4 Yaşındaki Oğlum Çok Yaramaz Ne Yapmalıyım?
Yaramaz çocukla nasıl başa çıkılır?
Yaramaz çocukla nasıl başa çıkılır?,
Uykusuzluk, açlık, hastalık ve yorgunluk gibi problemler, onların davranışlarını olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle huzursuz ve sabırsız olabilen çocuklardaki yaramazlık eğilimi ortaya çıkabilmektedir. Hareket Etmek: Çocukların, vücutlarından fazla enerjiyi atamaması, yaramazlık yapmalarına neden olabilir. Bir çocuk neden çok yaramaz olur?
Bir çocuk neden çok yaramaz olur?,
Hiperaktif çocuğun günün stresini atmak için ılık bir banyoya ihtiyacı olabilir. Hiperaktif çocuğunuzu yürüyüşe çıkarın veya yeterince büyükse kendi başına mahalleye gönderin. Yürümek sadece fazla enerjiyi yakmakla kalmaz, zihni yeniden odak haline getirir. Hiperaktif çocuğunuza mini bir masaj yapın. Hareketli çocuğu sakinleştirmek için ne yapmalı?
Hareketli çocuğu sakinleştirmek için ne yapmalı?,
Hiperaktif çocukların yaşadığı problemlerin en önemlisi dikkat eksikliğidir. Dikkat süreleri çok kısa olduğundan bilgileri oturtmakta güçlük çekerler. Yaramazlık yapan çocuğa ne denir?
Yaramazlık yapan çocuğa ne denir?,
4 yaş sendromu ağlama krizi ile karakterizedir. Çocuğunuz istediği yapılmadığında sıklıkla ağlama ve öfke nöbetleri gibi tepkiler gösterirse 4 yaş sendromu yaşıyor olabilir. 4 yaş sendromu belirtilerini yakından incelemek oldukça önemlidir. Sendromun belirtileri otizm gibi hastalıklar ile benzerdir. 4 yaş sendromu nedir?
4 yaş sendromu nedir?,
Birinci önceliğiniz çocuğa tutarlı yaklaşmaktır. Çocuğunuza doğrudan engeller koyma yerine seçenekler sunun. Yeni seçenekler sunarak onu yönlendirmek her zaman, “hayır”, “olmaz”, “asla” gibi sözlerden daha etkilidir ve çocuğun uyumunu arttırır. Çocuğunuza karşı eleştirel davranmayın, hatalarını yüzüne vurmayın. Söz dinlemeyen çocukla nasıl baş edilir?
Söz dinlemeyen çocukla nasıl baş edilir?,
Yaramaz çocuğun zekâ yönünden normal çocuktan farkı yoktur. Sadece aşırı hareketlilik sonucu, aile tarafından çocuklara nerede durulması gerektiği öğretilmediğinde 'şımarıklık' görülür. Çok hareketli çocukta 'hiperaktivite bozukluğu' denen sorun oluşabilir. Yaramaz çocuklar daha zeki mi?
Yaramaz çocuklar daha zeki mi?,
Çocuk bir konuda inatçı olduğunda çocuğun dikkatini başka yöne çekmeye çalışın, inat ettiği takdirde istediğini elde edemeyeceğini çocuğa açıklayın. - Neyin "yapılmaması" gerektiğini değil neyin "yapılması" gerektiğini anlatın. - Tutarlı olun. Bu çocuğun davranışı içselleştirmesini kolaylaştıracaktır. Sinirli ve inatçı çocuğa nasıl davranmalı?
Sinirli ve inatçı çocuğa nasıl davranmalı?,
Sıcak bir banyo yapmak, hafif müzik dinlemek veya masal anlatmak gibi rahatlatıcı aktiviteler çocuğunuzun sakinleşmesine yardımcı olabilir. Son olarak, ebeveynlerin kendi stres düzeylerini yönetmeleri ve çocuğun hırçın ve huysuz davranışlarına yanıt verirken sakin kalmaları önemlidir. Huysuz çocuk için ne yapmalı?
Huysuz çocuk için ne yapmalı?,
Pek çok çocuk zaman zaman hiperaktif davranışlar sergiler. Hiperaktif terimi her hareketli çocuğa yakıştırılan bir terim haline gelmiştir. Hiperaktivite okul çağındaki çocukların % 3-5'inde bulunan ve erkek çocuklarda kızlara oranla 3 kez daha fazla görüle psiko-eğitimsel bozukluktur. Yerinde durmayan çocuğa ne denir?
Yerinde durmayan çocuğa ne denir?,
Çocuklarda hiperaktivite çocukluk çağında sıklıkla görülen bir psikolojik hastalıktır. Hiperaktivite; aşırı hareketlilik, sakin kalmada zorluk, aşırı tepkiler verme, dikkat eksikliği gibi belirtilerle kendini göstermektedir. Hastalık DEHB (dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu) olarak da tanımlanır.