Verilenlerden hangisinin aynı sıcaklıkta akışkanlığı en fazladır

Verilenlerden hangisinin aynı sıcaklıkta akışkanlığı en fazladır Verilenlerden hangisinin aynı sıcaklıkta akışkanlığı en fazladır, Gliserin mi daha akışkan bal mı?, Sıcaklık arttıkça viskozite artar mı?, Zeytinyağının viskozitesi sudan büyük mü?, Gliserin mi daha akışkan su mu?

Gliserin mi daha akışkan bal mı?

Bal, etil alkol ve gliserin sıvıları; aynı şartlarda, aynı anda ve aynı eğimle akmaya bırakıldığında; alkolün en hızlı, balın en yavaş aktığı gözleniyor.

Sıcaklık arttıkça viskozite artar mı?

Viskozite, sıcaklık arttıkça azalır (örneğin, sıcaklık 0 °C den 100 °C çıktığında, suyun viskozitesi 1.79 cP den 0.28 cP ye düşer).

Zeytinyağının viskozitesi sudan büyük mü?

Daha basit bir anlatımla viskozite, akışa ya da biçim değişikliğine karşı koymama özelliği demek olan akışkanlığın tersidir. Örneğin, akışa direnç gösteren zeytinyağının viskozitesi suyun vizkozitesinden büyükse, suyun akışkanlığı da zeytinyağının akışkanlığından büyüktür.

Gliserin mi daha akışkan su mu?

Gliserin, 1,2,3-Propantriolün yaygın adıdır. Şurup kıvamındaki bu renksiz sıvı, suda çözülebilmektedir.

Zeytinyağı mı daha akışkan su mu?

Çünkü, aynı miktardaki su ve zeytinyağının moleküllerinin sayısı birbirinden farklıdır. Sudaki molekül sayısı zeytinyağındakinden daha fazladır. Yani su, zeytinyağından daha yoğundur. Yoğun olan sıvı altta kalır.

Bal akışkan mıdır?

Balı bir kaşıkla aldığınızda kavanozdan ayırmanın ne kadar zor olduğunu bilirsiniz; çünkü kaşık havaya kaldıkça bal uzar ve zor ayrılır. Hakiki balın özelliği ise oldukça akışkan olmasıdır.

Sıcaklık arttıkça akışkanlık artar mı?

Sıvıların viskozitesi ise artan sıcaklıkla azalmaktadır.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL