Samsun Amatem Telefon

Samsun Amatem Telefon Samsun Amatem Telefon, Samsun Amatem Nedir?, Amatem hangi hastanelerde var?, Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine hangi hat gider?, Amatem servisi nedir?, Amatem ücreti ne kadar?

Samsun Amatem Nedir?

AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi)

Amatem hangi hastanelerde var?

AMATEM ilk olarak Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bünyesinde açılmış olup günümüzde Türkiye'deki tüm ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde faaliyetlerini yürütmektedir.

Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine hangi hat gider?

T3, Merkez bölgesinde bulunan Samsun Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları Hastanesi konumuna giden son Otobüs aracıdır.

Amatem servisi nedir?

AMATEM kliniği alkol ve madde kullanım bozuklukları tedavilerinin yapıldığı bir kliniktir. İlaç tedavilerinin yanında bireysel psikoterapiler, grup psikoterapileri, alkol ve madde ile ilgili eğitsel çalışmalar, rehabilitasyon ve dışarıya hazırlık faaliyetleri ve aile bilinçlendirme programları yapılmaktadır.

Amatem ücreti ne kadar?

Özel kliniklerde ise muayene ücreti 300- 600 lira arasında değişiyor, sonrasında her seans ortalama 400 lira. Yine ilaca yüklenen AMATEM gibi devlet hastanelerinde ise, bir madde bağımlısının devlete günlük maliyeti 120 lira dolaylarında.

Amatemde kaç gün yatıyor?

Tedavi süresi ne kadar? Tedavi detoksifikasyon (arındırma) ve sonrasında psikososyal tedavi programından oluşmaktadır. Yatarak tedavi 4 haftadır. Taburculuk sonrası tedavi, 3 ay süreyle grup psikoeğitim programını ve en az 1 yıl süreyle poliklinik takiplerini kapsamaktadır.

Amatem Hastanesi ücretli mi?

Türkiye'de madde bağımlılığı tedavisi için 20 AMATEM hizmet veriyor. AMATEM'ler sosyal güvenceli hastalara ücretsiz bakarken, bu imkânı olmayan hastalardan para alıyor. Hastanın ya yeşil kart için başvurması ya da polise kendini ihbar ederek denetimli serbestlikten yararlanması gerekecek.

Amatem devlet karşılıyor mu?

AMATEM poliklinikleri tarafından reçete edildiği takdirde SGK tarafından da ödenmektedir. Naltrekson implant; lokal anestezi ile, genellikle göbek çevresine olmak üzere uygun herhangi bir bölgedeki subkutan (cilt altı) dokuya uygulanabilmektedir.

Amatem yatış şartları nelerdir?

Yani AMATEM'e yatış yapacak olan bir kişinin alkol ya da madde bağımlısı tanısı almış olması beklenir. Bununla birlikte AMATEM'e yatış yapacak olan kişinin servise alındığı günde alkol veya uyuşturucu madde etkisinde olmaması gerekir.

Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine kimler yatar?

Hangi hastalar psikiyatri kliniğine yatabilir / yatmalıdır? Her yaş grubundan hasta psikiyatri kliniğine yatabilir. Çocuk ve ergen yaş grubundaki hastalar kendilerine özel hazırlanmış servislerde yatırılarak tedavi edilir. Yatış kararı hastalığın şiddetine göre verilir.

Ruh ve sinir hastalıkları hastanesine nasıl yatılır?

Kliniğe hasta yatışı acil servis veya AMATEM polikliniklerinden olur. Bunun dışında bir yatış yolu yoktur. Poliklinikten yatışlar randevu sistemine göre gerçekleştirilir. Hastanın tedavi motivasyonu ve isteği esas olup kliniğe kendi isteğiyle yatarak tedavi olmak isteyen hastalar kabul edilir.

Ruh ve sinir hastalıklarına hangi bölüm bakar?

Psikiyatri bir tıp dalıdır. Başlıca ilgi alanı beyin hastalıklarıdır. Bu alanda günlük dilde akıl hastalığı, ruh hastalığı, sinirlilik halleri, ... denilen durumlar yer alır. Bu hastalıklar düşünce, davranış, duygu değişiklikleri ile kendini gösterir.

Amateme randevu almadan gidilir mi?

Hastanın acil servisten gelmesi durumunda bir başvuru şartı aranmaksızın AMATEM'e yatırılma süreci ve tedavi başlatılır. Bunun dışında tedavi olmak isteyen bireyler AMATEM'den randevu alarak gitmesi yeterlidir.

Amatem için nereye başvurulur?

18 yaş altında olanlar birinci dereceden bir yakını ile birlikte ÇEMATEM'e, 18 yaş ve üstünde ise yakını olmadan da AMATEM'e başvurabilmektedir. Eğer ilinizde bağımlılık tedavi merkezi bulunmuyorsa psikiyatri kliniği bulunan bir sağlık kurumuna yada aile hekiminize başvurabilirsiniz.

Amateme başvuru nasıl yapılır?

Amatem polikliniği alkol ve madde kullanım bozukluğu olanların ilk başvurdukları, ayaktan tedavilerinin yapıldığı ve gerekirse yatış planının yapıldığı bölümdür. Hastalarımız 182 no'lu telefondan MHRS aracılığıyla randevu alarak veya direkt polikliniğimize müracaat ederek poliklinik hizmetinden faydalanabilmektedir.

Amatem zorunlu yatış nasıl yapılır?

AMATEM'ler gönüllülük esasına bağlı kuruluşlar olduğu için hakkında zorunlu tedavi kararı bulunan kişilerin yatarak tedavileri bu kuruluşlarda yapılmamaktadır. Amatem zorunlu yatış işlemi gerçekleştirmemektedir.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL