Emeklilik Yaşa Takılanlar (EYT) Sık Sorulan Sorular
Emeklilik Yaşa Takılanlar (EYT) Sık Sorulan Sorular
EYT aylık alıyor mu sorusuna ne cevap verilir?, 1) EYT kapsamında kimler, nasıl emekli olabilecek? ...
2) EYT kapsamında emeklilik için başvurular nasıl yapılacaktır? ...
3) EYT'liler ilk emekli maaşlarını ne zaman alacaklar?
EYT aylık alıyor mu sorusuna ne cevap verilir?
EYT aylık alıyor mu sorusuna ne cevap verilir?,
Ancak tebliğin farklı bir adrese iletilmesini talep ediyorsanız “Farklı Adres” kısmına yeni adresinizi tanımlamanız gerekir. Adres ile birlikte il ve ilçe kısımları da doldurulmalıdır. Son adımda “Aylık alıyor mu?” sorusunu size uygun olan evet ya da hayır yanıtlarından birini seçerek yanıtlamanız gerekir. EYT nin iki şartı nedir?
EYT nin iki şartı nedir?,
4/a Sigortalılar için EYT Şartları:
9 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi olması, 2. 4/a (SSK) sigortalıları için; kadınlarda 20 yıl, erkeklerde ise 25 yıllık sigortalılık süresini ve 5000-5975 arasında kademeli prim gün şartlarını taşıyan kişiler EYT' den faydalanabilecektir. EYT birikmiş ödeme tutarı nedir?
EYT birikmiş ödeme tutarı nedir?,
Birikmiş ödeme tutarı ise emekli maaşının ilk bağlandığı ay içinde ay başından emekli maaşı ödeme tarihine kadar geçen süre için yapılan kısmi ödeme olarak tanımlanabilir. EYT emekli olduğun nasıl anlaşılır?
EYT emekli olduğun nasıl anlaşılır?,
Bunun için SGK'nın DYS Evrak Takip sayfasına e-Devlet üzerinden ulaşılaram sorgulama yapılabilir. SGK'nın Alo 170 hattı da başvuruların ne aşamada olduğunu öğrenmek için bir diğer kaynak. Alo 170'te emeklilik işlemleri menüsünden müşteri temsilcisine ulaşılıp emeklilik başvuru durumu hakkında bilgi alınabiliyor. EYT tahsis talep ne demek?
EYT tahsis talep ne demek?,
Emekli olmak isteyen bireyler tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) yapılan emeklilik başvurusuna tahsis talebi denir. Tahsis talebinde bulunmak isteyen emekli adaylarının SGK'nın istediği belgeleri tamamlaması gerekir. EYT başvurusu kaç ayda sonuçlanır?
EYT başvurusu kaç ayda sonuçlanır?,
EYT başvurusu gerçekleştiren vatandaşları sonuçları genellikle başvurunun ardından 15 gün içerisinde açıklanabiliyor. EYT de 3 şart nedir?
EYT de 3 şart nedir?,
9 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi olması, 4/a (SSK) sigortalıları için kadınlarda 20 yıl, erkeklerde ise 25 yıllık sigortalılık süresi ve 5000-5975 arasında kademeli prim gün şartlarını taşıyan kişiler EYT'den faydalanabilecektir. 1999 öncesi kaç gün sigortalı olmak gerekiyor?
1999 öncesi kaç gün sigortalı olmak gerekiyor?,
Kadınlarda emeklilik prim gün sayısı hesaplaması 1999 yılı öncesi sigorta ilk defa sigorta girişi yapılan kişiler için 3600 gün olarak belirlenmiştir. Prim ödeme şartının yanı sıra 15 sene sigortalı olma şartı bulunur. Emeklilik başvurusu yaptım ne zaman belli olur?
Emeklilik başvurusu yaptım ne zaman belli olur?,
SGK emeklilik işlemlerinin ne kadar süreceğine dair yazımızı sizinle paylaşıyoruz. Prim ödemesi ve yaş sınırı gibi şartları sağlayan kişiler Sosyal Güvenlik Merkezi'ne başvuru yapar. Emekli maaşının bağlanması için başvurunun sisteme işlenmesi gerekir. Bu işlemler bir buçuk ay ile iki ay arasında sonuçlanır. EYT de toplu ödeme var mı?
EYT de toplu ödeme var mı?,
EYT için de belli bir prime ulaşma durumu ortaya çıkıyor. Ancak bazı sigortalıların değişik sebeplerden dolayı primleri eksik kalmış durumda. Bunları çalışarak ya da aydan aya isteğe bağlı ile ödeyerek tamamlamak mümkün. Fakat bunun dışında toplu olarak ödeme imkânları da bulunuyor.