Konya nın ilçeleri

Konya nın ilçeleri Konya nın ilçeleri, Konya'nın kaç tane ilçesi var?, Konya Karatay Merkez ilçe mi?, Konya merkez ilçesi neresidir?, Konyada kaç tane köy var?, Konya nin en büyük ilçesi hangisi?, Konya'nın en küçük ilçesi neresi?, Konya'nın en uzak ilçesi hangisi?

Konya nın ilçeleri

Konya ilçeleri; Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Karatay, Kulu, Meram, Sarayönü, Selçuklu, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak'tır.

Konya'nın kaç tane ilçesi var?

Konya ilçeleri; Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Karatay, Kulu, Meram, Sarayönü, Selçuklu, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak'tır.

Konya Karatay Merkez ilçe mi?

Karatay İlçesi, Konya metropolünde bulunan 3 merkez ilçeden biridir. Karatay İlçesi Konya İli Merkezinde 20.06.1987 tarih ve 3399 sayılı Üç İlçe Kurulması Hakkındaki Kanunla kurulmuş, daha sonra bu Kanunda değişiklik yapan 10.11.1988 tarih ve 3495 sayılı Kanunla İlçemizin bu günkü sınırları belirlenmiştir.

Konya merkez ilçesi neresidir?

Karatay, tarihi bakımından önemli bir ilçedir. Anadolu Selçuklu Devleti'nden miras kalan Karatay Medresesi bu ilçededir. Ayrıca ünlü düşünür ve hoşgörü insanı Mevlana'nın türbesi ve müzesi de bu ilçenin sınırları içindedir. İlçe, Konya'nın merkezini oluşturduğu için daima yerli ve yabancı ziyaretçilerle doludur.

Konyada kaç tane köy var?

Konya'ya bağlı 32 ilçe bulunmaktadır. Bu ilçelere bağlı 168 belde ve 585 köy, 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile mahalleye dönüştürülmüştür.

Konya nin en büyük ilçesi hangisi?

Yalova'nın nüfus yoğunluğu ise 285 olarak gerçekleşti. 622 bin 846 nüfusla Konya'nın en büyük ilçesi oldu. Merkez ilçelerden Meram'ın nüfusu 346 bin 366, Karatay'ın ise 308 bin 983 oldu.

Konya'nın en küçük ilçesi neresi?

Buna göre, Türkiye'nin en küçük nüfuslu ilçesi 1532 kişiyle Konya'nın Yalıhüyük ilçesi oldu. Yalıhüyük ilçesi, Konya'nın kuzeydoğusunda, Bozkır ilçesine bağlı bir belde iken 1990 yılında ilçe statüsü kazandı. İlçe, Suğla Gölü kıyısında yer almaktadır.

Konya'nın en uzak ilçesi hangisi?

Çeltik, Konya ilinin bir ilçesidir. Konya il merkezine uzaklığı 220 km olup Türkiye'de il merkezine en uzak 2.(Anamur'dan sonra; 239 km) ilçe konumunda bulunmaktadır. Ayrıca Konya ilinin bir ilçesi olmakla birlikte Afyon, Eskişehir, Ankara'ya sınırı bulunmaktadır. İlçenin kuruluşu 11. ve 12. yüzyıla kadar uzanmaktadır.

Konya nin neyi meşhur?

“Konyanın Kurucusu; Kazım Ağa

Konya'nın kurucusu kimdir?

Türkiye'nin en güzel ilçeleri yapılan bir araştırmayla belli oldu. Listede Konya'dan da bir ilçe var o ilçe Konya'nın en güzel ilçelerinden Meram. Meram son yıllarda cazibe merkezi olan ilçeler arasında yer alıyor.

Konya'nın en güzel ilçesi neresidir?

Konya'nın en ucuz ilçesi olarak ise; Çumra, Akşehir, Ereğli, Seydişehir ve Ilgın'ı seçtiler.

Konya'nın en ucuz ilçesi hangisi?

İdari yönden, kuzeyden Ankara, batıdan Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, güneyden, İçel, Karaman, Antalya, doğudan, Niğde, Aksaray illeri ile çevrilidir.

Konya'ya en yakın şehir hangisi?

Türkiye'nin en kalabalık ikinci mahallesi

Adnan Kahveci Mahallesi, 11'er nüfusa sahip Türkiye'nin en küçük 12 mahallesinden 10 bin 163 kat daha büyük olma özelliği taşıyor.


victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL