Dünyaya gelmeden önce bize soruldu mu

Dünyaya gelmeden önce bize soruldu mu Dünyaya gelmeden önce bize soruldu mu, Allah her şeyi yaratmadan önce ne yapıyordu?, Doğmadan önce melek mi insan mı?, Allah bizi ne için yarat?, Ben ne için yaratıldım?

Allah her şeyi yaratmadan önce ne yapıyordu?

Değerli kardeşimiz, - Muhyiddin İbn Arabî'nin konuyla ilgili görüşü şöyledir: “Allah mahlukatı yaratmadan önce bir 'ÂMÂ'da idi. Âmâ'nın altında da hava, üstünde de hava vardı.” (bk.

Doğmadan önce melek mi insan mı?

- Bu sorunun mantıkla çeliştiğini fark etmemek de tuhaf kaçmaz mı? Çünkü, “Allah insanları yaratmadan önce, imtihan etmeden önce insan olmak isteyip istemeyeceğimizi sordu mu?” sorusu temelden bozuktur. Zira, “Allah insanları yaratmadan önce...” ifadesinden de anlaşıldığı gibi, insan yaratılmadan önce yoktu.


Allah bizi ne için yarat?

Cenab-ı Allah Muhtaç Olmaktan Münezzehtir

Kâdir-i Mutlak olan Allah, hiçbir şeye ihtiyacı olmayan el-Ganî, bilakis tüm mevcûdâtın kendisine ihtiyaç duyduğu es-Samed'dir. Dolayısıyla Allah bizleri veya kâinatı herhangi bir şeye ihtiyaç duyduğu için yaratmamıştır.


Ben ne için yaratıldım?

Kulluk vazifelerini yapmak için, Rabbine itaat, tevazu, kuvvetsizliğini, ihtiyacını göstermek, Ona sığınmak ve yalvarmak için yaratıldı. Allahü teâlâ, her şeyin sebepsiz, şartsız, maliki, hepimizin sahibidir. Bütün insanlar, Onun kullarıdır.

Allah evrenden önce neyi yarattı?

Buna göre ilk yaratılan varlığın arş olduğunu söylemek mümkündür.

Allah dünyayı kim için yarattı?

Allah, yeri, göğü ve ikisi arasında bulunan bütün mahlûkatı insana muhhasar etmiş adeta her şeyi insan için yaratmıştır. Göklerde olanın insanın hizmetine sunulması, yerde olanların da insan için yaratılmış olması, insanın yaratılışının önemli bir gayesi olduğunu gösterir.

Doğmamış ruhlar nerede?

Kalu Bela, dünya yaratılmadan evvel ruhların toplandığı yerdir. Özellikle tasavvuf edebiyatında önemli bir yer tutan Kalu Bela, Bezm-i Elest adıyla da bilinir. Araf Suresinin 172. ve 173 ayetlerinde Allah ile ruhlar arasında geçen konuşma aktarılır.

Allah bizi neden imtihan ediyor?

İmtihan iki maksatla yapılır: Birincisinde bir kişinin gücünü, bilgisini ve görgüsünü görmek ve bilmek; ikicisinde ise kişinin yapıp etmelerini kendisinin görmesini sağlamak, yaptığı işlerin sonucunu göstermek ve değer biçmektir.

Kalu belada ne söz verdik?

Orada Rabbimiz ruhlarımızı yarattığı zaman "Elestü bi rabbiküm" "Ben sizin Rabbiniz değil miyim?" diye sormuş ruhlarımız da "Kalü Bela" yani "Evet Ya Rabbi sen bizim Rabbimizsin" diye cevap vermiştir. Burada Rabbimiz ile yapılan sözleşme, Araf Suresi'nin 172. ayetinde "(Ey Rasülüm!)

Allahım beni duyuyor mu?

1 Allah, işitmesi için sese, söze, kelâma, konuşmaya, dile, kulağa, işitme aracına, ses nakline… Vs. Hiçbir şeye ihtiyaç duymaz. İçimizden geçirdiğimiz, kalbimizden geçen duâları elbette harfiyen duyar.

Allah neden şeytanı yok etmiyor?

Şeytan Allah Teala'dan mühlet istemiştir. Rabbimiz de hikmeti gereği şeytana kıyamete kadar mühlet vermiştir. Şeytan Hz. Âdem (a.s.)'e secde etmediği için ilahi rahmetten kovulmuştur.

Ateistlerin allahı kim yarattı?

Öncesiz olması gereken o kudret, her şeyi yoktan yaratanın kudretidir. Demek ki, ateist de kendi mantığına göre, ister istemez, Allah'ın varlığını kabul etmiş olmaktadır. Atomlar da, elementler de, sonsuz öncelerde yoktu, sonradan oldu. Öncesiz olan yalnız Allahü teâlâdır.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL