Tuprs Temettü

Tuprs Temettü Tuprs Temettü, TÜPRAŞ ne zaman temettü verecek?, TUPRS hisse temettü 2024 ne zaman?, TÜPRAŞ temettü almak için ne yapmalı?, TÜPRAŞ kaç TL'den bölündü?, TÜPRAŞ temettü yılda kaç kez alınır?

TÜPRAŞ ne zaman temettü verecek?

Kâr payı dağıtım tarihinin 5 Nisan olarak planlandığı açıklandı. Tüpraş'tan Kamuyu Aydınlatma Platformu'nu (KAP) yapılan açıklamaya göre Tüpraş, hisse başına brüt 10,38 TL, net 9,34 TL temettü ödemesi yapmayı genel kurula sunacak. Dağıtım tarihi 3 Nisan 2024, ödeme tarihi ise 5 Nisan 2024 olacak.

TUPRS hisse temettü 2024 ne zaman?

TUPRS Temettü Ödemesi Ne Zaman? Tüpraş'ın KAP'a yaptığı açıklamaya göre şirket 2024'te ortaklarına hisse başı net 9,34 TL temettü ödeyecek. Temettü dağıtım tarihi 3 Nisan 2024 olarak belirlenirken, ödemeler hesaplara 5 Nisan 2024'te geçecek.

TÜPRAŞ temettü almak için ne yapmalı?

Tüpraş temettü almak için tek yapmanız gereken şey bir yatırım hesabı açmak ve Tüpraş hissesi satın almak. Tüpraş'tan yapılan en son temettü açıklamasına göre 28 Eylül Perşembe akşamı borsa seans kapanışına kadar Tüpraş hissesi satın alan herkes Tüpraş temettü ödemesi alacak.


TÜPRAŞ kaç TL'den bölündü?

4. çeyrek finansal verilerine göre 2022 yılında 41,04 milyar TL kâr elde eden Tüpraş, 10 Mart 2023 tarihi itibariyle hisse başına net 40,87 TL temettü dağıtacağını bildirdi. Hissenin son fiyatına (522,70 TL – 13 Şubat 2023) göre temettü verimi ise 7,81% olarak belirlendi.

TÜPRAŞ temettü yılda kaç kez alınır?

Tüpraş (TUPRS) 2023 yılı temettü ödemesi için açıklama yaptı. Kimya sektöründe faaliyet gösteren şirket, son 5 yılda 2 kez temettü ödemesi yaparak ortalama kârının 75%'ini ortaklarıyla paylaşmıştı.

TÜPRAŞ 2024 temettü ne kadar verdi?

Tüpraş 2024 yılında temettü verecek mi? İş Yatırım, Tüpraş'ın 2024 yılında hisse başına 17.47 TL temettü ödeyeceğini öngördü. Kurum temettü veriminin ise %11.95 olacağını tahmin etti. Bu oran, İş Yatırım'ın 2024 yılı içinde temettü tahmini açıkladığı şirketler içindeki en yüksek ikinci temettü verimine işaret ediyor.

Tüpraş en son ne zaman bölündü?

Türkiye Petrol Rafinerileri veya kısaca TÜPRAŞ, 1983'te Batman, İzmir, İzmit ve Kırıkkale'deki devlete ait 4 petrol rafinerisinin birleştirilmesiyle çatı şirket olarak kurulan ve 2006'da özelleştirilerek Koç Holding'e devredilen anonim şirket.

Tüpraş kaç kez bölündü?

Şirketin genel kurulunda temettü dağıtımı için bir tarih belirlenir. Bu tarihler değişkenlik gösterse de genellikle yılın ikinci çeyreği içinde yer alır. Temettü dağıtım tarihinde o şirketin hisse senedine sahip olanlar, kâr payı almaya hak kazanır.

Hisse temettüleri ne zaman verilecek?

Temettü, yatırımcılar için önemli bir kazanç kaynağıdır çünkü bu ödemeler, hisse senetlerinin fiyatının yanı sıra ek bir gelir kaynağıdır. Ayrıca, temettü, yatırımcıların uzun vadeli yatırımlarını teşvik edebilir ve hisse senetlerini daha çekici hale getirebilir.

Temettü almak mantıklı mı?

Temettü dağıtım tarihleri önceden BIST'te bildirilir ve kamuoyuna duyurulur. Bu tarihten bir gün önce hisse senedine yatırım yapmanız dahi temettü almanız için yeterlidir.

Temettü almak için kaç gün önce hisse alınır?

Temettü hak etmek için, temettü tarihinden önceki gün kapanışta hisseye sahip olmanız yeterli. Temettü almak için hisseyi belli bir süre tutmanız veya belli pay sayısından fazla almanız gerekmiyor.

Temettü öncesi hisse alınır mı?

Hesaplara otomatik olarak yansıtılır. Yatırımcılarımızın herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur. Kayıtlı sermaye sisteminde bedelsiz hisse senetleri, sermaye artırımına gidilen günden (T+2) iki iş günü sonra hesabınıza geçer.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL