Nefis yemek tarifleri kabak yemeği

Nefis yemek tarifleri kabak yemeği, Sade kabak yemeği nasıl yapılır?, Kabak ile hangi yemekler yapılır?, Kabak yemeğine sıcak su mu soğuk su mu?, Kabak yemeğinin yanına ne gider nefis yemek tarifleri?, Taze kabak Kavurmasi nasıl yapılır?


Sade kabak yemeği nasıl yapılır?

Soğan ve biber yemeklik doğranır. Tencereye yağı koyup önce soğan pembeleşene kadar kavrulur, biberler eklenip biraz daha kavrulur salça tuz ve baharatlar da eklenir, en son kabak eklenip üzerini geçecek kadar su koyulup 20 dk pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.

Kabak ile hangi yemekler yapılır?

Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Soğanı kavurup sarımsakları domatesleri atıyoruz. Daha sonra kabakları küp küp doğrayıp onları ilave ediyoruz. Üzerine sıcak su ekleyip kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Kabak yemeğine sıcak su mu soğuk su mu?

Yanına şehriyeli pirinç pilavı veya sade bulgur pilavı ile çok besleyici olur. Ayran, cacık, sarımsaklı yoğurt veya yoğurtlu salatalar da bu menüye çok yakışır.


Kabak yemeğinin yanına ne gider nefis yemek tarifleri?

5 adet doğranmış orta boy kabak, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber, 2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra 1 avuç doğranmış dereotu ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis edin afiyet olsun.

Taze kabak Kavurmasi nasıl yapılır?

Kabakları boylamasına dörde bölün ve kuşbaşı doğrayarak soğanların üzerine koyun. Kabukları soyulmuş domatesleri (isteğe göre soymayabilirsiniz) doğrayın ve kabakların üstüne koyun. En üste 1 kaşık salça ve tuz koyup zeytinyağını ilave edin. Karıştırılmadan kısık ateşte 20 dk. pişmeye bırakın.

Taze kabak Çintmesi nasıl yapılır?

Salçayı ister az su ile karıştıra karıştıra eritip ister olduğu gibi tencereye koyup karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, 30 dk kısım ateşte kalsın, tencere kapağını aralık bırakın, taşmasın. 30 dk sonra altını kapatın, afiyet olsun.

Kabak yemeğinin içine ne konur?

Ardından domates, şekeri ve baharatları ekleyin, karıştırın. Kabaklar dişe gelene kadar yaklaşık 15-20 dakika kadar kısık ateşte pişirin, arada kapağı açarak karıştırmayı unutmayın. Ocaktan alın ve ince doğranmış dereotu serpip servis edin. Afiyet olsun.

Pirinçsiz kabak yemeği nasıl yapılır?

Kabak yemeğinin yanına en çok yakışan yemeklerden biri de bulgur pilavıdır. Bolu yöresiyle özdeşleşen ıza bulguru, kalp ve şeker hastalığına karşı etkilidir. Yöre halkı tarafından en çok tüketilen yemeklerden biridir. Yöresel lezzetlerimizden olan erişte sürekli pilav yapmaktan sıkılanlar için çıkış noktası olacaktır.

Fırında kabak yemeği nasıl yapılır?

Hafif pişince irice doğradığınız kabakları, 2-3 parçaya böldüğünüz sarımsakları ve yıkanmış pirinci ekleyin. 1 su bardağı kadar su ilave ederek, tuz ve karabiberini de atıp kısık ateşte pirinçler açılana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Kabak yemeği tencerede kaç dakikada pişer?

Kabaklarımızı alacalı soyalım, yıkayalım ve küp küp doğrayalım. Tenceremize sıvı yağ dökelim. Yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edelim, kavuralım. Salçasını ve pul biberini de ekledikten sonra bulgur ilave edelim ve suyunu koyup kısık ateşte pişirelim (yaklaşık 15 dk kadar).

Zeytinyağlı Kabak Yemeği ne kadar sürede pişer?

Tavanıza ayçiçek yağını alın ve ısıtın. Kabaklarınızı tempuraya bulayın ve ısınan yağın içerisine alıp altın sarısı rengi olana kadar kızartın. Kızaran kabakları havlu kağıt serdiğiniz tabağa alın ve fazla yağından süzdürün. Ardından servis tabağına alın ve yanında hazırladığınız sosla servis edin.

Kabak yemeğinin yanına ne olur?

KABAK KAVURMASI Kabaklar soğan doğrar gibi ufak ufak doğranır. Tavada yağda soğanı, salçası, toz biberi, maydanozu, tuzu eklenerek kavrulur. Bunun üzerine doğranmış kabaklar boşaltılır. Üstünü aşacak şekilde suyu eklenir ve pişirilir.

Diğer Yemeği Yazıları
Çelik Kapı1 Euro Kaç TLAnkara Göğüs EstetiğiSurvivor kim elendi