Kırıklara neden platin takılır?

Kırıklara neden platin takılır? Kırıklara neden platin takılır?, Platin ne gibi durumlarda takılır?, Hangi kırıklarda platin takılır?, Platin ne kadar süre sonra çıkarılır?, Kemiğe takılan platin nedir?

Kırıklara neden platin takılır?

Geçici platin ya da geçici ortopedik implantlar kırıklı hastalarda kırıkların pozisyonlarının düzeltilmesinden sonra kırık parçaların sabitlenmesi amacı ile kullanılırlar.

Platin ne gibi durumlarda takılır?

Geçici platin ya da geçici ortopedik implantlar kırıklı hastalarda kırıkların pozisyonlarının düzeltilmesinden sonra kırık parçaların sabitlenmesi amacı ile kullanılırlar.

Hangi kırıklarda platin takılır?

Platinleri takmadaki amaç, kırık ya da çökük omur konan kemik parçaları ile kaynayıncaya kadar geçecek 3-4 aylık sürede omurganın yükünü taşımak yani ona mekanik destek olmaktır. Bir kez kaynama olunca zaten yük kemiğe binecektir, platinler ikinci planda süs olarak kalacaktır.

Platin ne kadar süre sonra çıkarılır?

Her kol kırığı ameliyatında platin takılmasına ihtiyaç duyulmaz. Ancak ciddi kırıklar ve özellikle açık kırıklarda platin takılması gerekebilir.

Kemiğe takılan platin nedir?

Köprücük kemiği kırığı ameliyatından sonra genellikle plak ve vidalar en erken 9 ay sonra çıkarılır. Ancak çoğu zaman plak ve vidaların çıkarılması gerekmez.

Platin kimlere takılır?

Ortopedide kullanılan platinler, kemik kırıklarının tedavisi veya kemik deformitelerinin düzeltilmesi gibi çeşitli nedenlerle kullanılan bir tür ortopedik implanttır. Platinler, genellikle titanyum, paslanmaz çelik, krom-kobalt alaşımları veya biyouyumluluğu yüksek polimerler gibi malzemelerden yapılmaktadır.


Platin ömrü ne kadardır?

Omurları arasında anormal bir hareketlilik, yani instabilite olduğu hareketli röntgen filmleri ile tespit edilen hastalara uygulanan ve halk arasında platin ameliyatı da denen bu ameliyatlara doktorlar arasında “enstrümentasyonlu füzyon” denir.

Kemikler kırıldıkça güçlenir mi?

Platinin beş adet kararlı izotopu ve bir de yarılanma ömrü 6 milyar yıl olan radyo-izotopu vardır: Pt-190. Platinin başka radyo-izotopları da vardır ve bunlardan en kararsızı yarılanma ömrü 50 yıl olan Pt-193'tür.

Kaynamayan kemik ne olur?

Kemikler, kendiliğinden iyileşme yeteneğine sahiptir ve doğal süreçte kırık bir kemik, uygun koşullar altında kendi kendini onarabilir.

Platin takıldıktan sonra alçıya alınır mı?

Kaynamama, kemik yeterli stabil duruşu sağlayamaz ve kan akışı alamazsa gerçekleşebilir. Her iki durumda kemiği kaynamasında çok önemli olduğu için dikkat edilmelidir. Ayrıca yaralanmalar, kan akışını engelleyecek her türlü durum, kırık kemiğin kaynaması için engel oluşturacaktır.

Parçalı kırık ameliyatsız iyileşir mi?

Eğer ameliyat gerektirecek boyutta bir kırık tespit edilirse ayak bileği cerrahi müdahale ile açılarak oradaki kırık kemiğe ulaşılır ve platinler yerleştirilir. Takılan bu platinler sayesinde bilek sabitlenmiş olur. Bu sabitleme işleminin ardında açılan bölge tekrar kapatılıp bacak alçıya alınır.

Hangi kırıklar ameliyat edilir?

Bu nedenle ameliyatsız tedavi nadiren önerilir. Ancak parçalı kırıklar, osteoporotik hastalardaki kırıklar, açık yarası olan kırıklar, dirsek bağ yaralanmaları olan kırıklı çıkıklar, damar ve sinir yaralanması olan kırıklar ameliyatla tedavi edilebilir.

Platin takılan hasta ne zaman iyileşir?

Kırık tedavisinin yöntemi yaşa göre belirlenir

Ancak genç erişkinlerde ve ileri yaş hastalarda eklem kırıkları, uzun kemiklerin bazı kırıkları, bacak kırıkları, leğen kemiği kırıklarının bir kısmı ve kalça eklemi kırıkları gibi belli özellikteki kırıklar için ameliyat gerekmektedir.


victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL