Puantaj örneği

Puantaj örneği Puantaj örneği, Puantaj hesaplaması nasıl yapılır?, Puantaj defteri nasıl yapılır?, Puantaj usulü nedir?, Puantaj nereden alınır?, Puantajda fazla mesai nasil gösterilir?

Puantaj hesaplaması nasıl yapılır?

Herhangi bir ayın toplam gün sayısına bakılmaksızın her ay standart olarak 30 gün üzerinden hesaplanır. Bir ayın toplam 28 gün ya da 31 gün olması, ancak işçinin gelmediği günler o aydan çıkarılırken dikkate alınıyor.

Puantaj defteri nasıl yapılır?

Puantaj defteri genellikle bir tablo veya form formatında düzenlenir. Her çalışan için ayrı bir sayfa veya sütun ayrılır böylece puantaj cetvelini de elde etmiş oluruz. Puantaj cetvelinde; çalışanın adı, görevi, giriş-çıkış saatleri ve her gün için çalışma süresi gibi bilgiler kaydedilir.

Puantaj usulü nedir?

Puantaj, genellikle günlük çalışma saatleri hesaplanarak tutulur ve ödeme zamanı geldiğinde tutulan bu veriler bordro hesaplamak için kullanılır. Çalışan, aylık çalışma karşılığı alacağı ödemeyi puantaj kaydında tutulan verilere göre elde eder.


Puantaj nereden alınır?

Bu tabloya puantaj cetveli denir. Puantaj cetvelinde belli bir mesai gününde personelin işe giriş saati, işten çıkış saati, rapor ve izin durumu, fazla mesai süresi gibi veriler bulunur. Puantaj cetveli küçük işletmelerde manuel olarak tutulabileceği gibi, bilgisayar ortamında da kayıt altına alınabilir.

Puantajda fazla mesai nasil gösterilir?

Puantaj Kartı

Puantaj kartında ayın günlerine ait kutucuklar yer alır. Yine puantaj defterinde olduğu gibi haftalık tatiller, resmî tatiller kartta yer alır. Çalışanların yaptığı fazla mesai saatleri de gün kutucuğunun yanında bulunan bölmeye puantör tarafından eklenir.


SGK puantaj nasıl yapılır?

Puantaj usulü çalışan işçinin sigortası da çalıştığı gün üzerinden SGK'ya bildirilir. İşverenlerin SGK'ya ay içinde 30 günden az çalışmalara ilişkin eksik gün bildirimi yapmaları gerekir. Puantaj usulü ile çalışanlar için SGK'ya “07- Puantaj Kayıtları” koduyla bildirim yapılır.

Eksik puantaj kesintisi nedir?

Puantaj eksik gün bildirimi, çalışanın belirli bir zaman dilimi içinde çalışma süresinin yanlış veya eksik olarak bildirildiğini gösterir.

Eksik gün nedeni 7 puantaj kayıtları ne demek?

7 Puantaj kayıtları: Tam süreli istihdam edilen sigortalılardan bazı iş günlerinde çalışmayan veya çalıştırılmayan sigortalılar bu kodlar bildirilir. Sigortalının imzasını taşıyan puantaj kayıtları ile ispat edilir. Her zaman düzenlenebilir nitelikte olan belgedir. İbraz edildiği tarihten sonra hüküm ifade eder.

Puantaj tutmak zorunlu mu?

Puantaj kayıtları neden tutulur

Maaş hesaplamalarında finansal doğruluk sağlamasının yanı sıra SGK tarafı için zorunlu kayıtlardır.


Eksik gün sayısı 7 ne demek?

Ay içerisinde hiç çalışmayan ve (0) gün (0) kazanç şeklinde bildirimi yapılan sigortalılar için işverenlerce eksik çalışma nedenlerinden “07-Puantaj Kayıtları” kodunun seçilmesinin engellendiği açıklanmıştır.

07 puantaj kalktı mı?

Bu kapsamda, ay içerisinde hiç çalışmayan, (0) gün (0) kazanç ile bildirimi yapılan sigortalılar için işverenlerce eksik çalışma nedenlerinden biri olan “07-Puantaj Kayıtları” nın seçilmesi engellenmiştir. (20/11/2023) Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Şubat ayı puantajı nasıl yapılır?

Şubat ayı içerisinde işe giriş-işten ayrılma

Ay içerisindeki işten ayrılışlarda çalışanın işe başladığı tarih ile çıkış tarihi arasındaki günler parmak hesabı ile sayılacaktır. Örneğin; 3 Şubat işe giriş 15 Şubat işten çıkışı olan çalışan için puantaj gün sayısı 13 olacaktır.


Puantaj dosyası nedir?

Puantaj defteri, bir iş yerinde çalışanların günlük çalışma saatlerinin kaydedilmesini sağlayan bir kayıt defteridir.

Imzalı puantaj nedir?

Puantaj, bir firmadaki çalışanların saat ya da gün bazında hak edişlerini doğru şekilde hesaplamak için kullanılan sistemdir. Şirketler tarafından tutulan, personel bazındaki çalışma süresi kayıtlarına puantaj takibi veya işçi puantajı adı verilir.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL