Fumigasyon Nedir

Fumigasyon Nedir Fumigasyon Nedir, Fümigasyon nedir nasıl yapılır?, Fümigasyon insana zarar verir mi?, Fümigasyon ilacı nedir?, Fümigasyon sonrası ne yapılmalı?, Fümigasyon tehlikeli mi?, Fumigasyonda ne kullanılır?

Fümigasyon nedir nasıl yapılır?

​Böcekleri (yumurta, larva, nimf ve ergin dönemlerinde) ve diğer zararlı etmenleri (nematod, fungus, bakteri gibi) öldürmek amacı ile kapalı bir ortama, belirli bir ısıda ve belirli bir miktarda gaz halinde kimyasal bir madde (fümigant) vermek ve belirli bir süre gazı bu ortamda tutma işlemidir.

Fümigasyon insana zarar verir mi?

Fümigasyon tehlikeli bir işlemdir. Genel olarak, fümigasyon işlemini yapan operatörün, fümigasyonu gerçekleştirmek için resmi sertifikaya sahip olması yasal bir zorunluluktur, çünkü kullanılan kimyasallar insanlar dahil çoğu yaşam formuna toksiktir.


Fümigasyon ilacı nedir?

Fümigasyon her türlü bitkisel ve hayvansal kaynaklı ürünler ile diğer materyalleri zararlı etmenlerden arındırarak bu etmenlerin tahribatını ve ürün kaybını önlemeyi amaçlar. Fümigasyon diğer kimyasal ilaçlarla mücadelenin güç veya imkansız olduğu hallerde başvurulan son çaredir.

Fümigasyon sonrası ne yapılmalı?

Fumigasyon Açılışı ve Ortamın Fumigant Gazdan Arındırılması

Gerekli ölçümleri yaparak ortamdaki Fumigant gazın tahliyesine başlar. Fumigant gaz, ortamda güvenli değerlere düşmeden herhangi bir çalışma yapılamaz. Fumigasyon açılışı sonrasında, sık aralıklar ile Fumigant gaz ölçümü yapılarak havalandırmaya devam edilir.


Fümigasyon tehlikeli mi?

Fumigasyon tehlikeli bir operasyondur ve genellikle fumigasyonu gerçekleştirecek işletmelerden resmî sertifika gibi yasal gereksinimler istenir. Fumigasyon başka evreleri de gerektirir. İlk olarak fumigasyon yapılacak alan sızdırmaz bir çevrede olmak zorundadır. Daha sonra fumigant, fumige edilecek alana salınır.

Fumigasyonda ne kullanılır?

Çadır altında fümigasyon

Hem açık havada, hem de büyük depo ve ambarlarda örtü altında yapılan bir fümigasyon yöntemidir. Örtü olarak polietilen, polivinilklorit veya her iki yüzü neoprenle kaplanmış pamuklu dokumadan yapılmış özel çadırlar kullanılır. Bu yöntemde yaygın olarak kullanılan fümigant metil bromid'dir.


Fümigasyon yasal mı?

MADDE 11 – (1) 5996 sayılı Kanunun 15 inci maddesinin on ikinci fıkrası uyarınca, zararlı organizma ile mücadeleyi, ticarî amaçla yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişi, diğer kuruluşlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlar fümigasyon ruhsatı almak zorundadırlar.

Fümigasyon işlemi nasıl yapılır?

Fumigasyon işlemi, genellikle gaz formunda bulunan bir pestisit ile yapılır. Bu gaz, uygulama alanına veya depoya pompalanır ve belirli bir süre boyunca kapatılan alanda kalır. Bu süre boyunca, gaz, zararlı organizmaların tüm yaşam evrelerini yok eder.

Fümigasyon belgesini kimler alabilir?

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "2023 Yılı Fümigasyon Operatörü Kurs Programı" ile ilgili bilgiler aşağıya çıkarılmıştır. Kursa serbest çalışan/ çalışacak ziraat mühendisi, orman mühendisi ve orman endüstri mühendisi unvanına haiz kişiler katılabilecektir.

Fumigasyon eve yapılır mı?

Fümigasyon işlemi böcekleri ve diğer zararlıları yok etmektedir ancak mobilyalara, giysilere, halılara veya evinizin veya iş yerinizin diğer alanlarına zarar vermemektedir. Firmamızın kullandığı fumigantlar herhangi bir kalıntı bırakmamaktadır.

Fumigasyon odası nedir?

Sızdırmazlığı sağlanmış kapalı bir alana, en uygun sıcaklık ve nem oranları ayarlanarak, Fumigant ilaçların belirli bir süre uygulanması ilkesine dayanır. Bu ilkeye bağlı olarak özel üretim olarak imal ettiğimiz fümigasyon odaları sayesinde fümigasyon işlemi için optimum sonuç verir.

Fumigantlar ne demek?

Fumigant, tarımsal alanlardaki mahsullere, tohumlara, bitki stoklarına, depolanan ürünlere zarar veren böcek, nematod ve diğer zararlıları yok etmek için kullanılan gaz halindeki pestisitlerdir. Fumigantlar, hedeflenen alana, mahsule veya toprağa püskürtülerek uygulanır.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL