Eş sesli kelimelerin örnekleri

Eş sesli kelimelerin örnekleri Eş sesli kelimelerin örnekleri, Eş sesli kelime nedir örnekler?, Sesteşe örnek verir misin?, Eş sesli cümleler hangileri?, 7 eş sesli kelime mi?

Eş sesli kelimelerin örnekleri

Eş sesli kelimeler: Aç, alay, bin, ay, atlet, at, bel, boğaz, çay, cilt, bağ, diz, dil, dolu, ekmek, hayır, güç, koca, kazan, koy, ekmek, iç, in, pazar, ocak, soluk, satır, sağ, yaz, yat, yaş, yar, yüz, sıra.

Eş sesli kelime nedir örnekler?

Eş sesli kelimeler: Aç, alay, bin, ay, atlet, at, bel, boğaz, çay, cilt, bağ, diz, dil, dolu, ekmek, hayır, güç, koca, kazan, koy, ekmek, iç, in, pazar, ocak, soluk, satır, sağ, yaz, yat, yaş, yar, yüz, sıra.

Sesteşe örnek verir misin?

Eş sesli kelimelerde kelimenin yazılışı aynı olurken anlamları farklıdır. Yani aynı şekilde yazılar ve aynı şekilde okusalar bile, mutlaka taşıdıkları anlam temel anlamları olmalıdır. Aşağıda eş sesli kelime örnekleri yer alıyor. -Çocuklar dereyi geçip de çayda boğulmuşlar.

Eş sesli cümleler hangileri?

Sesteş kelimelere örnek olarak, "yüz, el, er, güç, ocak, pas" gibi sözcükler verilebilir.


7 eş sesli kelime mi?

''Yedi'' kelimesinin sesteş olmasına neden anlam veremiyorsunuz? Yazılışı aynı anlamının farklı olması yeterli sesteş için. eylem olan 'yedi'deki -di ektir. Ama sonuçta yazılışı aynı anlamı farklıdır.

10 tane eş sesli kelime söyler misin?

Hemen ücretsiz üye ol! Aç, alay, bin, ay, atlet, at, bel, boğaz, çay, cilt, bağ, diz, dil, dolu, ekmek, hayır, güç, koca, kazan, koy, ekmek, iç, in, pazar, ocak, soluk, satır, sağ, yaz, yat, yaş, yar, yüz, sıra.

Eş sesli sözcükler nelerdir kısaca?

Eşsesli, sesteş veya homofon; söylenişleri (telaffuzları) aynı, anlamları farklı olan (sözcükler). Eşsesli kelimelerin yazılışları (imlâları) her zaman aynı olmayabilir.

3 sınıf eş sesli ne demek?

Türkçede eş sesli kelimeler aynı zamanda sesteş olarak bilinmektedir. Bu kelimelerin yazılışları ve okunuşları aynı ancak anlamları farklıdır. Baktığımız zaman aynı şekilde yazar ve aynı şekilde söyleriz. Ancak anlamına geldiğinde tek başına ya da cümle içerisinde bize farklı ifadeler sunarlar.

Eş sesli kelimeler nasıl olur?

Eş sesli kelimeler yazılış ve okunuş bakımından aynı olan kelimelerdir. Fakat anlamları birbirinden farklıdır. Bu kelimelere eş sesli veya sesteş kelime denir. Kısaca eş sesli kelimeler bir kelimenin birden fazla anlam barındırmasıdır.

Sesteş kelime nasıl olur?

Sesteş kelimeler, yazılışları ve okunuşları birebir aynı olan ancak sözcük anlamları farklı olan kelimelere denmektedir. Sesteş kelimelerin bir diğer adı eş sesli kelimelerdir. Dilimizde birden çok sesteş kelime yer almaktadır. Sesteş kelimeler hem yalın hem de ek almış olarak günlük dilde kullanılmaktadır.

Sesteş cümle ne demek?

Okunuşları ve yazılışları aynı olan ancak anlam bakımından birbirinden farklı kelimeler sesteş olarak bilinmektedir. Aynı zamanda eş sesli kelimeler biçiminde ifade edilir. Cümle içerisinde çok sık kullanılan bu kelimeler, bambaşka anlamlar üzerinden değişik durumları ifade etmek için değerlendirilir.

Anne kelimesinin eş seslisi var mı?

Anne kelimesi ise en başta gelen eş anlamlı kelime olmaktadır. Asıl ve temel kelimeleri de ana kelimesinin eş anlamlıları olarak karşımıza çıkmaktadır. Tüm bu anlamlar aynı zamanda ana kelimesinin eş sesli olmasından kaynaklanmaktadır.

Yıl kelimesinin eş seslisi nedir?

Yıl kelimesinin eş anlamlısı, 'sene' kelimesidir. Bu iki kelime, birbiri yerine rahatlıkla kullanılabilir.

Çay eş sesli bir kelime mi?

Yazılışları ve okunuşları aynı olan ancak anlamları açısından farklı olan kelimeler eş sesli, yani sesteş sözcüklerdir. Sözcüklerden biri olarak da çay kelimesi öne çıkıyor. Yani saç çay sözcüğü sesteş eş sesli bir kelimedir.

Yüz eş sesli bir kelime mi?

Yüz kelimesinin en çok kullanılan eş anlamlı kelimesi çehre kelimesidir. Bu kelimeler yüz kelimesinin eş anlamlı kelimeleridir. Fakat yüz kelimesi eş sesli bir kelime olduğu için birden fazla anlam barındırmaktadır.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL