Yapı kayıt belgesi noter satışı

Yapı kayıt belgesi noter satışı Yapı kayıt belgesi noter satışı, Yapı kayıt belgesi ile satış yapılabilir mi?, Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra tapu nasıl alınır?, Yapı kayıt belgesi devri nereden yapılır?, Yapı kayıt belgesi ücreti ne kadar?, Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra ne olacak?

Yapı kayıt belgesi ile satış yapılabilir mi?

5-) Yapı Kayıt Belgesi alan kişi bu belge ile yapının satışını yapabilir mi? Bu belge alındıktan sonra kat mülkiyetine geçilmesi durumunda kendi bağımsız bölümünü satılabilir.

Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra tapu nasıl alınır?

Buranın tapusu alınabilir mi ? Bağımsız bölüme ait yapı kayıt belgesi, yapı için mimar tarafından düzenlenmiş proje, tüm kat maliklerinin imzaladığı yönetim planı ve tüm kat maliklerinin muvafakati ile doğrudan tapu müdürlüğüne müracaat edilerek söz konusu bağımsız bölümün tapusu alınabilir.

Yapı kayıt belgesi devri nereden yapılır?

Kişinin yapı kayıt belgesi aldığı taşınmazın satışı sonrası devir işleminin yapılabilmesi için yapı satışını gösterir belge, alıcıya ait TC kimlik numarasını gösterir belge, adres ve iletişim bilgileriyle Valiliğe (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne) başvurulması gerekiyor.

Yapı kayıt belgesi ücreti ne kadar?

Yapı kayıt belgesinin bedeli, yapının bulunduğu arsanın Emlak Vergisi Kanunu'na göre belirlenen emlak vergi değeri ile yapının yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden, konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda yüzde 5 olarak belirlenmiştir.

Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra ne olacak?

Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra maliklerin tümünün muvafakat etmeleri ve varsa umumi hizmete ayrılan yerlere denk gelen alanların terk edilmesi şartıyla, yapı kullanma izin belgesi aranmaksızın tapuda bu yapıyla ilgili, cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edilebilecektir.

Yapı kayıt belgesi ile neler yapılabilir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nun Geçici 16'ncı maddesine göre verilen Yapı Kayıt Belgesi aşağıdaki hakları sağlamaktadır. Yapı kayıt altına alınarak fonksiyonuna göre kullanım imkânı sağlanmaktadır. Elektrik, su, doğalgaz, telefon, kanalizasyon gibi hizmetlerin sunulmasına imkân verilmektedir.

Yapı kayıt belgesi inşaat ruhsatı yerine geçer mi?

a) Yapı Kayıt Belgesi Ruhsat Yerine Geçer Mi? Yapı kayıt belgesi, inşaat ruhsatı yerine de geçmez. Yani yapı kayıt belgesi alınmış bir yapıda tekrar inşaat yapılmak isteniyorsa, usulüne uygun olarak inşaat ruhsatı alınması gerekir.

Yapı kayıt belgesi alan kat mülkiyeti yerine geçer mi?

Evet, Yapı Kayıt Belgesi alındıktan sonra bütün maliklerin muvafakati ile kat mülkiyetine geçiş yapılabilecektir.

Yapı kayıt belgesi hangi durumlarda iptal edilir?

Yapı kayıt belgesi, belge talebi esnasında başvuru sahibinin gerçeğe aykırı beyanda bulunduğunun anlaşılması halinde iptal edilir. Söz gelimi, başvur sahibinin ilgili taşınmazın büyüklüğüne ilişkin bilgileri eksik bildirmesi, belgenin iptaline sebebiyet veren durumlardan birisidir.

Yapı kayıt belgesi olan evler yıkılacak mı?

Bugün için madde metninde sadece “bu Kanun” ifadesi yer almaktadır. Burada “bu Kanun” ifadesiyle kastedilen, 3194 sayılı İmar Kanunu'dur. Dolayısıyla yapı kayıt belgesi olan binalar, 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında yıkılamaz.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL