Antakya Cafeler

Antakya Cafeler Antakya Cafeler, Hatay Antakya ne var?, Antakya neyi ile meşhur?, Antakyayı kim kurdu?, Hatay tepsi kebabı nerede yenir?, Hatay kimin elinde?

Hatay Antakya ne var?

İlçe içerisinde gezilebilecek pek çok farklı doğal güzellik ve tarihi yapı vardır. Antakya Kalesi, Antakya Mozaik Müzesi (Arkeoloji Müzesi), Saint Pierre Kilisesi, Habib-i Neccar Camii, Harbiye Şelalesi, Antakya Uzun Çarşı ve Büyük Antakya Parkı ilçeyi ziyaret edenler tarafından gidilebilecek yerler arasındadır.

Antakya neyi ile meşhur?

Birçok yemeği ile olduğu gibi kahvaltısı da meşhur Antakya mutfağının. Ekşi aşı, Oruk, Ispanaklı Ekmek, Turunç Reçeli, Tepsi Kebabı, Kepse Pilavı, Kaytaz Böreği, Mamul, Ekmek Köftesi, Humus, Mahluta Çorbası, Zahter Salatası, Şam Tatlısı, ve tabi ki Künefe Antakya mutfağındaki lezzetlerden sadece birkaçı.

Antakyayı kim kurdu?

Seleukos´un babasının adına izafeten "Antiokheia" adını verdiği bu yeni kent, Seleucus tarafından aynı adla kurulan 16 kentten biridir. Antakya diğerlerinden "Asi kenarındaki Antakya" veya "Defne yakınındaki Antakya" adlarıyla ayrılır.

Hatay tepsi kebabı nerede yenir?

4) Sini Kebabı – Pöç Kasabı

Tepsi eti de denilen sini kebabını tatmak için Hatay'da yemek yenilecek yerler listesinin başlarında yer alan Pöç Kasabı'nı deneyebilirsiniz. Garsona kaç gram yiyeceğinizi söyledikten sonra etin kesilişini ve tepsi kebabının yapılışına şahit olabilirsiniz.


Hatay kimin elinde?

1. Dünya Savaşı´ndan sonra Fransızlar tarafından işgal edilen bölge, 18 yıl Fransızların egemenliğinde kalmıştır. Yayladağı, 1938'de kurulan Hatay Devleti sınırları içine kaldı. Hatay Devleti´nin de 7 Temmuz 1939'da Anavatana katılmasıyla, Türkiye sınırlarına dâhil oldu.

Antakya'nın eski adı nedir?

Antik kaynaklara göre Antakya üç yüz bin nüfusuyla Roma İmparatorluğu'nun 3. dünyanın ise 4. büyük kentiydi. Babası Antiochus'un isminden 'Antiocheia' adıyla kurduğu şehir, Silpius Dağı (bugünkü Habib Neccar Dağı) eteğinde ve Asi Nehri (Orontes) kenarında yer almıştı.

Antakya Uzun Çarşı dan ne alınır?

Yüzyıllardır şehirde yaşayanlara hizmet veren çarşıda defne sabunundan nar ekşisine, zeytin yağından meyan kökü şerbetine, künefeden tepsi kebabına kadar yöreye özgü lezzet ve ürünlerini bulabilmek mümkün. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden tarihi Uzun Çarşı, kent ekonomisinin adeta can damarı durumunda.

Hatay'ın ünlü tatlısı nedir?

UNESCO tarafından gastronomi şehirler ağına alınan Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, Kurban Bayramı'nda da sofraların vazgeçilmezi oluyor. Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, bayram sofralarının vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL