Sabit Retainer Kullananlar

Sabit Retainer Kullananlar Sabit Retainer Kullananlar, Sabit retainer ne kadar kalır?, Retainer ömür boyu mu?, Retainer teli rahatsız eder mi?, Retainer ve plak aynı anda kullanılır mı?

Sabit retainer ne kadar kalır?

Essix plakları ise dişlerin üzerine eldiven gibi geçen şeffaf plaklardır. içeriden yapılan tellerin (retainer telleri) minimum 2 yıl kalması istenir.

Retainer ömür boyu mu?

Pekiştirme tedavisi için kullanılan sabit retainer ömür boyu ağızda bırakılmalıdır. Sabit retainer kullanımını ihmal eden hastalarda dişler eski haline geri dönmektedir.

Retainer teli rahatsız eder mi?

Dişlerin arkasına uygulandığı için görüntü olarak rahatsız etmez. Herhangi bir kuvvet uygulamaz, pasiftir.

Retainer ve plak aynı anda kullanılır mı?

Diğer dişlerin yeni konumlarında kalmaları için ise pekiştirme plağı denilen takılıp çıkarılabilen ve şeffaf oldukları için pek belli olmayan plaklar üretildi. Şimdi bir çok klinik bu yöntemleri kullanmaktadır. Kliniğimizde her iki çenede de hem retainer teli hemde pekiştirme plağı birlikte kullanılmaktadır.

Pekiştirme tedavisinden sonra dişler bozulur mu?

Diş telleri çıkarıldıktan sonra belli bir süre pasif tedavi dediğimiz ve pekiştirme apareyleri kullanılarak uygulanan tedavide dişlerdeki bozulma takip edilir. Eğer hasta, pekiştirme tedavisi randevularını aksatmazsa bu dönemdeki bozulmalar olsa dahi tekrar tel takmadan düzeltme sağlanabilir.

Retainer teli kaç sene kullanılır?

Genelde üç yıl kalması ve gerekli olmadıkça çıkartılmaması tavsiye edilir. *Essix Retainer: Tedavi sonu hastadan ölçü alınarak kişiye özel hazırlanan pasif şeffaf plaklardır. Özellikle tedavi sonu ilk bir yıl tavsiye edildiği şekilde kullanımı oldukça önemlidir.

Sabit retainer ne işe yarar?

Ortodontik tedavi sonrası retainer uygulaması dişlerin sabit kalması amacıyla gerçekleştirilmektedir. Bu uygulamanın sonucunda bireylerin sabit bir diş düzenine kavuşması beklenir. Diş teli sonrası plak kullanımına kıyasla çok daha pratik bir uygulamadır.

Retainer ağız kokusu yapar mı?

Diş teli tedavisinin ağız kokusuna sebep olduğu yanlış bir bilgidir. Diş telleri ya da dişler üzerine yerleştirilen braketler tek başlarına ağız kokusuna sebep olmazlar.

Retainer ile MR çekilir mi?

Tedavi sonrası içten tel takılan teller de baş boyun bölgesi görüntülemeleri hariç, MR çekimini olumsuz etkilemez, görüntüyü bozmaz, MR çekimi öncesi kendi ortodontistiniz ve (MR) görüntüleme isteyen hekiminizle tekrar görüşmeniz anlık durum için en uygun çözümü oluşturabilmek açısından önemlidir.

Retainer teli varken nelere dikkat edilmeli?

Retainer teli varken, ön dişlerle sert gıdaların ısırılması istenmez. Elma, armut, havuç gibi sert gıdaların ısırılmaması çok önemlidir. Bir diğer önemli husus da, dişlerin güzelce fırçalanmasıdır.

Retainer varken diş bozulur mu?

Fakat günümüzde yapılan güncel çalışmalar 10 seneden önce çıkartılan retainer tellerinde dişlerde tekrar bozulma olduğunu belirtmiştir. Bu sebeple ben hastalarıma ömür boyu retainer tellerinin ağızda kalmasını tavsiye ediyorum.

Retainer tel mi şeffaf plak mı?

Retainer teli, genellikle arkaya yerleştirilen ince bir tel veya şeffaf plak şeklinde olabilir. Bu apareyler, düzenli olarak kullanıldığında dişlerin istenen konumlarını korumaya yardımcı olur.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL