Potin kelimesinin anlamı

Potin kelimesinin anlamı Potin kelimesinin anlamı, Potin kelimesinin türkçe sözlük anlamı nedir?, Potin hangi dil?, Saltanatın kelime anlamı nedir?, Nalın ne anlama gelir?

Potin kelimesinin türkçe sözlük anlamı nedir?

Türk kurumunda potin ayakkabının anlamı; ayak bileğini örtecek denli uzun olan, bağcıklı ya da yandan fermuarlı ayakkabı olarak açıklanmıştır.

Potin hangi dil?

Potin kelimesinin kökeni Fransızca dilidir. Potin kelimesinin Fransızca dilindeki karşılığı bottine şeklindedir.

Saltanatın kelime anlamı nedir?

Saltanat kelimesini TDK değişik anlamlar içerisinde irdelemektedir: - Bir ülkenin hükümdar, sultan ve padişah ile yönetilmesi ve egemenliğin padişahlarda bulunması. - Mecaz bir anlam olarak zenginlik ve bereket içinde gösterişli bir yaşayış sürmek.


Nalın ne anlama gelir?

Nalın kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre anlamı pek çok kişi tarafından merak konusudur. Bu kelime takunya anlamına gelir. Takunya, tamamen ya da bir bölümü tahtadan yapılan ayakkabıların ismidir.

Akisler yapmak ne demek?

Bir önermedeki konuyla yüklemin yerlerini değiştirerek yeni bir önerme elde etme.

Kundura tahmini nedir?

TDK sözlükte Kundura kelimesinin anlamı bağsız, konçsuz, kabaca işlenmiş ayakkabı anlamındadır ve dilimizde de sık sık kullanılmaktadır.

Orjinal türkçe hangi dil?

Türkçe, Türkmence, Salarca ve Azerice'nin, Ana Oğuzca denilen bir dilden evrilerek oluştuğu varsayılır. Bu ön dilin Türkçeyi oluşturacak batı kolu, 11. ve 15. yüzyıllar arasında Anadolu Selçuklu Devleti ile Anadolu Beylikleri etrafında gelişerek Eski Anadolu Türkçesine evrilmiştir.

Orjinal hangi dil?

Fransızca original kelimesinden Türkçeye geçmiş bir sözcüktür.

Türkçe hangi dil kökenli?

Türkçe, kökleri binlerce yıl önceye uzanan yeryüzünün sayılı dillerindendir. Türkçe, dünya dilleri arasında yapı yönüyle sondan eklemeli diller grubunda; köken bakımından da Ural - Altay dil grubunun Altay dilleri ailesinde yer almaktadır.

Babadan oğula geçen sisteme ne denir?

Monarşiyi diğer yönetim biçimlerinden ayıran en önemli özellik, devlet başkanının bu yetkiyi yaşamı boyunca elinde bulundurmasıdır. Hükümdar öldükten sonra onun soyundan biri gelir (oğlu, kızı, kardeşi gibi). Yani yetki genellikle babadan oğula geçer.

Musalla ne demek TDK?

Arapça kökenli bir sözcük olan musalla kelimesi tesliye sözcüğünden türetilmiştir. Tesliye, namaz kılmaz ve salat etmek anlamına gelirken, musalla kelimesinin sözlük anlamı namazgahtır. Bayram namazlarının cemaat tarafından topluca kılındığı yerlere de musalla denir.

Şehzade ne demek TDK?

Hükümdar çocukları için kullanılan bir terim. Farsça şâh ile (şeh) (hükümdar) zâde (oğul) kelimelerinden meydana gelen şehzâde hükümdar (padişah, halife, sultan vb.) oğlunu ya da bunların ailesinden gelen erkek çocukları ifade eder.

Inziva ne anlama gelir?

İnziva, kişinin insan içine çıkmadan, topluma karışmama isteğiyle bulunduğu ortamı terk edip tek başına yaşaması anlamına gelmektedir. Bunun, kişiye bir başkası tarafından yaptırılması ise tecrittir.

Anafor ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu üzerinden yine aynı şekilde Anafor kelimesi, 'Girdap ya da karmakarışık bir durum' şeklinde ifade edilmektedir. Bu ifadeleri kapsamında amaca uygun olarak tek başına ya da cümle içerisinde anafor kelimesini kullanmak mümkündür. ''Dün akşam denizde çok büyük bir anafor oluştu.''

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL