Cızlama nedir?
Cızlama nedir, nasıl yapılır?, Krep, cızlama veya akıtma (Fransızca: Crêpe); un, yumurta, süt, erimiş yağ, şeker, tuz ve kabartma tozu ile hazırlanan sulu hamurun kızgın bir yüzeye dökülmesiyle yapılan yiyecek veya tatlı. Anadolu'da cızlama, Rumeli'de akıtma denir.
Cızlama nedir, nasıl yapılır?
Cızlama nedir, nasıl yapılır?,
Krep, cızlama veya akıtma (Fransızca: Crêpe); un, yumurta, süt, erimiş yağ, şeker, tuz ve kabartma tozu ile hazırlanan sulu hamurun kızgın bir yüzeye dökülmesiyle yapılan yiyecek veya tatlı. Anadolu'da cızlama, Rumeli'de akıtma denir. Cızlama hangi yöreye ait?
Cızlama hangi yöreye ait?,
Cızlama - Denizli
Un, su ile hamur haline getirilir. Patatesler haşlanır, rendelenir, hamur ile karıştırılır ve mayalanmaya bırakılır. 30 dakika dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, önceden yağlanmış tepsiye döşenerek üzerine hafifçe bastırılır. Cızdırma nedir?
Cızdırma nedir?,
Günlük tüketim veya eve gelen misafirlere lezzetli bir sunum yapabilmek amacıyla hazırlanan bir sunumdur. Genellikle buğday unu ile üretilen ürünlerin bulunduğu Afyonkarahisar Mutfağı için, üretiminde mısır unu kullanıldığı için ayrıcalıklı bir üründür. Cizleme nedir?
Cizleme nedir?,
Cizleme, mayalı ve mayasız iki şekilde de yapılabilen krep benzeri bir hamur işidir. Cızlak hangi yöreye ait?
Cızlak hangi yöreye ait?,
Cızlak (Merzifon Yöresel,Diğer Adıyla Krep) Cizleme hamuruna ne katılır?
Cizleme hamuruna ne katılır?,
Tereyağını tavaya koyup kızdırın. Yıkanmış süzülmüş karidesleri yaklaşık 4-5 dk 1 çay kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı tuz ve ince doğranmış sarımsakla birlikte pişene kadar karıştırın. İşlem bittikten sonra servis tabağına alıp, sıcak olarak servis ediniz. Karides cızlama nasıl yapılır?
Karides cızlama nasıl yapılır?,
Kocaeli'nin Yöresel Yemekleri
Şehirlerden geçenlerin veyahut gelenlerin en çok aklına gelen şey genelde pişmaniyedir. Ayrıca, kente özgü “Değirmendere fındığı”, “Yarımca kirazı”, “Kandıra yoğurdu” ve “İzmit pişmaniyesi”, “İzmit simidi”, “Maşukiye armudu”, “Eşme ayvası”, kendin bilinen en önemli tatlarıdır. Kocaeli'nin hangi yemeği meşhur?
Kocaeli'nin hangi yemeği meşhur?,
Özellikle peynirli börek, Silivri'deki meşhur yemekler arasında ilk sıralarda yer alır. Peynirli böreğin yanı sıra, deniz ürünleri de Silivri'nin mutfak kültüründe önemli bir yer tutar. Silivri'nin hangi yemeği meşhur?
Silivri'nin hangi yemeği meşhur?,
Cırıkta(Akıtma-Cızlak) - Amasya
Su ile lokma hamuru kıvamında bir hamur hazırlanır. 1 saat mayalanmaya bırakılır. Odun ateşi ile kızdırılmış sacın üzerine bu hamurdan bir kepçe dökülerek hemen yayılır. Ters düz yapılarak pişirilir.