Makale nedir

Makale nedir Makale nedir, Makale nedir ve örnek?, Makale Nedir Nasıl Anlaşılır?, Makale Nedir Nasıl Yazılır özellikleri nelerdir?, Makale Nedir kim yazar?

Makale nedir ve örnek?

Makale, en az bir düşünceyi savunmak ya da bir iddiayı öne sürmek için yazılmış yazıların geneline verilen isimdir. Günümüzde gazetelerde yayımlanan köşe yazıları makalelere örnek olarak gösterilebilir. Yazar iddiasını ve düşüncesini temellendirmek adına ortaya en az bir kanıt sunmak zorundadır.

Makale Nedir Nasıl Anlaşılır?

Bir gerçeği açıklamak, bir konu hakkında görüş ve düşünce belirtmek ve bir tezi savunmak, desteklemek için yazılan yazılara makale denilmektedir. Makale herhangi bir konu hakkında bilgi vermek için yazılabilir. Bunun yanında yeni bir düşünce çıkarmak, bu düşünceyi desteklemek ve ispatlamak amacı ile yazılan yazılardır.


Makale Nedir Nasıl Yazılır özellikleri nelerdir?

Kimler makale yazabilir? Bilimsel makaleleri sadece alanında uzmanlar yazabilir. Diğer makale türleri yeterli bilgiye sahip kişilerce yazılabilir. Bu makaleler genellikle sanatsal, sosyal, politik konuları içermektedir.

Makale Nedir kim yazar?

Makalenin Özellikleri

Nesnel veriler kullanılır. Ciddi ancak anlaşılır bir dil kullanılır. Ele alının düşüncenin kanıtlanabilmesi için örnekleme, tanık gösterme, karşılaştırma, sayısal verilerden yararlanma gibi birçok düşünceyi geliştirme yöntemi kullanılır. Herhangi bir konu sınırlaması yoktur.


Bir makalenin özellikleri nelerdir?

1) Makalenin uzunluğu: Gönderilecek derginin yazım kurallarına göre değişmekle birlikte, 12 punto ve çift aralıklı yazımda olgu sunumları A4 sayfası olarak 7-8 sayfayı, araştırma makaleleri 15-16 sayfayı geçmemelidir.

Bir makale kaç sayfa olmalıdır?

Makaleler, belirli bir araştırma konusunda bilimsel bir topluluğa bilgi sunmayı amaçlar. Makaleler tezlerden daha kısa ve daha odaklanmıştır. Tezden hazırlanan makalelerde ise tezin bir bölümünü veya tezden bağımsız olarak yapılan bir araştırmayı özetleyen, daha kısa ve daha odaklı bir metindir.

Tez ve makale nasıl ayırt edilir?

Makale türleri

Dergimizde, orijinal tam metin araştırma makaleleri, kısa araştırma makaleleri, bilimsel raporlar, vaka raporları, teknik notlar, editöre mektuplar, derlemeler ve gerektiğinde araştırma ve konferans kitapları yayınlanır.


Makale yazma aşamaları nelerdir?

Makale, herhangi bir konuda, bir görüşü, bir düşünceyi savunmak ve kanıtlamak için yazılan yazılara denir. Gazete ve dergilerde yayımlanır. Bir gerçeği açıklamak, bir konuda görüş ve düşünceler öne sürmek ya da bir tezi savunmak, desteklemek için yazılan yazılara da "makale" denir.

Makale türleri nelerdir?

Bu yüzden bilimsel makalenin belirtilen formatta olması tercih edilir: Başlık, özet, giriş ve amaçlar, gereç ve yöntem, bulgular, tartışma, sonuç ve öneriler, kaynaklar, tablo ve şekiller (Duruma göre bulgular bölümünde de verilebilir).

Makale ne amaçla yazılır?

sayfayı, araştırma makaleleri 15-16 sayfayı geçmemelidir. 2)Makaleninbölümleri: Ayrıntıları aşağıda belirtilen; başlık sayfası, özet, giriş, gereç ve yöntem, bulgular, tartışma ve kaynaklar bölümlerinden oluşur.

Makalenin bölümleri nelerdir kısaca?

Bunlara göre başlık kısa, kesin ve net olmalı, 8 kelimeyi geçmemeli, kısaltma ve özetler kullanılmamalı, dilbilgisi kurallarına uygun olmalı, okuyucunun dikkatini çekmeli ve zihnini yönlendirmelidir. Bunlar makale başlıkları için de geçerli olmaktadır.

Bir makale hangi bölümlerden oluşur?

Lisans düzeyinde bir öğrencinin, ders kapsamında yapılan bir araştırması; gerekli yeterlilikleri sağlarsa çalışma akademik bir şekilde yayınlanabilir mi? Böyle bir durumda nasıl yol izlenmeli? Cevap: Evet yayınlayabilir.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL