Becayiş yapmak ne demek?
Becayiş yapmak ne demek?,
Becayiş, Türkiye'de farklı bir anlam kazanmış ve memuriyet ile ilgili bir kavram haline gelmiştir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 73. Maddesinde becayiş, "Aynı kurumun başka başka yerlerde bulunan aynı sınıftaki memurları, karşılıklı olarak yer değiştirme suretiyle atanmalarını isteyebilirler. Becayiş kimler yapabilir?
Becayiş kimler yapabilir?,
Becayişte, sınıf ve ünvan aynı olmalıdır. Örneğin Bilgisayar mühendisleri kendi aralarında, hemşireler kendi aralarında becayiş yapabilirler. Becayiş'in atamaya yetkili amirce uygun bulunması gerekmektedir. Becayişte yıl şartı var mı?
Becayişte yıl şartı var mı?,
Sağlık Bakanlığı'nın 4/B'li sözleşmeli personelin yeniden hizmete alınması ve kurum içi yer değişikliğine dair yönergede değişiklik yapılmasına dair yönerge yayınlandı. Yönerge değişikliği kapsamında sözleşmeli personelin becayiş yoluyla kurum içi yer değişikliği talepleri için istenen dönem şartı kaldırıldı. Becayiş kaç kez yapılır?
Becayiş kaç kez yapılır?,
Toplu iş sözleşmesinde herhangi bir sınırlama yoksa dilediği kadar becayiş talep edebilir. Becayiş yapamayan 4D çalışanların toplu iş sözleşmesinde becayiş ile alakalı bir madde bulunmadığı içindir. İş kanunu hükümleri çerçevesinde becayiş ve tayin hakkı sürekli işçilerde yoktur. Becayiş hangi aylarda yapılır?
Becayiş hangi aylarda yapılır?,
Becayişin dönemi var mıdır? 657 sayılı Kanunda becayiş için bir dönem öngörülmemiştir. Ancak öğretmenlerin eğitim ve öğretimin bütünlüğü çerçevesinde ara tatil veya okul bitiminde başvurmaları daha uygun olacaktır. Becayiş işlemi ne kadar sürer?
Becayiş işlemi ne kadar sürer?,
Bu belgeler hazırlandıktan sonra dilekçe yazarak becayiş talebinde bulunmak gerekmektedir. Bu işlemler kurumlara ve kişilerin çalıştığı unvana göre değişiklik gösterebilir. Tabi genel olarak bu süreç dilekçe verildikten sonra 15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Diyanette becayiş var mı?
Diyanette becayiş var mı?,
Becayiş işlemleri https://dibbys.diyanet.gov.tr/ online olarak yapabileceklerdir. Sistem üzerinden becayiş yapmak istedikleri yeri seçerek talep ettikleri yere yerleşen adayın adını ve mevcut görev yerini görebileceklerdir. Her aday sadece 1 becayiş talebinde bulunabilecektir. Becayiş için nereye başvurulur?
Becayiş için nereye başvurulur?,
Becayiş talebinde bulunmak isteyen adaylar, becayiş talep dilekçelerini ilgili illerdeki İl Sağlık Müdürlüklerine sunacaklardır. 3.1 hemşire becayiş yapabilir mi?
3.1 hemşire becayiş yapabilir mi?,
2023 Yılında 7433 sayılı Kanun'la getirilen düzenleme sonrası bakanlık ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında farklı unvanlarda on binlerce 3+1 sistemine tabi sözleşmeli personel istihdam edildi. Bu kişilerin her hani bir nedenle tayin/yer değişikliği hakkı bulunmamaktadır.