Trabzon Mersin Tantuni İletişim

Trabzon Mersin Tantuni İletişim Trabzon Mersin Tantuni İletişim, Mersin tantuni nedir?, Tantuni kimin?, Tantuni isminin anlamı nedir?, Mersin tantuni et mi tavuk mu?, Tantuniyi ilk kim buldu?

Mersin tantuni nedir?

Tantuni, Mersin'e has bir dürüm çeşididir. Bugün tüketilen tantuni iki çeşit etle yapılır. Sadece et içeren dürüme biftek, hem et hem de kuyruk yağı içeren dürüme ise tantuni denir.

Tantuni kimin?

Tantuni, Türk mutfağında yer alan Mersin'e has bir dürüm çeşididir.

Tantuni isminin anlamı nedir?

Tarihte Moğolların Mersin yöresindeki yerleşimleri dikkate alınınca Tantuni adının Moğolca Tamturi yani atıştırmak, azar azar yemek sözünden de gelmiş olabileceği söylenmektedir.

Mersin tantuni et mi tavuk mu?

Tantuni hem Mersin hem de Antakya'da meşhur bir yiyecektir. Bu iki şehrinde birbirinden farklı pişirme ve sunma tekniği vardır. Mersin Tantunisi daha ince doğranmış kuşbaşı etten yapılırken Antakya Tantunisi ise satır kıymasından yapılmaktadır.

Tantuniyi ilk kim buldu?

Tantuni Nerede Çıktı? Tantunin çıkışı yani ilk kez yapıldığı yer olarak kesin kayıtlar bulunmamaktadır. Genelde kabul edilen görüş pratik yapımı sayesinde Yörük kültürüne ait olan bir yemek olduğudur. Aynı şekilde Türkmenler tarafından da ilk kez yapıldığı yine ifadeler arasındadır.

Mersin Göksel Tantuni sahibi kimdir?

Süleyman Ermiş - İşyeri Sahibi - Göksel Tantuni Erdemli Şube | LinkedIn.

Tantuni hangi şehirde meşhur?

Tavuk Tantuni Yapımı (Videolu)

Akdeniz illerinde özellikle de Mersin ve Adana'da olmazsa olmazlardan biridir tantuni. Neredeyse her sokakta bir meşhur tantunici vardır. Ekonomik açıdan da uygun olan bir yemektir.


Tantuni hayvanın neresi?

Et tantuni hangi etten yapılır sorusu merak konusudur. Genelde dana eti tercih edilir. Yağlı ve yumuşak dokulu olan diğer seçenekler de kullanılabilir. Et tantuni etin neresinden yapılır sorusuna bonfile ya da kontrfile olarak cevap verilebilir.

Tantuni ilk nasıl çıktı?

Tantuni'nin tarihi hakkında birkaç görüş vardır. Bir görüşe göre, Türkmenlerden ve yörük geleneğinden geldiği iddia edilen “tantuni” Mersin ilimizle özdeşleşmiş ve ülke genelinde yaygınlaşmış bir dürüm çeşididir. Antakya ve Mersin'de farklı usüllerle yapılır.

Tantuniye dökülen sıvı nedir?

Tantuni Tarifinin Püf Noktası

Pişirme sırasında saca arada bir eklenen su ya da et suyunun amacı, sacın sıcaklığını kontrol etmek ve tantuninin sarılacağı ekmeği yumuşatmak için buhar sağlamaktır.


Tantuni ekmek mi lavaş mı?

Tantuni genel olarak somun ekmekte servis edilir. Somun ekmek tarifi için gerekli malzemeler; 6,5- 7 su bardağı un. 2,5 su bardağı ılık su.

Tantuni neden pamuk yağı kullanılır?

Pamuk yağının özelliği; diğer yağların ateşte acı ve yanık bir koku verirken, pamuk yağında bu acımsı ve yanık yağ kokusu bulunmamasıdır. Ayrıca Mersin Tantunisi içerisinde pamuk yağı donma yapmamaktadır.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL