Kızartılmış patlıcan nasıl yapılır?, Kızartma patlıcan nasıl yapılır?, Patlıcan kızartırken yağ çekmemesi için ne yapmak lazım?, Kahvaltılık patlıcan kızartması nasıl yapılır?, Patlıcan Kızartması nasıl yapılır tavada?
Kızartılmış patlıcan nasıl yapılır?
Patlıcanları alacalı kesin. Uzun uzun doğradığınız patlıcanları tuzlu suda bekletin.
Acısı çıkan patlıcanların suyunu süzün ve bir bez üzerinde kurutun.
Yağı kızdırın. Patlıcanları kızgın yağda kızartın.
Servis tabağına yoğurdu alın. Üzerine patlıcanları ekleyin.
12 Nis 2023
Kızartma patlıcan nasıl yapılır?
Patlıcanları sudan çıkarın ve kağıt havlunun üzerinde tüm sularından arındırın, kurulayın. Üzerine tuz ilave edin. Yağ kızınca kuruladığınız ve tuzladığınız patlıcanları yağa atın ve kızartın. Orta ateşte ya da yüksek ateşte kızartmaya özen gösterin.
Patlıcan kızartırken yağ çekmemesi için ne yapmak lazım?
Patlıcanları soyup dilimledikten sonra kağıt havlu üzerine dizin. Üzerlerine bir miktar tuz serpip kağıt havlu ile örtün. Son olarak üzerlerine su bardağı gibi ağırlık yapacak bir şey ekleyip 1-2 saat bekletip kızartma aşamasına öyle geçin. Böylece patlıcanların yağ çekmesini büyük ölçüde önleyin.
Kahvaltılık patlıcan kızartması nasıl yapılır?
Patlıcanları yuvarlak şekilde kesin.Süt, un ,yumurta ve tuzu çırpın.Patlıcanları bu sosa batırın sonra mısır ununa bulayın.Ve kısık ateşte kızartın.
Patlıcan Kızartması nasıl yapılır tavada?
Hazırladığınız patlıcanları, kızgın yağda kızartarak kağıt havlu üzerine alın. İnce doğranmış soğanı, biberi, domatesi ve salçayı tavaya ekleyerek az yağ ile kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Patlıcanları servis tabağına alın.
Patlican Kizartmasi yaparken nelere dikkat etmeliyiz?
Patlıcanları mutlaka kurulayın.
Üzerine bir miktar tuz ekleyin. Yağ kızınca, tuzladığınız patlıcanları yağa atarak kızartın. Kızartma işlemini orta veya yüksek ateşte yapın. Kısık ateş, patlıcanın daha fazla yağ çekmesine neden olur.
Patlıcan kızartmadan önce suda bekletilir mi?
Uzun uzun doğradığınız patlıcanları tuzlu suda bekletin. Acısı çıkan patlıcanların suyunu süzün ve bir bez üzerinde kurutun. Yağı kızdırın. Patlıcanları kızgın yağda kızartın.
Patlıcan kızartırken tuz atılır mı?
Soğuk suyun altında şoklanır ve soğuması sağlanır. İyice soğuyan suyu süzülen patlıcanlar tuzlanır ilk olarak una daha sonra çırptığımız yumurtaya ve mısır ununa iyice bulanır. Ardından tavaya yeterli miktarda çok az sıvı yağ ekleyip kızdıktan sonra patlıcanlar kızartılır.
Patlıcan kızartırken neden yağ çeker?
Patlıcan kızartması yaparken ocak ayarı da çok önemlidir. Eğer ocağın altını çok açarsanız fazla yağ çekmesine neden olursunuz. Sonrasında pişen patlıcanları bir havlu kağıt üzerine alırsanız fazla yağın çekmesini bu sayede önlemiş olursunuz.
Patlıcan tuzlu suda ne kadar kalmalı?
Özellikle patlıcanları közleyecekseniz ve acılarını almak istiyorsanız yüzeyine bıçakla minik delikler açabilirsiniz. Ardından üzerine tuz ilave edip soğuk suda bekletebilirsiniz. Bu şekilde 10-15 dakika kadar suda bıraktıktan sonra sudan çıkarıp kurulayarak közleyip ya da pişirebilirsiniz.
Unlu patlıcan kızartması nasıl yapılır?
Bir tabağa yumurtayı, unu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Patlıcanları hazırladığınız harca bulayın. Kızartma tavasının içerisine yağı alın ve kızdırın. Kızgın yağda patlıcanların iki tarafını da kızartın.
Galeta unlu patlıcan kızartması nasıl yapılır?
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun birer cm şeritler halinde kesin. Yumurtaya tuz baharat ekleyip çırpın. Sonra patlıcanları önce una sonra yumurtaya sonrada galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
Yoğurtlu patlıcan kızartması nasıl yapılır?
Patlıcanı soyduktan hemen sonra bol su ile yıkayın ve oyalanmadan pişirmeye özen gösterin. Patlıcan beklemediği için kararmaz, yemeklerinizin hem görseli hem lezzeti güzel olur. Patlıcanı doğradıktan hemen sonra kullanmayacaksınız limon kullanarak kararmasını önleyebilirsiniz.