Tantuniyi Kim Buldu

Tantuniyi Kim Buldu Tantuniyi Kim Buldu, Tantuni kim icat etti?, Tantuninin aslı nedir?, Tantuninin adı neden tantuni?, Tantuni anlamı nedir kısaca?, Tantuni hangi millete aittir?, Mersin tantuni et mi tavuk mu?

Tantuniyi Kim Buldu

Tantuninin ilk olarak 1960'ların sonlarında Mersin'deki Çukurova İplik Fabrikası'nın (günümüzde Mersin Adliyesi) duvarlarında kurulmuş küçük işletmeler tarafından servis edildiği ve buradan yaygınlaştığı rapor edilmiştir.

Tantuni kim icat etti?

Tantuninin ilk olarak 1960'ların sonlarında Mersin'deki Çukurova İplik Fabrikası'nın (günümüzde Mersin Adliyesi) duvarlarında kurulmuş küçük işletmeler tarafından servis edildiği ve buradan yaygınlaştığı rapor edilmiştir.

Tantuninin aslı nedir?

Tantuni Nerede Çıktı? Tantunin çıkışı yani ilk kez yapıldığı yer olarak kesin kayıtlar bulunmamaktadır. Genelde kabul edilen görüş pratik yapımı sayesinde Yörük kültürüne ait olan bir yemek olduğudur. Aynı şekilde Türkmenler tarafından da ilk kez yapıldığı yine ifadeler arasındadır.

Tantuninin adı neden tantuni?

Tantuni, Yörük kültüründen geldiği söylenmekle birlikte Türkmenlerden de gelmiş olabileceği söylenmektedir. Ülkemizde Tantuninin ev sahibi Mersin ilimizdir, hatta ana lezzet durağı haline gelmiştir. Lavaş ekmeği içerisinde dürüm olarak servis edilen Tantuni, aynı zamanda Antakya'da da meşhur bir yiyecektir.


Tantuni anlamı nedir kısaca?

Bir rivayete göre Tantuni kelimesi Moğolca azar azar yemek, atıştırmak anlamına gelen tamturi sözünden gelir. Mersin'de konuşulan bir söylentiye göre tantuni adını çıkan sesten alır. Rivayete göre Hasan adında bir kişi haşladığı ekmek arası eti, yağda kavurup satarken çıkan 'tan tun' seslerinden bu adı verir.

Tantuni hangi millete aittir?

i. (Kökü bulunamamıştır) Küçük et parçalarının domates, biber, soğan vb. ile saç üzerinde pişirilmesiyle meydana gelen bir kebap çeşidi.

Mersin tantuni et mi tavuk mu?

Tantuni, Türk mutfağında yer alan Mersin'e has bir dürüm çeşididir.

Tantuninin orjinali et mi tavuk mu?

Mersin'e has etli bir dürüm çeşidi olan tantuni, sotelenen etlerin çoğunlukla kuyruk yağ ilavesiyle sacda pişirilmesiyle hazırlandığı çok lezzetli bir yöresel tarifimiz.


Tantuni ne eti ile yapılır?

Tantuni hazırlamak için ama en iyi tantuniyi hazırlamak için en birinci kural iyi etin temin edilmesi olmuştur, çünkü iyi bir tantuni önce iyi bir etin kullanılması ile mümkündür, yetişkin danaların bonfile, tranç (ayna diye tabir edilen kısım) ya da kontrfile kısımlarından seçilen etler ile hazırlanmaktadır.

Ilk tantuni et mi tavuk mu?

Et tantuni hangi etten yapılır sorusu merak konusudur. Genelde dana eti tercih edilir. Yağlı ve yumuşak dokulu olan diğer seçenekler de kullanılabilir. Et tantuni etin neresinden yapılır sorusuna bonfile ya da kontrfile olarak cevap verilebilir.

Tantuniye dökülen sıvı nedir?

Yine de eğer ilk kez tantuni yiyecekseniz herkesin ilk önerisi et tantunidir. Et ya da tavuk tantuni fark etmez her ikisi de baharatı ve kullanılan etiyle lezzetlenir. Bol baharatlı tantuniler her zaman çok lezzetli olur. Tantuninin her ne kadar yapılışı önemli olsa da sunulması da aynı derecede önemlidir.

Tantuni eti ne etidir?

Su ya da et suyuyla yapılan bu işlemin sebebi hem sacın çok fazla ısınmasını önlemek hem de tantuniyi içine koyacağınız ekmeğin ya da lavaşın nemlenmesini ve daha kolay şekillenmesini sağlamaktır. Siz de bu etkiyi evde tantuni yaparken aynı şekilde tavaya ara sıra su ekleyerek elde edebilirsiniz.

Tantuni neden pamuk yağı ile yapılır?

Tantuni hem Mersin hem de Antakya'da meşhur bir yiyecektir. Bu iki şehrinde birbirinden farklı pişirme ve sunma tekniği vardır. Mersin Tantunisi daha ince doğranmış kuşbaşı etten yapılırken Antakya Tantunisi ise satır kıymasından yapılmaktadır.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL