Gerizekalı nasıl yazılır

Gerizekalı nasıl yazılır Gerizekalı nasıl yazılır, Geri zekalı demek ne anlama gelir?, Boşver bitişik mi ayrı mı?, Iyi ki bitişik mi ayri mi?, Yer altı nasıl yazılır?, Geri zekalı mı gerizekalı mı?

Gerizekalı nasıl yazılır

Geri zekâlı TDK tarafından ayrı yazılması gereken kelime grupları içerisinde yer alır. Doğru ve yanlış kullanım şekilleri aşağıdaki gibidir: Gerizekâlı (yanlış kullanım) Geri zekâlı (doğru kullanım)

Geri zekalı demek ne anlama gelir?

Geri zekâlı TDK tarafından ayrı yazılması gereken kelime grupları içerisinde yer alır. Doğru ve yanlış kullanım şekilleri aşağıdaki gibidir: Gerizekâlı (yanlış kullanım) Geri zekâlı (doğru kullanım)

Boşver bitişik mi ayrı mı?

TDK ya göre, gerizekalı Aklı, gerçeği görüp ona göre davranmaya elverişli olmayan, anlayışı kıt anlamına gelmektedir.

Iyi ki bitişik mi ayri mi?

Boş vermek bir fiildir ve boş ver kelimesi ayrı yazılmalıdır. Boş ver kelimesinin cümle içerisindeki doğru ve yanlış yazımları şu şekildedir; Doğru: İnsanların kötü sözlerini boş ver, canını sıkmamalısın. Yanlış: Bugün o kadar bunaldım ki, plan yapmak isteyen herkese boşver diyorum.

Yer altı nasıl yazılır?

'İYİKİ Mİ', 'İYİ Kİ' Mİ? Türk Dil Kurumu'nun internet adresinde yer alan sözlükte 'iyiki' kelimesi için arama yapıldığında “böyle bir sözcük bulunamadı” uyarısı veriliyor. Dolayısıyla “iyi ki” kelimesinin yazılışı TDK'ya göre “iyi ki” şeklinde yani ayrı olmalı.

Geri zekalı mı gerizekalı mı?

YERALTI KELİMESİNİN ANLAMI

Alışılmışın dışında olan, aykırı anlamına gelir. Bu kelime genellikle yer altı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı yeraltı şeklinde olmalıdır.


Gerizekalı argo mudur?

Günlük dilde, sosyal mecralarda bu kelimenin kullanımı genellikle "gerizekalı" şeklinde görülmektedir. Ancak geri zekâlı yazımı ayrı olması gereken bir kelimedir. Kelimenin birleşik olarak yazılması imla hatası oluşturur.

Öz güven nasıl yazılır?

Gerizekalı, Türkçede kullanılan bir argo sözcük olup, genellikle kişinin zekâsının düşük olduğunu ya da düşüncesiz davrandığını ifade eder. Gerizekalı terimi, kişiler arasında ayrım yapmak veya aşağılama amacı taşıyabileceğinden, saygısızlık olarak da algılanabilir.

Önsöz nasıl yazılır?

Yazılışı sıklıkla karıştırılan kelimelerden biri de öz güven kelimesidir. Peki Türk Dil Kurumu öz güven kelimesinin yazılışını nasıl açıklıyor? Türk Dil Kurumu öz güven kelimesinin doğru yazılışını "öz güven" şeklinde göstermektedir. Yani yaygın bilinenin aksine öz güven kelimesi birleşik değil ayrı yazılmaktadır.

Yeşil zeytin nasıl yazılır?

ÖN SÖZ MÜ, ÖNSÖZ MÜ? TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda "Önsöz" kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. TDK'da kelimenin doğru yazımı "ön söz" şeklinde ayrı yazılır. TDK'da ön söz kelimesi isim olarak tanımlanıyor.

Hoşgörü ile nasıl yazılır?

Bu iki kelime bir araya gelerek bitecek şekilde ele alınır ve yazılır. Yani doğru şekilde yazılışı yeşilzeytin olarak bütün şekilde değerlendirilir. Çünkü bu kelime bir bitki olarak ifade edilir ve Türk Dil Kurumu dahilinde bu şekilde öne çıkar.

Bitanem nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle hoş görü şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı hoşgörü şeklinde olmalıdır.

Güpe gündüz nasıl yazılır?

Bir tanem olarak bilinen sözcüğü kesinlikle birtanem şeklinde yazmamak gerekir. Bu şekilde yapılması yanlışlık olarak nitelenir. Doğal olarak yazılan kelime doğru olmayacaktır. Asıl doğru yazım ise 'bir tanem' şeklinde bilinmelidir.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL