Lal ile biten kelimeler

Lal ile biten kelimeler Lal ile biten kelimeler, I harfi ile biten kelime var mı?, Türkçede y ile biten kelime var mı?, Sonu loji ile biten kelimeler ne demek?, E harfi ile biten bir kelime var mı?

I harfi ile biten kelime var mı?

Sizler için en sık kullanılanlarını şu şekilde derledik; abi, iki, aksi, bekçi, cami, asabi, empati, asgari, emekli, görevli, ilişki, lösemi, madeni, medeni, evli, öfkeli, yedi, telafi, tahinli, ticari, zevkli, askeri, akademi, bilgili, bisküvi, coğrafi, dönerci, dövmeci, döşemeci, felsefi, gamzeli, kahveci, kıdemli, ...

Türkçede y ile biten kelime var mı?

Sonunda Y olan ve farklı anlamlara sahip olan birçok kelime bulunmaktadır. Bu kelimeler 12 harfli veya 11 harfli gibi pek çok kategoriye ayrılabilir. Genelkurmay, kervansaray, Çerkezköy, gibi kelimeler bunlardan bazılarıdır.

Sonu loji ile biten kelimeler ne demek?

"-loji" genel anlamıyla; "herhangi bir alanındaki çalışmalar" demektir. Bu tür sözcükler genellikle Yunanca veya Latince köke sahip olup son ek -loji, Yunancadaki -λογια (-logia) dan gelir.


E harfi ile biten bir kelime var mı?

E ile biten kelimeler şu şekildedir; anne, çile, çise, dede, cebe, cüce, beze, bone, belge, acele, adale, avare, bahriye, bakiye, asliye, acemice, başköşe.

Hangi harfle biten kelime yoktur?

Ses yolunda bir engele çarparak çıkan seslere ünsüz denir. Kökeni Türkçe olan kelimelerin sonunda b, c, d, g ünsüzleri bulunmaz.

I ile başlayan kaç il vardır?

Ülkemizde 81 il bulunmaktadır. Bu illerden sadece iki tanesi ı harfiyle başlamaktadır. Bu iller ve bulundukları bölgeler: Iğdır (Doğu Anadolu Bölgesi)

Türkçede B harfi ile biten kelime neden yok?

Öz Türkçe olan kelimeler B ile bitmez. Bunun nedeni B harfinin, G ve D gibi yumuşak ünsüz olmasıdır. Farsça ve Arapça gibi doğu dillerinden Türkçeye geçen kelimelerin arasında B ile biten birçok sözcük yer alıyor. Bu kelimeler zamanla Türkçeleştiği için son harfleri hem B hem de P şeklinde yazılır.

H ile biten kelime var mı?

H harfi ile biten kelimeler oldukça fazladır. Ancak en yaygın kullanılan ve h harfi ile biten kelimeler şunlardır; 2 harfli; ah ve oh, 3 harfli; tüh, vah, yuh, 4 harfli; agah, izah, sulh, 5 harfli; matah, Fatih, iflah, mizah, 6 harfli; fellah, peydah, küstah, tespih, 7 harfli; padişah, teravih.

B harfi ile biten bir kelime var mı?

Türkçe'de b harfi ile biten kelime yoktur.

OLOG eki ne demek?

“-olog veya -log” bir alan üzerinde çalışan akademik kişi anlamına gelmektedir.

Sonu izm ile biten kelimeler nedir?

Logia, üç şeytan meyvesi türünden biridir. Bu türün karakteristik özelliği kullanıcısına bir doğal elemente veya bir doğa gücüne dönüşme gücü vermesidir. Logia şeytan meyveleri tüm şeytan meyvesi türleri içinde en güçlüsü ve nadir bulunanı olarak kabul edilir (Zoan alt türü olan Efsanevi Zoan dışında).

Logia ne demek?

Öz Türkçe'de b ile biten kelimelere rastlamak mümkündür. Buna örnek olarak Kül Tigin, Tonyukuk ve Bilge Kağan yazıtlarında rastlanan "sab" ve "sub" sözcükleridir. Sub, "su" anlamına gelirken sab ise "haber" demektir.

Bana B harfi ile biten bir kelime söyler misin?

Sonu p ile biten kelimeler çok sayıda bulunmuştur. Sonu P ile biten toplam 415 kelime bulunur. Bu kelimelerin çoğunu gündelik hayatımızda da çok sık kullanırız. Bu nedenle p harfi ile biten kelimeler, kelime sayısına göre değişiklik göstermektedir.

Türkçede p ile biten kelime var mı?

façalı, faizci, faizli, faktör, falaka, fanila, faraza, farazi, farklı, farsça, fasıla, faşist, faşizm, fatiha, fatura, faullü, favori, fayans, fecaat, federe, felçli, fellah, feodal, ferace, ferman, fersah, fersiz, fetret, fettan, feyyaz, fıçıcı, fıldır, fındık, fırfır, fırsat, fısfıs, fıstık, fıtrat, fideci, fiilen, ...

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL