Kokopit

Kokopit, Cocopeat nedir ne işe yarar?, Kokopit nedir nasıl yapılır?, Kokopit fiyatları ne kadar?, Kokopit ömrü ne kadardır?, Coco peat hangi bitkilerde kullanılır?, Kokopit yerine ne kullanabilirim?


Cocopeat nedir ne işe yarar?

Cocopeat, tohum, çelik ve saksılamada kullanılabilir. Kendi ağırlığının 9 katı kadar suyu ve besinleri emerek bünyesinde toplar. Özel yapısı sayesine maksimum köklenme ve büyüme ortamı oluşturur. Sudan, gübreden,zamandan ve işçilikten tasarruf sağlar.

Kokopit nedir nasıl yapılır?

Kokopit toprak ilk olarak hindistan cevizi kabuklarından ayrılarak başlanılır. Ayrılan kabuklar suda bekletilerek şişmesi sağlanır. Mineral eklemeleri yapılır ve kurutulan kabuklar makine ile küçültülür. Eleme işlemine tabi tutularak küçülmeyen kabuklar ayrıştırılıp tekrar küçültülme işlemi uygulanır.

Kokopit fiyatları ne kadar?

Cocopeat ile tarla toprağı yerine organik bir ürün kullandığımızdan dolayı topraksız tarımın bir numaralı avantajı olan topraktan kaynaklanan hastalık ve zararlılardan en yüksek oranda kurtulmuş oluyoruz. Kullanım ömrü 3 ile 5 yıl arasında değişmesiyle de uzun süreli üretim yapabilmemizi sağlamakta.


Kokopit ömrü ne kadardır?

Cocopeat, genellikle toprağın yerini almak için kullanılır. Birçok bahçe bitkisi, sebze, çiçek ve çimlerin yetiştirilmesinde yaygın olarak kullanılır. Çoğu hobi bahçıvanı veya ticari çiftçi için ideal bir malzemedir.

Coco peat hangi bitkilerde kullanılır?

Üretimde, Hindistan cevizi kabuğundan elde edilen kokpit (Coco peat) yerine Niğde ve Aksaray bölgesinden getirilen yanardağ cürufu kullanıldı. Domates üretiminde maliyet azaldı, verim de arttı.

Kokopit yerine ne kullanabilirim?

Cocopeat toprağını tek başına veya diğer topraklarla karıştırarak kullanabilirsiniz. Preslenmiş ve sıkıştırılmış bir şekilde satıldığı için satın aldıktan sonra suya batırarak onu açabilirsiniz. Su ile teması onun nemlenmesini sağlar ve hacim kazanır. Kullanmadan önce su ile karıştırmanızı tavsiye ederiz.

Cocopeat tek başına kullanılır mı?

Uzun kalan lifler tekrar parçalanarak kullanılabilir. Elenen ve ayrılan lifler güneşte veya fırınlarda kurutulur. Kuru hale gelen kokopit sıkıştırılarak blok haline getirilir. Kullanım esnasında ise sıkıştırılmış bloklar su ile ıslatılarak açılmaları sağlanır.

Cocopeat nasıl kullanılır?

Cocopeat, hindistan cevizi kabuklarının işlenip sıkıştırılması ile oluşturulan ve bloklar haline getirilerek de kullanıcılara sunulan bir tür topraktır. Tarımda ve peyzaj çalışmalarında kullanılan bu ürün aynı torf gibi yüksek su tutma yeteneğine sahiptir.

Tarımda Kokopit nedir?

Büyümesi için kullanılan bitkinin düzenli bakım sonrasında sağlıklı ve hızlı şekilde büyümesini sağlar. Kokopit tekrar kullanılabilir özellikte olduğu için ekonomik tasarruf sağlar.

Kokopit tekrar kullanılır mı?

Tüm seralarda, tohumlarda, fidelerde, çiçek ve bahçe bitkileri yetiştiriciliğinde, sebzelerde, fidanlarda, balkon -bahçe peyzajlarında, mantar üretiminde tek başına veya diğer karışımlarla uygulanabilen doğal ve temiz bir yetiştirme ortamıdır. Topraksız tarımda coco peat kullanılır.

Hindistan cevizi torfu hangi bitkilerde kullanılır?

Torf, göl yataklarındaki su seviyesinin düşmesiyle, bitki faaliyetlerinin ön plana çıkması, kışın su seviyesindeki artış ile bitkinin ölümü ve bu doğa olayının sürekli tekrarlanması ile bitki kök ve gövdelerinin binlerce yıl süren dönüşümlü birikimleri sonucunda oluşan organik toprak türüdür.

Torf toprak ne demek?

İstenilen özelliklerde yüksek teknolojili topraksız tarımın yapılabileceği seraların kurulum maliyeti 65 $/m2 civarındadır. Yapımı planlanan 20 dekar seranın kurulum maliyetinin yaklaşık 8.900.000,00 TL olacağı öngörülmektedir.

Topraksız tarım maliyeti ne kadar?

Açık alana ekilmiş çilekte 1 dönümden 4-5 ton civarında ürün alınırken, bu sistemle 1 dönümden 10-15 ton civarında ürün hasat edilebilir.

1 dönüm topraksız çilek ne kadar verir?

Son yıllarda üründe kaliteyi ve rekolteyi artırmak amacıyla ön plana çıkan topraksız tarım, kent genelinde yaygınlaşıyor. Topraksız tarımla yetiştirilen ürünlerden birini de çilek oluşturuyor. Normalde 6 ay sezonu bulunan çileğin üretimi, topraksız tarımla 12 aya uzatılıyor.

Çelik Kapı1 Euro Kaç TLAnkara Göğüs EstetiğiSurvivor kim elendi
Liman Ayık Yaşam
Liman Ayık Yaşam