Kışlık tarhana nasıl yapılır

Kışlık tarhana nasıl yapılır Kışlık tarhana nasıl yapılır, Kışlık tarhananın malzemeleri nelerdir?, Tarhana hamurunun içine ne konur?, Tarhanayı kaç gün beklemek gerekir?, Kuru tarhana nasıl korunur?, Tarhana hangi sebzelerle yapılır?

Kışlık tarhananın malzemeleri nelerdir?

Tarhana Nasıl Yapılır Malzemeler Yarım kilo kapya biber yarım kilo soğan yarım kilo domates 2-3 su bardağı su 4-5 diş sarımsak 2 tatlı kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı kaya tuzu 1 kilo süzme yoğurt 2,5-3 kilo kadar un AFİYET OLSUN -Not: su bardağı ölçüm 200 ml çay bardağı ölçüm 100 ml Kanalıma ücretsiz ABONE olmak ...

Tarhana hamurunun içine ne konur?

Oluşan tarhana hamuru bir hafta ile on gün arasında fermente olması için bekletilir. Yöredeki deyişle “kabartılır”. Onuncu günün sonunda kuruyan tarhana hamurundan topaklar koparılıp elekten veya kevgirden geçirilerek ufalanır. Ufalanan tarhana tekrar kuruması için birkaç gün bezlere serilerek bekletilir.


Tarhanayı kaç gün beklemek gerekir?

Tarhana, cam kavanozda saklanmalı ve kapağı hava almayacak şekilde kapatılmalıdır. Kavanoz yerine bez torbalar da tarhanayı saklamak için uygundur. Ancak plastik poşetler tercih edilmemelidir.

Kuru tarhana nasıl korunur?

Domates, soğan, sarımsak, kıl biber, kapya biber, yeşil biber, maydanoz, dereotu ve taze nane yıkanıp ince ince doğranır. Daha sonra haşlanmış nohut robottan çekilerek bu karışıma ilave edilir. Bu aşamada süzme yoğurt, un, tuz, tarhana otu ve baharatlar eklenir.

Tarhana hangi sebzelerle yapılır?

Tarhana buğday unu, yoğurt, biber, tuz, soğan, domates ve aroma verici bitkisel maddelerle yoğrulan hamurun fermente edildikten sonra kurutulması, öğütülmesi ve elenmesi ile elde edilen bir gıdadır.

Tarhananın ana maddesi nedir?

Tarhana, genellikle un, yoğurt, sebze ve baharatlardan oluşan bir karışımdır. Bu karışım, mayalanma sürecinden geçirilerek fermente edilir ve sonrasında güneşte kurutulur. Kurutulan tarhana, daha sonra çorba yapmak için kullanılacak hale gelir.

Tarhana nin ana malzemesi nasıl elde edilir?

İçerisine dere otu, biber, maydanoz, domates, nane, tuz gibi malzemeler giriyor. Diğerlerinden farklı olarak Kastamonu tarhanası mayalanmaya bırakılıyor. Rondodan geçirilen malzemeler yaklaşık 20 gün bir kavanozun içinde çalkalanıyor.

Tarhana hamuruna dereotu konur mu?

Tarhana Katığı Karışık Baharatı 100 Gr Paket ürünü içerisinde; zerdeçal, zencefil, yenibahar, to biber, karabiber, tarçın, leblebi tozu, poy, kişniş, karanfil, nane bulunmaktadır.

Tarhana Baharatında neler var?

Malzeme sırası yoktur ama yeşillikleri, havuç ya da kırmızı biberlerle çekmenizde yarar var, daha rahat kıyılma işlemi yapılıyor. Üzerini iyice kapatarak ( iki kat battaniye koymanız yeterli) ekşime süresini kendinize göre belirlemeniz gerekiyor.

Tarhana hamurunun üstü kapatılır mı?

Tuzlu bir çorba hazırlıyorsanız bir kaşık tuz ilave edin. Tuzu tamamen karıştırın, ardından tadı nasıl olduğunu görmek için çorbadan bir kaşık dolusu deneyin. Tadı kabul edilebilirse yemeği servis edin veya hala asidik taraftaysa küçük bir kaşık dolusu tuzu karıştırın.

Tarhananın ekşi olmaması için ne yapmak lazım?

İlk aşamalarda ilave edeceğiniz malzemelerin sırası maya, sıvılar ve toz şeker şeklinde olsun. Bu malzemeleri mutlaka önden karıştırın ve içine kesinlikle ama kesinlikle ilk aşamada tuz ilave etmeyin. Tuz eklemeniz mayanın yine çok geç aktif hale gelmesine neden olur ve hamurunuz dilediğiniz gibi kabarmaz.

Tarhana hamurun Kabarmamasi neden olur?

- Tarhana, rutubet kokuyor yani normal kokusundan uzak bir koku yayıyorsa, bozulduğunu anlayabilirsiniz. - Görselliğini ise rengin turuncudan siyaha dönmesinden anlayabilirsiniz. Siyaha dönmesi böceklenmeye yüz tuttuğunu göstermesidir.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TLAnkara Göğüs Estetiği