin'in ilçeleri Tarsus, Erdemli, Mut, Aydıncık, Anamur, Bozyazı, Silifke ve Gülnar'da yapılır.

Batırık neyle yapılır?

Soğuk bir şekilde servis edilen batırık, ince bulgur, tahin ve domates karışımından oluşur. İsteğe göre kasede,, isteğe göre elde şekil verilerek sunulur.


Batırık köftesi nedir?

Batırık, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde sıkça yapılan bir çeşit meze/salatadır. Batırığı mercimek köftesinden ve kısırdan ayıran birkaç özelliği vardır. Mesela mercimek köftesi ile sıkma batırık, şekil olarak birbirlerine benziyorlar lakin mercimek köftesi, batırığa nazaran daha kuru diyebiliriz.

Karaman Batırığı nasıl yapılır tarifini verir misiniz?

Bulgura kuru soğanı, salçayı, domatesi, karabiber, kimyon ve kırmızı biberi katarak yumuşayıncaya kadar yoğurun. Tahini bir tavada ısıtın ve bulgura katıp tekrar yoğurun. Yeşil soğan, maydanoz, tuz, limon suyu katıp karıştırın. Avcunuzun içinde köfte formu vererek marul, domates, soğan gibi şeylerle servis edin.

Batın içine ne konur?

Duyduk ki bat yemeği özellikle Tokat'ta bol bol yapılır, afiyetle tüketilirmiş. Yanında asma yapraklarıyla servis edilince de tadından yenmezmiş. İçerisinde yok yok bu besleyici tarifin: Yeşil mercimek, ince bulgur, salça, soğan, domates, biber, maydanoz ve bol bol da limon suyu.

Batırık yanına ne gider?

Batırığı salatalık malzemeler, turşu, ve/veya haşlanmış lahana ile servis edebilirsiniz.

Batırık kime ait?

Oldukça geniş bir bölgede gözde lezzet olan Batırık, İç Anadolu bölgesinin güneyi ve Akdeniz bölgesinde Toros dağlarına yakın bölgelerde,Karaman,Bozkır, Ermenek ile Mersin'in ilçeleri Tarsus, Erdemli, Mut, Aydıncık, Anamur, Bozyazı, Silifke ve Gülnar'da yapılır. Ancak en çok Mersin yöresiyle özdeşleşmiştir.

Mersin batırık nedir?

Bir çeşit sulu salata olan batırık, görünüşü ile sulu bulgur pilavını andırmaktadır. İçindeki domates, salatalık ve bulgurdan ötürü kısırı andıran bu lezzet, İç Anadolu bölgesinin güneyi ve Akdeniz bölgesinde çok fazla yapılır.

Batırık nasil yenir?

Batırığı ,susuz tüketmek istiyorsanız, kısır halindeyken bir tabağa ayırın, kalanını soğuk suyla sulandırın. Tamamını sulandırmak için 5-6 bardak su ekleyin. Ekşiden hoşlanıyorsanız nar ekşisini ekleyin. Çukur tabağa aldığınız batırığı ince kıyılmış marul veya lahana ekleyerek servis yapın.

Batırık yemeği nedir?

Bulgur ile yapılan yöresel bir salata olan batırık yemeğinin tarifi ekran başında yarışmayı takip edenler tarafından araştırıldı. BATIRIK NASIL YAPILIR? İnce bulguru tepsiye koyun. Domatesle soğanı incecik kıyın.

Fellah köftesi hangi yöreye ait?

Fellah köftesi, Gliko, Kürt köftesi, Arap köftesi, sarımsaklı köfte, bulgur köftesi, Küpkürt veya zeyitli köfte adlarıyla bilinen bulgurdan yapılan bir köftedir. Erzurum, Van ve Antep yöresel mutfağında yer alır.

Tokmak köftesi hangi yöreye aittir?

Kızarmış görünümüyle iştahları açacak, tadına doyamayacağınız, Çorum yöresine ait bir tarifle mutfağınıza konuk olmaya hazırız!

Diğer Tarifi Yazıları
Çelik Kapı1 Euro Kaç TLAnkara Göğüs EstetiğiSurvivor kim elendi
Liman Ayık Yaşam
Liman Ayık Yaşam