Refakatçi raporu örneği

Refakatçi raporu örneği Refakatçi raporu örneği, Hasta Refakatçi raporu nasıl alınır?, 1 günlük refakat izni nasıl alınır?, Refakatçi raporu alındığında maaş kesilir mi?, Refakatçi raporu özel sektörde geçerli mi?, Refakat izni raporunu kim verir?

Hasta Refakatçi raporu nasıl alınır?

Bir işverene bağlı olarak çalışanlar, söz konusu yakınlarının hastalıkları durumunda izin talep edebilir. Çalışanlar, refakat izni talep etmek için işverenleriyle iletişime geçerek durumu açıklar ve gerekli belgeleri sağlar.

1 günlük refakat izni nasıl alınır?

Yönetmelik gereği bulunması zorunlu ifadelerin yer alması şartı ile sağlık raporunun alındığı gün çalışılan kurum amirine refakat izni talebini ileten dilekçe ile başvuru yapılır ve aynı gün izin başlar. Bu TSK dahil tüm kurumlar için geçerlidir.

Refakatçi raporu alındığında maaş kesilir mi?

Refakat izni maaştan kesilir mi? 1. derece yakınların sağlık sorunlarında kullanabilmesi için tanımlanan refakat izin süresi 3 aydır. Belirtilen bu süreçte izin maaşınızdan kesilmez, refakat izni ücretli izindir. 3 aylık sürenin tamamlanmasının ardından gerekli görülmesi durumunda izin süresi 3 ay daha uzatılabilir.


Refakatçi raporu özel sektörde geçerli mi?

Çalışanlar için sunulan bir izin türü olan refakat, herhangi bir sağlık sorununun bulunduğu durumlarda kullanılır. Bu sağlık sorunu çalışanın kendisinde değil, birinci dereceden yakınında olmalıdır. Refakat iznini memurlar da özel sektör çalışanları da kullanabilir.

Refakat izni raporunu kim verir?

Devlet memuruna 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 105 inci maddesinin son fıkrası uyarınca verilen refakat izninin başlangıç tarihinin sağlık kurulu tarafından verilen raporun tarihinin esas alınarak belirlenmesi gerekmektedir.

Hastanede yatan hasta için refakat izni nasıl alınır?

Zikredilen hüküm ve açıklamalar çerçevesinde; 657 sayılı Kanunun 105 inci maddesi ve 6 Seri no'lu Kamu Personel Genel Tebliği hükümlerine uygun sağlık kurulu raporu alınması halinde hastanede yatan eş için refakat izni verilmesi gerekmektedir.

Refakat izni için ne gerekli?

Refakat izni alınabilmesi için, refakat edilecek kişinin bakılmadığı takdirde hayatının tehlikeye gireceğinin sağlık kurulu raporuyla belirlenmesi ve personelin bunu birimine ibraz etmesi gerekmektedir.

Hangi hastalıklara refakat izni verilir?

Hastalık ve Refakat İzni

Memura, aylık ve özlük hakları korunarak, verilecek raporda gösterilecek lüzum üzerine, kanser, verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığı hâlinde on sekiz aya kadar, diğer hastalık hâllerinde ise on iki aya kadar izin verilir.


Refakat izni yıllık izinden düşülür mü?

Zaruret hâlinde öğretmenler hariç olmak üzere, aynı usûlle on gün daha mazeret izni verilebilir. Bu takdirde, ikinci kez verilen bu izin, yıllık izinden düşülür.” denilmektedir.

Refakatçi raporu en fazla kaç gün?

Belirtilen hükümler çerçevesinde; 1- Aynı kişi ve aynı vakaya dayalı olarak verilecek refakat izninin toplam süresi altı ayı geçemez.

Hastanede kimler refakatçi olabilir?

Tüm refakatçiler hastane tarafından verilecek olan refakatçi gömleklerini ve kartlarını takmak zorundadır. Zorunlu olmadıkça 18 yaş altı olan refakatçi kabul edilmemektedir. Bayan hasta yanına bayan erkek hasta yanına erkek refakatçi olmalıdır. Refakatçi olarak kalacak olan kimselere yatak verilmemektedir.

657 refakat izni kaç gün?

Gerekli görülmesi hâlinde üç aylık süre aynı koşullarda bir katına kadar uzatılır. (3) Aynı kişiyle ilgili olarak aynı dönemde birden fazla memur refakat izni kullanamaz. (4) Aynı kişi ve aynı vakaya dayalı olarak verilecek refakat izninin toplam süresi altı ayı geçemez.

Refakat izni kaç kez alınır?

-Sağlık kurulu raporuna dayalı olarak aynı hastalık veya kazaya bağlı olarak memuriyet süresi içinde azami 6 ay refakat izni verilebileceği, -Söz konusu hükümde yer alan koşulların gerçekleşmesi halinde farklı bir hastalık veya kazaya bağlı olarak yeniden refakat izni kullandırılabileceği, mütalaa edilmektedir.

Refakat izni dilekçesi nasıl yazılır?

Tarihi : ... /… / 20... …………………………………………………… Hastanesinden ekte bulunan Sağlık Kurulu Raporu ile refakatli sevk edilen bakmakla yükümlü olduğum …………………………………'ye refakat edebilmek için izinli sayılmak istiyorum. Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL