Köz patlıcan derin dondurucuda nasıl saklanır?

Köz patlıcan derin dondurucuda nasıl saklanır? Köz patlıcan derin dondurucuda nasıl saklanır?, Buzluktan çıkarılan közlenmiş patlıcan nasıl yapılır?, Derin dondurucuya patlıcan nasıl konur?, Közlenmiş patlıcanın kararmaması için ne yapmak lazım?, Pişmiş patlıcan buzlukta saklanır mı?

Köz patlıcan derin dondurucuda nasıl saklanır?

Patlıcanlarımızı kesme tahtası üzerine alalım. Sap kısmını ayırdıktan sonra patlıcanları dilediğimiz boyutta doğrayalım. Ardından közlenmiş patlıcanları kullanacağımız miktarlarda buzdolabı poşetlerine paylaştıralım. Dondurulmuş köz patlıcanları ihtiyacınız olduğunda çözdürüp tazesi gibi tüketebilirsiniz.

Buzluktan çıkarılan közlenmiş patlıcan nasıl yapılır?

Patlıcanlarımızı kesme tahtası üzerine alalım. Sap kısmını ayırdıktan sonra patlıcanları dilediğimiz boyutta doğrayalım. Ardından közlenmiş patlıcanları kullanacağımız miktarlarda buzdolabı poşetlerine paylaştıralım. Dondurulmuş köz patlıcanları ihtiyacınız olduğunda çözdürüp tazesi gibi tüketebilirsiniz.

Derin dondurucuya patlıcan nasıl konur?

Buzu tamamen çözülmeden tahta üzerinde dilimliyoruz, tavamıza 2 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edip ocağa koyuyoruz. Doğradığımız patlıcan ve biberleri ilave edip 5 dakika kadar, fazla karıştırmadan soteliyoruz, tuzunu ilave edip soğumaya bırakıyoruz.

Közlenmiş patlıcanın kararmaması için ne yapmak lazım?

Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra oda sıcaklığında tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuyan patlıcanları porsiyonlar halinde ayırın ve buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Poşetlerin ağzını düğümledikten sonra üzerine tarih etiketi koyun ve buzluğa yerleştirin.

Pişmiş patlıcan buzlukta saklanır mı?

Közlenmiş patlıcanları soyduktan sonra limonlu suda bekleterek kararmalarını engelleyebilirsiniz.

Köz patlıcan buzluğa konur mu?

Orta ayarda pişmesi yeterli. 5 patlıcan için 4 domates kullanmak ve su ilave etmeden pişirmek yeterli olacaktır. Dilerseniz içerisine tuz ve karabiber de ilave edebilirsiniz. Patlıcanlarınız orta derecede pişince buzluğa atılmak üzere hazır olacaklar demektir.


Közlenmiş kırmızı biber derin dondurucuda nasıl saklanır?

Sap kısmını ayırdıktan sonra patlıcanları dilediğimiz boyutta doğrayalım. Ardından közlenmiş patlıcanları kullanacağımız miktarlarda buzdolabı poşetlerine paylaştıralım. Dondurulmuş köz patlıcanları ihtiyacınız olduğunda çözdürüp tazesi gibi tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kızartmalık patlıcan derin dondurucuya nasıl konur?

Tohumlu kısımlarını da çıkarın. Ardından buzdolabı poşetlerine aktarın. Buzlukta dondurarak saklayın. Közlenmiş biberleri sadece közleyip, kabuklarını soymadan, oda sıcaklığına geldikten sonra bütün halde buzdolabı poşetlerine aktararak da saklayabilirsiniz.

Kavanozda közlenmiş patlıcan nasıl saklanır?

2- Kızartma: Karnıyarık, imambayıldı, patlıcan oturtma, patlıcan musakka, islim kebabı ve kızartmalık olarak patlıcanları dondurucuda saklamakta bir başka yöntem. Patlıcanlar hangi yemekte kullanılacaksa o şekilde kızartılır. Soğuduktan sonra poşetlenip buzluğa atılır.

Patlıcan kızartmadan buzlukta nasıl saklanır?

Kavanoza 2-3 patlıcan yerleştirip içine kabuğu soyulmuş 1-2 sarımsak ve kaya tuzu ekleyin. Kavanozu tam doldurmayın 1-2 parmak boşluk bırakın. Bu boşluğu zeytinyağı ile doldurun. Kavanozu kapattıktan sonra tencerenin içine ters şekilde koyun ve sızma olup olmadığını kontrol edin.

Közlenmiş patlıcan nasıl muhafaza edilir?

Pişen patlıcanların karnı yarılır. İçlerine bire dilim domates biber koyulur. Tamamen soğuyunca kilitli poşetlere koyulur. Buzluk kokusu olmaması için kilitli poşet kullanmanızı tavsiye ederim.

Kozlenmis patlıcan neden kararir?

Hem kararmasını önlemek hem de acısını önlemek için közlenmiş patlıcanlarınızı hafifçe tuzlayıp bıçak yardımıyla doğrayabilir ya da mezelik şekilde ezebilirsiniz. Ardından buzdolabı poşetlerine pay edebilirsiniz. Patlıcanlarınızı bu şekilde buzlukta en az 6 ay tazeliğini koruyacak şekilde saklayabilirsiniz.

Közlenmiş patlıcan ile ne yapılabilir?

Önce sararan patlıcanlar, müdahale edilmediği takdirde iyice kararır. Bunun nedeni kesin bölgelerde hücre bölünmesi olmasıdır. Bu durum hem renk, hem de tat değişimine yol açar. Patlıcanın rengini koruyabilmek için, limon, tuz ve sudan destek alabilirsiniz.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL