İnstagram görüldü kapatma
İnstagram görüldü kapatma
Instagram DM görüldü bilgisi kapatma nasıl olacak? Bir sohbetin altındaki profilin adına dokunarak direkt mesajlar için gizlilik ve güvenlik menüsüne erişilebilecek ve “Etkinliğinizi kimler görebilir” bölümünün altında okundu bilgisini kapatmaya yönelik bir seçenek görecek.
Instagram görüldü kapanıyor mu?
Instagram DM görüldü bilgisi kapatma nasıl olacak? Bir sohbetin altındaki profilin adına dokunarak direkt mesajlar için gizlilik ve güvenlik menüsüne erişilebilecek ve “Etkinliğinizi kimler görebilir” bölümünün altında okundu bilgisini kapatmaya yönelik bir seçenek görecek. Görüldü atmak nasıl kapatılır?
Instagram başkanı Adam Mosseri'nin duyurduğuna göre, Platform kullanıcıların Instagram mesajları için okundu bilgisini kapatmalarını sağlayacak bir özelliği test ediyor. Böylelikle, bir kullanıcının mesajını okumuş olsanız bile mesajın altında yer alan "görüldü" ibaresi görülmeyecek. Instagramda mesaj görüldü olmadan nasıl okunur?
Okundu bilginizi devre dışı bırakmak için > Ayarlar > Gizlilik'e dokunun ve Okundu bilgisi'ni devre dışı bırakın. Görüldü nasıl silinir?
Tabii bunun için mesajı atan kişinin profiline girmek ve buradan kısıtlama getirmek gerekir. Kısıtlama ile beraber sosyal medya hesabı güncelledikten sonra mesaj görüldü yazmadan okunur. Yani bu sayede karşı taraf görüldü almadan onun mesajını okuma şansı değerlendirilir. Instagram görüldü nasıl anlaşılır?
Ayarlar>>Gizlilik>>Okundu Bilgisi
Bu adımları izledikten sonra okundu bilgisini kolayca kapatabilirsiniz. Instagramda neden görüldü yazıyor?
Takip ettiğiniz veya direkt konuşmalar yaptığınız kişilerin profil resimlerinin yanında simgesi veya bir zaman damgası görürsünüz. Direct gelen kutunuzda kullanıcıların en güncel Hareket durumlarını görürsünüz (ör. 25 dakika önce aktifti, Dün aktifti, Görüldü, Yazıyor...). Görüldü nasıl atılmaz?
Sosyal medya ve mesajlaşma platformları yıllardır sohbetlerde “görüldü” desteğine yer veriyor. Bu özellik, attığınız mesajın okunduğunu veya en azından görüldüğünü ifade ediyor. Bu özelliği WhatsApp'ta kapatmak mümkün olsa da, Instagram hala aktif tutuyor. Ancak Instagram, görüldü kapatma desteği üzerinde çalışıyor. Okundu bilgisi kapalı olan kişinin mesajı gördüğünü nasıl anlarız?
İNTERNETİ KAPATIN
İnternet bağlantısını kestikten sonra artık rahat bir şekilde gelen mesajı okuyabilirsiniz, okuma işlemi bittikten sonra da İnternet'i geri açabilirsiniz. Bu işlemlerde karşı taraf sizin mesajı okuduğunuzu anlayamayacak ve görüldü iletisi gitmeyecektir. Bir insan okundu bilgisini neden kapatır?
İnsanlar istedikleri takdirde mesajların okunup okunmadığı bilgisini veren mavi tik özelliğini kapatabiliyor. Okundu bilgisi kapalı olan birine mesaj gönderdiğinizde gri tik maviye dönmüyor ve kişinin mesajınızı görüp görmediğini anlayamıyorsunuz. Instagram'da görüldü ne demek?
WhatsApp'ta mavi tik mesajı gelen kişinin o mesajı gördüğünüze emin olmasını sağlar. Bu sayede karşı taraf mesajı okuduğunuzu bilir. Bu nedenle mavi tık kapatma işlemi aslında okundu bilgisini kapatmaktır. Instagramda gizlenen mesaj ne demek?
Instagramda görüldü nasıl anlaşılır? Çoğu zaman instagram DM üzerinden gönderilen mesajlara anında cevap vermek istemeyebiliriz. Ancak mesajı gönderen kişi, mesajın okunup okunmadığını, mesaj kutusunda yer alan “görüldü” ibaresinden anlayabilmektedir. Instagramda özel mesaj nasıl okunur?
Instagram'da gizlenen mesaj isteklerinin görüntülenmesi, silinmesi veya şikayet edilmesi. Rahatsız edici olabilecek, istenmeyen, spam içeren veya Gizlenen Sözcükler tercihlerinize dayalı olarak gizlenen mesaj istekleri ayrı bir Gizlenen istekler klasöründe görünür. Gizlenen mesaj istekleri için bildirim almazsınız. Okundu bilgisi kişiye özel kapatılır mı?
Eğer bir gizli mesajınız varsa bu alanda mesaj isteklerini gösteren mavi bir bildirim göreceksiniz. Bu aslında gizli mesaj kutusundaki mesajların sayısını gösteriyor. Bildirimin üzerine dokunduğunuzda gizli mesaj kutusuna yönlendirileceksiniz. Hepsi bu kadar. Okundu bilgisi kapatınca durum görülür mü?
Bir kişi mesajınızı ilk kez aldığında size okundu bilgisi gönderilmeyebilir. Bireysel sohbetlerde okundu bilgisini devre dışı bırakabilirsiniz. Bu işlem grup sohbetlerindeki okundu bilgisini veya sesli mesajlardaki oynatıldı bilgisini devre dışı bırakmaz. Bu ayarları devre dışı bırakmanız mümkün değildir.