Çekme Belgeli Araç Nedir?
Araç çekme belgeli olursa ne olur?, Çekme belgeli araç ne demek? Çekme belgesi uzun süre boyunca kullanılmayacak bazı araçların trafikten çekilmesi için alınan ve aracın trafiğe çıkartılamayacağını belirten belgeye denir. Çekme belgesi, araç sahibinin gerekli belgeleri toplayıp belirli kurumlara başvurarak alınır.
Araç çekme belgeli olursa ne olur?
Araç çekme belgeli olursa ne olur?,
Çekme belgeli araç ne demek? Çekme belgesi uzun süre boyunca kullanılmayacak bazı araçların trafikten çekilmesi için alınan ve aracın trafiğe çıkartılamayacağını belirten belgeye denir. Çekme belgesi, araç sahibinin gerekli belgeleri toplayıp belirli kurumlara başvurarak alınır. Çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar?
Çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar?,
Çekme belgesi olan araçların yasal olarak trafiğe çıkması mümkün değildir. Çekme belgeli araç trafik dahilinde tespit edilirse plakaya para cezası, ehliyet sahibinin hanesine de ceza puanı yazılır. Çekme belgeli araç masrafı ne kadar?
Çekme belgeli araç masrafı ne kadar?,
Yine noterden alınan plaka basım belgesi ile Şoförler ve Otomobilciler Odasından plaka çıkartılır. Noterdeki işlemin ardından kayıt otomatik olarak Vergi Dairesi sistemine düştüğü için buraya ek bir başvuruya gerek kalmaz. Tüm işlemlerin ardından, araçtaki çekme belgesi kalkar ve trafiğe çıkması serbest hâle gelir. Çekme belgeli araç satışı nasıl yapılır?
Çekme belgeli araç satışı nasıl yapılır?,
Söz konusu ödeme 6,000 TL ile 10,000 TL arasında değişiklik gösterir. Noter masrafları ve plaka ödemeleri gibi ek ücretler ortalama olarak 1,000 TL ile 1,500 TL civarındadır. Çekme belgeli aracın muayene borcu olur mu?
Çekme belgeli aracın muayene borcu olur mu?,
Merak edilen çekme belgeli satış ise doğrudan araç sahibinin ilgili noter kurumuna başvurarak satış işlemlerini gerçekleştirmesidir. Bu işlem genelde birkaç saat içerisinde tamamlanır. Trafik Şube Müdürlüğü başvurusu yapılarak gerekli araç muayenesi yapıldıktan sonra çekme belgeli satış yapılabilir. Çekme belgeli araç muayene ücreti ne kadar?
Çekme belgeli araç muayene ücreti ne kadar?,
Çekme Belgeli Araç Muayene Borcu Çıkar mı? Çekme belgeli araçlarında vergi ve ceza anlamında herhangi bir borcu olmaz fakat çekme belgesi öncesinde aracın muayenesi yapılmadığı için geçmişe yönelik muayene borcunun olup olmadığını öğrenmelisin. Cekme belgeli arac muayene nasil yapilir?
Cekme belgeli arac muayene nasil yapilir?,
Çekme Belgeli Araç Muayene Ücreti
Artış ile birlikte traktör, motosiklet ve motorlu bisiklet için muayene ücreti 928 TL, otomobil, minibüs, kamyonet, özel taşıt, arazi taşıtı, römork, yarı römork muayene ücreti 1.821,60 TL ve otobüs, kamyon, çekici, tanker muayene ücreti ise 2462 TL olarak belirlenmiştir. Çekme belgeli aracın sigorta borcu olur mu?
Çekme belgeli aracın sigorta borcu olur mu?,
Ve trafiğe çıkması yasak. Trafiğe çıkması yasak olan çekme belgeli aracınızı muayeneye götürmek için muayene randevusundan sonra Trafik Tescil Şubeye başvurarak Ek 33/A belgesini almanız gerekiyor. Bu belge ile aracınız 7 gün süre ile trafiğe çıkabilir ve aracınızı bu süre içerisinde muayeneye götürebilirsiniz. Çekme belgeli araç sigortasız muayene olur mu?
Çekme belgeli araç sigortasız muayene olur mu?,
Trafikten çekme belgeli araçlara sigorta yaptırılması gerekmemektedir. Ancak çekme belgeli araçların yeniden trafiğe çıkarılabilmesi için sigorta işlemlerinin yaptırılması son derece önemlidir. Çekme belgeli araç satışı kaç para?
Çekme belgeli araç satışı kaç para?,
Aracın hiçbir kusuru olmasa dahi araç sahibinin isteğine bağlı olarak çekme belgesi alınabilir. Çekme belgesi aracın yalnızca belirli dönemler boyunca kullanılmayacağını ifade eden bir kelimedir. Araç için bu dönemler boyunca Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödenmez. Ayrıca muayene ettirilmesine de gerek bulunmaz.