Psorcutan Krem Kullananlar
Psorcutan hangi hastalıklara iyi gelir?
PSORCUTAN® BETA sedef hastalığının (psoriasis vulgaris) tedavisi için kullanılır. Sedef hastalığı, deri hücreleri çok hızlı çoğalmaya başladığı zaman oluşur. Bu, kızarıklık, pullanma ve derinin kalınlaşmasına neden olur. Psorcutan merhem nerelere sürülür?
PSORCUTAN BETA sedef hastalığının belli bir tipinin (plaklı sedef hastalığının) tedavisi için kullanılır. Sedef hastalığı, deri hücreleri çok hızlı çoğalmaya başladığı zaman oluşur. Bu, kızarıklık, pullanma ve derinin kalınlaşmasına neden olur. Psorcutan yüze sürülür mü?
PSORCUTAN® BETA etkilenen bölgeye sürülerek yedirilir. Optimal etkiyi elde etmek için, PSORCUTAN® BETA uygulandıktan hemen sonra duş alınmaması ya da banyo yapılmaması önerilmektedir. Yüz derisi ve genitallere uygulanmamalıdır. Psorcutan Beta Nasıl Kullanılır?
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: PSORCUTAN BETA etkilenen bölgeye günde 1 defa uygulanır. Tedavi süresi 4 haftadır. Bu sürenin sonunda, PSORCUTAN BETA 'nın tedavi tekrarı hekim önerisi ile yeniden başlatılabilir. Maksimum günlük doz 15 gramı, maksimum haftalık doz ise100 gramı geçmemelidir. Psorcutan ne zaman kullanılır?
Tedavide en iyi sonuca ulaşmak için PSORCUTANⓇ1 sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa derinizin hastalıklı bölgesine nazikçe sürünüz. kullanacağınızı size söyleyecektir. Haftada 100 g'dan fazla kullanmayınız. Sedef hastalığı nereden başlar?
Psoriasis bilinen adı ile sedef hastalığı, cilt hücrelerinin normalden daha hızlı çoğalmasına neden olan ve ciltte kabarık, pullu yamalar ile seyreden kronik bir otoimmün cilt hastalığıdır. Tanısı konulduktan sonra ömür boyu süren bir deri hastalığıdır. En yaygın görüldüğü yerler diz, dirsek, gövde ve kafa derisidir. Psorcutan krem ne için kullanılır?
Topikal tedaviye cevap veren pullanma, kabuklanma ile seyreden sedef hastalığının (psöriazis vulgaris) topikal tedavisi. Sedef hastalığı neden meydana gelir?
Sedef hastalığı, bağışıklık sisteminden kaynaklanan bir rahatsızlıktır ve genetik yatkınlık da rol oynayabilir. Bu hastalık, kişinin cilt hücrelerinin normalden daha hızlı bir şekilde üretilip birikmesi sonucu ciltte kırmızı, kalın pulların oluştuğu bir durumdur. Sedef hastalığı nasıl bir hastalıktır?
Sedef hastalığı (psoriasis) vücudun kendi dokularına karşı geliştirdiği, ciltte sedef benzeri beyaz renkte pullarla kaplı olan kızarıklıkların oluştuğu, kronik seyirli bir cilt bozukluğudur. Tüm dünyada yaklaşık %1-3 oranında görülür. Psorcutan 0 005 merhem nasıl kullanılır?
• Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
derinizin hastalıklı bölgesine nazikçe sürünüz. kullanacağınızı size söyleyecektir. Haftada 100 g'dan fazla kullanmayınız. dozu haftada 5 mg'ı aşmamalıdır, örneğin 60 ml scalp çözelti ile 30 g merhem veya krem ya da 30 ml scalp çözelti ile 60 g merhem veya krem. Psorcutan Losyon nasıl kullanılır?
SCALP'ı başınızda bulunan hastalıklı bölgeye haricen uygulayın. SCALP'ı kullanmadan önce saçlarınızı ayırmanız kullanım kolaylığı sağlayabilir. damlatın. Nazikçe parmak uçlarınızla ovalayın. Psoderm yüze sürülür mü?
Doktorunuz tavsiye etmedikçe derisi kolaylıkla incelebilen yüzünüze sürmeyiniz. Göze temas ettirmeyiniz. Göz ile teması halinde bol su ile yıkayınız. Tekrarlayan uygulamalarda katarakt (göze perde inmesi) ve glokoma (göz tansiyonu) neden olabileceği düĢünüldüğünden göz içine kaçmamasına dikkat edilmelidir. Sedef hastalığı bulaşıcı mı?
Sedef hastalığı bulaşıcı değildir, yani kişiden kişiye geçemez. Genetik yatkınlığı bulunan aynı ailenin üyelerinde görülebilmektedir. Sedef hastalığı genellikle erken yetişkinlikte görülür. Çoğu vakada cildin sadece birkaç bölgesi etkilenir.