Kestanenin Faydaları, Kestane hangi hastalığa iyi gelir?, Kestanenin yan etkileri nedir?, Kestane günde ne kadar tüketilmeli?, Çiğ kestane neye iyi gelir?
Kestanenin Faydaları
Kestane inflamasyonu önlemeye yardım eder.
Kan basıncını düzenlemeye yardım ederek kalp sağlığını korur.
Kestane sindirimi destekleyerek bağırsak florasını korur.
Kolesterolü düşürmeye yardım eder.
Kalsiyum, fosfor ve magnezyum içerdiği için kemikleri korur.
Kestane hangi hastalığa iyi gelir?
Kestane, vücutta serbest radikal hasarının neden olduğu iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilecek C vitamini, gallik asit, ellagik asit ve polifenoller gibi çeşitli antioksidanlar içerir. Kestane tüketmek, inflamasyonun azaltılmasına katkı sağlayabilir.
Kestanenin yan etkileri nedir?
Yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle, şeker hastalığı, kolit veya obezite hastalarına kestanenin kontrollü tüketilmesi önerilir. Kestane çiğ tüketildiğinde sindirim sorunlarına neden olabilecek bazı aktif maddeler içermektedir. Hazımsızlık veya gastrit gibi bağırsak sorunlarına neden olabilir.
Kestane günde ne kadar tüketilmeli?
Kestane tüketimi için önerilen günde 10 adettir. 10 adet kestanenin karşılığı bir elmaya denk gelir. Günde tüketilen 10 adet kestane ile 8 gramlık lifi alabilirsiniz. Vücudun ihtiyaç duyduğu günlük C vitamini ihtiyacını karşılamak için tüketmeniz gereken kestane ise 100 gramdır.
Çiğ kestane neye iyi gelir?
Çiğ kestane mide hastalıklarını hafifleterek rahatlama sağlayacaktır. Kan basıncının düşürülmesinde yardımcıdır aynı zamanda kansızlık için çok faydalıdır. Özellikle akciğer kanserinin en önemli düşmanıdır. Kanserin oluşmasını engellemeye yardımcı olur.
Kestane yüksek tansiyona iyi gelir mi?
Tansiyonu Dengeler
İçerdiği yüksek potasyum ile kan basıncını düzenler, hipertansiyonu önler, kalp damar hastalıklarından korur.
Kestane nasıl tüketilmeli?
2.1.
Kabukları çizilmiş olarak haşlanmış halde de tüketilebiliyor. Kestane şekeri yapımında kullanılabiliyor. Çiğ-parçalanmış, haşlanmış, püre veya hazır kestane şekeri olarak, tatlılarda yardımcı malzeme veya dekor amacıyla tercih edilebiliyor. Çiğ hali parçalara bölünerek pilavlara veya iç pilavlara eklenebiliyor.
Tansiyon hastaları kestane yiyebilir mi?
Kestane sayısız faydası olan bir meyve çeşidi olmasına rağmen fazla tüketilmesinin insan sağlığına olumsuz etkileri olabilir. Kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi nedeniyle özellikle yüksek tansiyon hastalarının tüketirken ölçülü davranmaları gerekir.
Kestanenin tansiyona zararı var mı?
Kestanenin bir diğer faydası da kan basıncını dengelediğidir. Kan basıncını dengeler ve yüksek tansiyon şikayetlerini yaşamanızı engeller. Kestane ayrıca kan dolaşımını da hızlandırmaktadır.
Kestanenin şeker hastalığına zararı var mı?
Lif oranı yüksek olan kestane tok tutarken kan şekerini yükseltmez. Kompleks karbonhidrat içeriği ile enerji kaynağıdır. Demir kansızlığına birebir olan meyve, demir eksikliği olanlarca sıklıkla tüketilmelidir. Magnezyum ve fosfor içeriği ile kemik metabolizmasını destekler.
1 tane kestane kaç ekmeğe bedel?
Sıcacık doyurucu özelliğiyle kestane besleyici bir yiyecek. Demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, E ve C vitamini gibi birçok besin ögesini bulunduran kestanenin faydası çok. Ama kestanenin yüksek karbonhidrat kaynağı olduğunu unutmadan tüketilmesi gerekiyor. Öyle ki 3 tane kestane 1 dilim ekmeğe eşit.
Pişmiş kestane ertesi gün yenir mi?
Buzdolabı poşeti içerisine yerleştirilen pişmiş kestaneler, 8 aya kadar dolap içerisinde saklanabilir. 8 aya kadar tüketilmesinde herhangi bir sorun bulunmuyor. Bireyler sakladıkları kestaneleri 8 aya kadar dolaplarından çıkarabilir ve aynı lezzetle kestaneleri istediği her an sağlıklı şekilde tüketebilir.
Kestane de hangi vitaminler var?
Kestane suda pişirilmeyecekse mutlaka iki saat kadar suda bekletilmelidir. Bu işlem kestanelerin hem yumuşamasını hem de daha kolay soyulmasını sağlamaktadır.