Yarım Alçı Ne Zaman Çıkarılır

Yarım Alçı Ne Zaman Çıkarılır Yarım Alçı Ne Zaman Çıkarılır, Yarım alçı ne için yapılır?, Alçı en erken ne zaman çıkarılır?, Yarım alçıya ne denir?, Bir alçı ne kadar durmalı?, Yarım alçı neden alınır?, Yarım alçı ıslanırsa ne olur?

Yarım Alçı Ne Zaman Çıkarılır


Atel (yarım alçı) tedavisi yapılmasının nedenine bağlı olarak süre değişmektedir. Yumuşak doku travması nedeni ile atel (yarım alçı) tedavisi yapıldı ise tedavi süresi 2 hafta kadar olmaktadır. Çocuklarda gelişen kırıklara bağlı atel (yarım alçı) tedavisi uygulandı ise süre 4 haftaya kadar uzayabilmektedir.

Yarım alçı ne için yapılır?

Alçı sarıldıktan sonra şişlik gelişirse, uzuv alçı içerisinde sıkışır ve kan dolaşımı bozulur. Bu nedenle şişlik yakinen takip edilmelidir. Genel olarak alınan darbeye bağlı şişlik olması veya riskinin bulunması durumunda yarım alçı, yani “Alçı Atel” uygulanır.

Alçı en erken ne zaman çıkarılır?

Eğer alçı ile tedavi devamına karar verilir ise 3 hafta hafta sonra radyolojik inceleme yapılmalı ve kırığın pozisyonunun kayıp kaymadığı takip edilmelidir. 5-6 hafta sonunda da alçı çıkarılır.

Yarım alçıya ne denir?

Atel işlemi genellikle kırık bir kemiğin sabitlenmesi ve hareketsiz kalması için tercih edilirken daha şiddetli vakalarda hastanın tedavisi doktor kontrolünde yapılır. Kırılmanın yanı sıra incinme veya burkulma durumlarında da atel kullanılabilir.


Bir alçı ne kadar durmalı?

Eğer kırık yer değiştirmemiş, basit iki parçalı ve yer değiştirme potansiyeli yok ya da çok az ise kırık alçı ile sabitlenerek tedaviye başlanır. Ortalama 4-6 hafta alçıda kalır.

Yarım alçı neden alınır?

Atel (yarım alçı) tedavisi kolda veya bacakta olan kırıkları geçici olarak sabitlemek için kullanılabilir. Ameliyat gereken kırıklarda ameliyata kadar geçen sürede kırık bölgesi, atel (yarım alçı) ile takip edilir. Bazı çocuk kırıkları atel (yarım alçı) tedavisi ile kalıcı olarak tedavi edilmektedir.

Yarım alçı ıslanırsa ne olur?

Alçı veya atel ıslanırsa ve nem, cildinize dokunan iç bölgeye inerse, kolay kurumayacaktır. Bu da tahrişe, kızarıklığa, kaşınmaya ve bazı aşırı durumlarda da enfeksiyona sebebiyet verebilir.

Alçıyı çıkardıktan sonra ne yapılır?

Alçı çıkarıldıktan sonra bazı şikayetlerin görülmesi normaldir. Hareketsizlik ve kullanmama kemiğin zayıflamasına yol açar. En kısa zamanda Fizik tedaviye başlanması gerekir. Bu sayede kırık, iyileşme sürecinde tam fonksiyon için gereken eklem hareket açıklığı ve kas gücü büyük oranda sağlanabilir.

Alçı ile banyo yapılır mı?

Alçı ve su

hidrofil pamuk suya dayanıklı değildir. Bu nedenle duş aldığınızda alçıyı veya sentetik alçıyı plastik bir torbayla veya özel duş kılıfıyla koruyun. Mümkün olabildiğince kısa bir süre duş alın. Plastik bir torbayı plasterle su geçiremez bir şekilde cildinize yapıştırabilirsiniz.


Alçı ne ile kesilir?

Kuru alçıyı bıçak ile kesmek oldukça güçtür. Alçı yumuşatmak için, alçı üzerine az miktarda Hidrojen Peroksit, Klor asidi, Asetik asid veyahut Sirke dökülür. Bundan sonra alçı yu- muşar ve bıçak ile kolaylıkla kesilir.

Atel alçı kaç günde çıkar?

Genel olarak ayak bileği kırıklarının iyileşme süresi 6-12 hafta arasında değişkenlik gösterir. Opere edilmeden alçı ya da atel ile tedavisi gerçekleştirilen kırıkların iyileşme süresi genellikle 6 haftalık bir zaman dilimini kapsar.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL