Sayıştay sınavı konuları

Sayıştay sınavı konuları Sayıştay sınavı konuları, Sayıştay KPSS istiyor mu?, Sayıştay sınavına kaç kez girilebilir?, Sayistay sinavi kac soru?, Sayıştay sınavına kimler girer?, Sayıştay ne kadar maaş alır?

Sayıştay KPSS istiyor mu?

Sayıştay kendi sınavını kendisi yapmaktadır. Bu nedenle KPSS şartı yoktur.

Sayıştay sınavına kaç kez girilebilir?

(2) Giriş sınavının yazılı sınavı veya mülakatına iki kez katıldığı halde başarılı olamayanlar bir daha sınava giremezler.

Sayistay sinavi kac soru?

Toplamda 105 soru için adayların 130 dakikaları bulunmaktadır. Sonuçların değerlendirilmesinde testlerin ağırlıkları, Genel Yetenek Testi %40. Genel Kültür Testi %10.

Sayıştay sınavına kimler girer?

Sınava; hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki en az dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olanlar başvuru yapabileceklerdir.

Sayıştay ne kadar maaş alır?

4-5 Kasım 2023 tarihlerinde ÖSYM tarafından yapılan Başkanlığımız 2023 Yılı Denetçi Yardımcısı Adaylığı Yazılı Sınavında başarılı olarak mülakata girmeye hak kazanan adayların, duyuru ekinde yeralan "Özgeçmiş" Formunu doldurarak bir dilekçe ekinde 15 Aralık 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar "Sayıştay Başkanlığı İnönü ...

Sayıştay sınavı 2023 ne zaman?

Kamu sektöründe çalışan denetçiler, genellikle Devlet Personel Başkanlığı tarafından belirlenen maaş skalasına göre maaş alırlar. Bu skalaya göre, denetçi olarak görev yapan bir kişinin maaşı 2023 yılı için en düşük 17.680 TL ile en yüksek 41.573 TL arasında değişebilir.

Sayıştay denetçisi ne kadar maaş alır?

Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İİBF fakültelerinden mezun olanlar Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavına girebilirler. Sayıştay Denetçiliği Sınavı sınav süresi 130 dakikadır. Sayıştay Denetçiliği Sınavı sınav başvuru ücreti 350 TL'dir. Sayıştay Sınavı Başvuru Tarihi 19-25 Temmuz'dur.

Sayıştay Denetçisi hangi bölüm mezunu?

Sayıştay Denetçileri; Bakanlıklar, Mahalli İdareler, SGK, Üniversiteler, KİT'ler gibi denetim gruplarında ve Uluslararası İlişkiler, Hukuk, Bilişim Sistemleri, Eğitim, Mesleki Gelişim gibi özel çalışma alanları olan gruplarda görev alabilirler.

Sayıştay Denetçisi nerede çalışır?

Yazılı sınav klasik usule göre Hukuk, Maliye, İktisat, Kompozisyon, Seçimlik Grup (Ticaret Hukuku veya Muhasebe) alanlarında ÖSYM tarafından yapılacaktır.

Sayıştay sınavında ticaret mi muhasebe mi?

Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı yazılı sınavında başarılı olarak mülakata girmeye hak kazanan adayların mülakat sınavları 04-05-06-07-08-11-12-13-14 Mart 2024 tarihlerinde ekli listelerdeki programa göre Sayıştay Başkanlığı İnönü Bulvarı No:45 Balgat/ANKARA adresinde yapılacaktır. İlgililere duyurulur.

Sayıştay Denetçiliği mülakat var mı?

Bu sınavda ticaret ve muhasebe dersleri seçmelidir.

Sayıştay sınavında ticaret hukuku mu muhasebe mi?

eleman.net verilerine göre, Bağımsız Denetçi 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 40.400 TL maaş alıyor. Bağımsız Denetçi, 2024 yılında en düşük 28.000 TL alırken, en yüksek 61.000 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Bağımsız Denetçi, Temmuz 2023 yılında ortalama 30.100 TL maaş alıyordu.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL