2 Aylık Bebek Gelişimi
2 Aylık Bebek Gelişimi 2 Aylık Bebek Gelişimi, 2 aylık bir bebek neler yapabilir?, 2 aylık bebek kilosu ne olmalı?, 2 aylık bebeğe hangi hareketler yaptırılır?, 2 aylık bebek annesini tanır mı?
2 aylık bir bebek neler yapabilir?
2 aylık bir bebek neler yapabilir?,
Nesnelere uzanabilir, onları parmaklarıyla tutabilir. Heyecanlandığında çığlık atabilir, kol ve bacaklarını sallayabilir. Olayların sıralı bir şekilde geliştiğini algılayabilir. Seslere tepki verir ve sesin geldiği tarafa doğru başını ve hatta vücudunu çevirebilir. 2 aylık bebek kilosu ne olmalı?
2 aylık bebek kilosu ne olmalı?,
Kız ve erkek bebekler için farklı ortalama değerler mevcuttur. 2 aylık kız bebek için 57 cm ve yaklaşık 4.7kg ortalama değer olarak alınabilir. Erkek bebeklerde ise yaklaşık değerler 59cm ve 5.3kg olarak referans alınabilir. Ancak bu durum, doğum kilosu ve genetik faktörler eşliğinde değerlendirilmelidir. 2 aylık bebeğe hangi hareketler yaptırılır?
2 aylık bebeğe hangi hareketler yaptırılır?,
Bebeğiniz 2. aydan itibaren egzersiz yapabilir. Fakat onun ilk hareketlerinde kesinlikle çok hassas olmalısınız. İki elini de tutarak kollarını çapraz yapıp açmak, ayaklarını karın bölgesine doğru çektirip ardından tekrar düz pozisyona getirerek açma germe hareketleriyle tanıştırmak iyi bir başlangıç olabilir. 2 aylık bebek annesini tanır mı?
2 aylık bebek annesini tanır mı?,
2 aylık bebek annesini ve babasını tanır, bilinçli bir şekilde gülümseyebilir. Kucağınıza almanız ya da seslenmeniz onu sakinleştirir. 2 aylık bebek aktiviteleri nelerdir?
2 aylık bebek aktiviteleri nelerdir?,
Bebekler ne zaman sesli gülmeye başlar? Bebeğin bilinçli bir şekilde gülmeye başladıktan sonra buna küçük kıkırdamalar eşlik edecek ama asıl kahkahalarını 5. ayından itibaren duyacaksın. Bu dönemden itibaren bebeğin göbeğiyle birlikte kahkahalar atarak seni son derece şaşırtabilir! Bebek sesli gülmeye ne zaman başlar?
Bebek sesli gülmeye ne zaman başlar?,
2-3 ay arası, 24 saatte ortalama toplam 14-16 saat civarı uyku ihtiyaçları oluyor, bunun 8-9 saatini gece 22.00-23.00 ve sabah 7.00 arası gibi blok şekilde düşünebilirsiniz. 2-3 ay arası dönemde bebeğinizin aşırı yorgun hale gelmeden uyanık kalabileceği süre ortalama 75-90 dakika civarında. 2 aylık bebek gece kesintisiz kaç saat uyur?
2 aylık bebek gece kesintisiz kaç saat uyur?,
2-6 ay arasında: Durmaksızın agulama
Bebeğiniz yaklaşık iki aylıkken gırtlağından çıkardığı sesleri bir oyuna dönüştürür. Agulama, mırıldanma, boğazından gelen sesler ile bebeğiniz agulayarak çevresindeki herkesi keyiflendirir! Bu ilk agulamalar dünyadaki tüm bebeklerde görülür. Bebekler Agulamaya ne zaman başlar?
Bebekler Agulamaya ne zaman başlar?,
Ancak 2 aylık bir bebek, günde yaklaşık 3-4 saatte bir olmak üzere, 7-9 defa beslenmek ister. Bu sayıya gece beslenmeleri de dahildir, yani 2 aylık bebek gece kaç saatte bir emzirilmeli derken gün içindeki rutinleri takip edebilirsiniz. Gece uyku sırasında bebeğinizi 3 kereye kadar besleyerek yeniden yatırabilirsiniz. 2 aylık bebek gece kaç saatte bir emer?
2 aylık bebek gece kaç saatte bir emer?,
Oturma, ayakta durma, emekleme ve yürüme gibi aktiviteler bebeğin büyük motor gelişimi içerisinde değerlendirilir. Bebeğin vücudunun üst kısmının gelişebilmesi için belirli bir ayın geçmesi gerekir. Bebekler ancak 4. ayda kucakta destekli oturmaya başlayabilir. 2 aylık bebek oturtulur mu?
2 aylık bebek oturtulur mu?,
2. ayın sonuna doğru yanından ayrıldıktan sonra 30 cm uzaklığa kadar sizi izleyebilir. Bu ay bebeklerin özellikle kırmızı nesneler dikkatini çeker. Bebekler iki aylık olduktan sonra sesler çıkarmaya da başlar.