Noterden aracı trafikten çekme

Noterden aracı trafikten çekme Noterden aracı trafikten çekme, Çekme belgeli aracın masrafı ne kadar?, Çekme Belgesi kaldırma kaç TL?, Araç çekme belgesi nasıl alınır 2023?, Ruhsatta trafikten çekme ne demek?, Çekme belgeli aracın trafiğe çıkma masrafı nedir 2023?

Çekme belgeli aracın masrafı ne kadar?

Araç muayene ücreti; çekme belgeli motor, çekme belgeli traktör gibi araçlar için 258,42 TL, çekme belgeli otomobil, çekme belgeli minibüs gibi araçlar için 507,40 TL, çekme belgeli otobüs, çekme belgeli kamyon gibi araçlar için 685,58 TL olmak üzere ortalama 500 TL'dir. Noter masrafları da ortalama 390 TL'dir.

Çekme Belgesi kaldırma kaç TL?

Araç çekme belgesi almadan önce noterde aracın üzerine herhangi bir haciz, yaptırım vb. durumların olmaması durumuna da dikkat edilmesi gerekir. 2023 yılı itibari ile noterden alınacak olan araç çekme belgesinin bedeli 125 TL civarındadır.

Araç çekme belgesi nasıl alınır 2023?

Geçmişte Trafik Şube Müdürlüklerine gidilerek borç olmadığına dair belgeleri teslim edip araç çekme belgesi alınabiliyordu. Yapılan düzenlemelerin ardından artık borçları ödeyip plakayla birlikte notere giderek araç çekme belgesi alınabiliyor.


Ruhsatta trafikten çekme ne demek?

Çekme belgesi uzun süre boyunca kullanılmayacak araçların trafikten çekildiğini belirten belgeye deniyor. Çekme belgesi ruhsatı araç sahibinin ilgili kurumlara başvurması sonucu alınıyor. Aracın isteğe bağlı olarak trafikten çekildiğini belirten bu belge, gerekli şartlar yerine getirildikten sonra iptal edilebiliyor.

Çekme belgeli aracın trafiğe çıkma masrafı nedir 2023?

Eğer çekme belgeli araç trafiğe çıkarılırsa araç sahibine ceza kesilir. Trafikte çekme belgeli araç kullanmanın cezası ise 2023 yılının güncel ceza tutarlarına göre 4.064 TL'dir.

Aracı trafikten çekmek için ne yapmalı?

Araç çekme belgesi almak için eskiden herhangi bir Trafik Şube Müdürlüğüne müracaat ederek borcu yoktur belgesini teslim etmek yeterliydi. Ancak, yapılan birtakım düzenlemeler çerçevesinde artık borçların ödenmesinin ardından araç plakası ile birlikte notere gidilerek araç çekme belgesi talep edilebiliyor.

Çekme belgeli aracın muayene borcu olur mu?

Trafikten çekme belgesi alıp belli bir süre sonra tekrar trafiğe çıkarılan araçlardan sadece trafikten çekildiği ve belgelenebildiği süre boyunca gecikme bedeli alınmamaktadır. Muayene süresinin kanıtlanamadığı durumlarda 01.01.2005 tarihi esas alınarak gecikme bedeli tahsil edilmektedir.

Çekme belgeli aracın sigorta borcu olur mu?

Trafikten çekme belgeli araçlara sigorta yaptırılması gerekmemektedir. Ancak çekme belgeli araçların yeniden trafiğe çıkarılabilmesi için sigorta işlemlerinin yaptırılması son derece önemlidir.

Çekme belgeli araç için hangi muayene alınır?

Çekme belgeli bit aracı trafiğe çıkardığınız tespit edildiğinde araç bağlanır. Çekme belgesi olan bir aracı trafiğe çıkartmak istiyorsanız ilk yapmanız gereken şey aracınızın eksik, hasarlı, bozuk parçalarını ve fonksiyonlarını tamir ettirip aravı genel bir muayeneden geçirmektir.

Çekme Belgesi almak için sigorta yapılır mı?

Araç muayeneden sorunsuz geçtikten sonra size bir onay belgesi verilir. Bu belge ile sigorta acentelerine veya bankalara başvurarak aracınızın zorunlu trafik sigortasını yaptırmalısınız. Zorunlu sigorta yaptırdıktan sonra ise notere başvurmanız ve “çekme belgeli aracın yeniden trafiğe çıkış ücreti”ni ödemeniz gerekir.

Çekme belgeli araç muayenesi nasıl yapılır?

Ve trafiğe çıkması yasak. Trafiğe çıkması yasak olan çekme belgeli aracınızı muayeneye götürmek için muayene randevusundan sonra Trafik Tescil Şubeye başvurarak Ek 33/A belgesini almanız gerekiyor. Bu belge ile aracınız 7 gün süre ile trafiğe çıkabilir ve aracınızı bu süre içerisinde muayeneye götürebilirsiniz.

Çekme belgeli araç devri nasıl yapılır?

Çekme belgeli araçların satışı sadece noter aracılığı ile yapılabilir. Araç noterlikte satıldıktan sonra tescil belgeleri Trafik Şube Müdürlüğü'nden alınır. Son olarak aracın muayenesi yapılır ve araç satışı tamamlanır.

Çekme belgeli araç aldıktan sonra ne yapılır?

Bununla beraber “Çekme belgeli araç nasıl trafiğe çıkartılır?” sorusunun cevabı da oldukça basittir. Çekme belgesi olan araçların tekrar trafiğe çıkmadan önce muayeneden geçirilmesi gerekir. Sürücülerin muayene randevusuna gitmeden önce zorunlu trafik sigortası ve egzoz muayenesi yaptırması şarttır.

Çekme belgeli araç yakalanırsa ne olur?

Çekme belgeli araçlar yasal olarak trafiğe çıkamazlar ve eğer çekme belgeli bir araç trafikte yakalanırsa, plaka sahibine para cezası kesilir. Çekme belgesi olan bir aracın trafikte yakalanması halinde, bu durum ehliyet sahibinin trafik ceza puanına işlenir.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL