Direksiyon sınavında motorla ilgili sorulacak sorular

Direksiyon sınavında motorla ilgili sorulacak sorular Direksiyon sınavında motorla ilgili sorulacak sorular, Motor direksiyon sınavında neler sorulur?, Direksiyon sınavında hangi sorular sorulur?, Kaputun içinde ne var?, 25 metre geri nasıl yapılır?, Motor direksiyon sınavı kaç dakika sürüyor?

Motor direksiyon sınavında neler sorulur?

Lastiklerin havasını göz veya ayaklarıyla kontrol ediyor. Akünün, yağ ve hareket göstergesinin yerini belirtip hangi durumların tehlikeli olduğunu söylüyor. Yakıt göstergesini, far, korna, sinyal kumandaları, debriyaj, ön ve arka frenin yerini gösteriyor. Motosikleti çalıştırıp stop ettiriyor.

Direksiyon sınavında hangi sorular sorulur?

Direksiyon sınavında, sürücü adaylarına farklı trafik koşullarında nasıl davranmaları gerektiğine dair çeşitli durumlar ve senaryolarla ilgili sorular yöneltilir. Bu sorular, sürüş becerilerini, araçları tanıma derecesini ve trafik kurallarını anlama seviyelerini değerlendirir.

Kaputun içinde ne var?

25 Metre Geri Gitmek

Parkurda 25 metre geri gitme alanına geldiğiniz zaman dörtlüleri yakmalısınız. Aracı geri vitese alıp, direksiyon düz bir şekilde geri sürmelisiniz. 25 metre tamamlandığı zaman komisyon üyesi sizi uyaracaktır.


25 metre geri nasıl yapılır?

Direksiyon sınavları İl veya ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin belirlediği tarihlerde hafta sonu cumartesi veya pazar günleri yapılmaktadır. Sınav saat 08:20'de başlayarak saat 17:10'da sona ermektedir. Her kursiyere 40 dakika aralıklarla randevu verilmektedir. Bir kursiyerin sınavı 35 dakika sürmektedir.

Motor direksiyon sınavı kaç dakika sürüyor?

Başlıca araba motor parçaları isimleri ise motor bloğu, silindir kapağı, piston, krank mili, eksantrik mili, karter ve sibop şeklinde sıralanıyor.

Arabanın motor kısmında neler var?

İşte, direksiyon sınavından kalmanıza neden olabilecek ve bu nedenle ekstra dikkat etmeniz gereken bazı kırmızı hatalar: Trafik levhalarına ve diğer trafik kurallarına uygun sürüş gerçekleştirmemek. Hız sınırını aşmak. Kalkış ve park sırasında ön ve arka trafiği kontrol etmemek.

Direksiyon sınavında ne yaparsan kalırsın?

İlk 4 hakkınız başarısız olup, 45 gün içerisinde de dilekçe ile başvuru yapmazsanız veya 8. kez direksiyon sınavına girip başarısız olursanız dosyanız yanar ve tekrar en baştan ehliyet sınavına yazılmanız gerekir.

1 ayda kaç defa direksiyon sınavı yapılır?

Direksiyon sınavı puanlama cetveli; mavi, sarı ve kırmızı renk hatalar; Direksiyon sınavı kırmızı hataları 1 kez yaparsanız, direksiyon sınavı sarı hataları 2 kez yaparsanız ve direksiyon sınavı mavi hataları 5 kez yaparsanız başarısız sayılıyorsunuz.

Direksiyon sınavında hangi hatalardan kalınır?

Gerekli ilk yardım aletleri her an hazır bir şekilde bagajda bulunmalıdır. ilk yardım çantası, yangın söndürme tüpü, kriko, reflektör, bijon anahtarı, çekme halatı, zincir, seyyar lamba, takım çantası gibi malzemelerden oluşmaktadır.

Arabanın arkasında ne var?

Fren yaparken akan trafiği kontrol etmeyi unutmayınız. Sinyaller: - Dönüşlerde, sollamalarda, ilk kalkışta gideceğiniz yöne doğru mutlaka sinyal vermelisiniz. - Park ederken, %7 eğimli alanda kalkış yaparken, geri geri gelirken dörtlüleri yakmayı unutmayınız.

4 lü sinyal ne zaman kullanılır?

ANİ FREN NASIL YAPILIR? ANİ FREN parkuruna geldiğimizde, sağ sinyalimizi verip sağ seride (Dubalara sınırlandırılmış alana geçeriz aracımızı 2'nci vitese alarak hızımız 30 Km'ye geldiğinde Sınav Komisyon Başkanının "DUR" komutuyla DEBRİYAJ ve FREN pedallarına birlikte Sert bir şekilde basarak ANİ olarak dururuz.

Ani fren nasıl yapılır?

Direksiyonu tamamen sola çevir. Araç park alanında kaldırıma paralel hale gelinceye kadar geri geri ilerlemeye devam et. Araç kaldırıma paralel hale gelince dur.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL