İş hukuku tez konuları

İş hukuku tez konuları İş hukuku tez konuları, Iş hukukunun konusu nedir?, Hukuk fakültesinde bitirme tezi var mı?, İş hukuku hangi konuları kapsar?, İş hukuku dalları nelerdir?, Bitirme tezi kaç TL?

Iş hukukunun konusu nedir?

İş hukuku, işçi hakları, çalışma koşulları, işçi ücretleri, işçi sendikaları ve işveren-işçi ilişkileri ile ilgili konuları inceleyen hukuk dalıdır. İş hukuku Kara Avrupası hukuk sistemlerine dahil ülkelerde genellikle milli iş kanunları ile düzenlenmektedir.

Hukuk fakültesinde bitirme tezi var mı?

Hukuk Fakültesi öğrencileri fakülte tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde tez danışmalarının denetiminde bitirme tezi hazırlayacaklardır.


İş hukuku hangi konuları kapsar?

İş Hukuku Mevzuatı, tüm çalışan personelleri korumaya odaklı olması ve iş ilişkilerinin konu edinildiği bir hukuk dalıdır. Tüm Çalışma ilişkileri iş hukuku kapsamına girmemektedir. İşveren ile çalışan arasında yapılan iş sözleşmesi iş hukukunun kapsama alanı içerisine girer.

İş hukuku dalları nelerdir?

Bundan ötürü de iş hukuku aslında bireysel iş hukuku ve toplu iş hukuku olmak üzere iki ayrı dalda incelenmektedir. Bununla birlikte toplu iş hukuku da sendikalar hukuku, iş mücadelesi hukuku ve toplu iş hukuku olarak sınıflandırılmaktadır.

Bitirme tezi kaç TL?

Tez Yazdırmak Kaç TL? Firmamızda tez yazdırma ücretleri lisans tezleri 3000 TL-4500 TL arası, yüksek lisans tezleri 11000 TL-16000 TL, doktora tezleri ise 25000 TL-35000 TL arasında değişmektedir.

Lisans bitirme tezi kaç TL?

Tez yazım ücretleri: lisans tezleri için 1500 TL-6000 TL arası, yüksek lisans tezleri için 4000 TL-9000 TL, doktora tezleri ise 12000 TL-22000 TL arasında değişmektedir.

Bitirme tezi kaç para?

Hukukun bu alanı ile ilgili kanun olan İş Kanunu 1475 sayılı kanun uyarınca ele alınır. Peki iş hukuku kaça ayrılır? Basitçe açıklamamız gerekirse hukukun bu dalı ikiye ayrılır. Bu ayrım bireysel ve toplu iş hukuku ve işverenin yükümlülükleri olarak yapılmaktadır.

İş hukuku kaça ayrılır?

İş kanunu; sanayi, hizmetler, tarım, madencilik, ticaret, sağlık, eğitim gibi birçok faaliyet alanında uygulanır. Ancak 4857 sayılı kanunun 4. Maddesinde yer alan istisnalara bu kanun uygulanmayacaktır. Yani bu tür faaliyetlerde çalışanlar iş kanununun koruyucu hükümlerinin kapsamı dışında kalacaktır.

Iş hukukunun uygulama alanları nelerdir?

İş hukuku, iş ilişkilerini düzenler. Konusu, bireyler arasındaki iş ilişkileridir. Bağımlılık kriterinin iş hukukunda önemli bir yeri vardır. İşi veren ile işi yapan arasında bağımlı bir hukuki ilişki varsa bu, iş hukukunun kapsamına girer.

İş hukuku neyi düzenler?

(*): İş Hukuku ve Bankacılık Hukuku gerçekte “Karma Hukuk” niteliği taşırlar. Yani hem Kamu hem de Özel hukukun kapsamına girerler.

İş hukuku hangi alana girer?

İş hukukunun amacı

İş hukukunun ortaya çıkış amacı işçinin korunmasıdır. İş hukukunda borçlar hukukundaki soyut sözleşme taraflarının yerini somut olarak işçi ve işveren almaktadır. Borçlar hukukundaki geniş sözleşme serbestisi, iş sözleşmesinin zayıf tarafı olan işçiyi korumaktan uzak kalmıştır.


Iş hukukunun temel amacı nedir?

OpenAI'ın yapay zeka sohbet robotu ChatGPT ile ödev yapabilir, makale ve tez yazabilirsiniz.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL