Sürekli mezi gelmesi

Sürekli mezi gelmesi Sürekli mezi gelmesi, Sürekli mezi gelmesi neden olur?, Sürekli gelen mezi abdesti bozar mı?, Mezi gelirse ne yapmak gerekir?, Mezi tedavisi var mı?

Sürekli mezi gelmesi

Sürekli mezi gelmesinin ya da ihtilam olmanın bazı sebepleri vardır. Bu da fazla yemek, haramlara çok bakmak vb. nefsin hoşuna giden şeyleri yapmaktan kaynaklanır. Ayrıca bir rahatsızlığınız olabilir. Sahasında uzman bir doktora danışmanızı öneririz.

Sürekli mezi gelmesi neden olur?

Sürekli mezi gelmesinin ya da ihtilam olmanın bazı sebepleri vardır. Bu da fazla yemek, haramlara çok bakmak vb. nefsin hoşuna giden şeyleri yapmaktan kaynaklanır. Ayrıca bir rahatsızlığınız olabilir. Sahasında uzman bir doktora danışmanızı öneririz.

Sürekli gelen mezi abdesti bozar mı?

Buluğ çağa eren bir kimsede yakınlaşma isteğinin oluşması üzerine avret mahalli bölgesinden gelen az miktardaki sıvı 'Mezi' olarak tanımlanmaktadır. Şeffaf bir renge sahip olup yakınlaşma eyleminin öncesinde gelmektedir.


Mezi gelirse ne yapmak gerekir?

Peygamber (s.a.s)'e sorduğunu söylemiş Hz. Peygamber (s.a.s) ona, mezinin guslü gerektirmediğini, yalnız abdesti bozduğunu buyurmuş.

Mezi tedavisi var mı?

el Cevab: Mezi meninin incelmiş halidir. Uykudan uyandığında mezi ya da meni ıslaklığının çamaşırda görülmesi durumunda ihtiyaten gusül gerekir. Uyanıkken mezi gelmesi sadece abdest gerektirir. Çünkü mezi olduğunda oluş şekli itibarıyla bir şüphe yoktur.

Mezi çok gelirse ne olur?

Penis ucundan akıntı gelen bir kişi acilen doktora başvurmalıdır. Doktor başvurularında muayene ve penis ucundan(üretra) sürüntü ile örnek alınması çok önemlidir. Bu sonuçlar çıkana kadar hastaya ampirik antibiyotik tedavisi başlanır.

Çok fazla mezi gelmesi gusül gerektirir mi?

Binâenaleyh söz konusu “vedi” ve “mezi”den dolayı gusül gerekmez. Şehvetten dolayı kadından gelen ıslaklığa ise "kazi" denilmektedir. Bundan dolayı sadece abdest bozulur, ancak orucu bozmaz ve gusül gerekmez. Kişiden gelen sıvı meni ise gusül abdesti alması gerekir; mezi veya vedi ise abdest bozulsa da gusül gerekmez.

Akıntılı iç çamaşırı ile namaz kılınır mı?

Şehvetle gelen meni hariç, hiç biri guslü gerektirmez. Kadınlarda meni gelmesi daha zor olur. Meni gelmez de, mezi denen akıcı sıvı gelirse gusül gerekmez.

Zevk suyu iç çamaşırı ile namaz kılınır mı?

Fıkıh kaynaklarında tercih edilen görüşe göre vajinal akıntının (rutûbetü'l-ferc) temiz olduğu ifade edilmekte olup (İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, 1/166), çamaşıra bulaşması namaza engel değildir. Bu itibarla tampon ya da ped kullanma zorunluluğu yoktur.

Zevk suyu cünüp olur mu?

Bu çerçevede özür sahibi kimsenin çamaşırına özür yerinden çıkarak bulaşan kan, irin, idrar, cerahat gibi şeyler özür hali devam ettiği müddetçe namaza engel olmaz.

Akla gelen cinsel düşünceler abdesti bozar mı?

Birine bakmak veya birine dokunmak neticesinde eğer şehvetle meni gelirse bu, guslü gerektirir. Akan şeyin rengi ve kokusundan meni olup olmadığını anlayabilirsiniz. Eğer akan şey beyaz renkli ince bir sıvıysa bu meni değil, mezidir. Dolayısıyla boy abdestini gerektirmez, sadece abdestinizi bozar.

Mezi nasıl bir sıvıdır?

Gusül veya abdest alan kişinin vesvese sebebi ile gusül ve abdestini tekrarlaması gerekmez.

Meni mi mezi mi?

Zevk suyu, boşalma öncesi sıvı, mezi, cowper bezi sıvısı ya da uluslararası literatürde pre-cum olarak adlandırılan sıvı boşalma öncesi penisin ucundan dışarı çıkan renksiz ve berrak sıvıdır.

Mezi nedir nasıl temizlenir?

Meni çıkarken şehvet ve zevk verir, mezi ise şehvetten sonra akar ve çıktığından şehvet veya zevk hissedilmez. Nem ve salgılar ise hiçbir düşünce ve bakmayla ilgisi olmadığı gibi şehvet de oluşmaz. Doğal bir olaydır.

Mezi olup olmadığını nasıl anlarız?

Necaset, her temiz su ile, abdest ve gusül alınmış su ile, sirke ve gül suyu gibi akıcı mayılerle temizlenir. Abdestte, gusülde kullanılan suya (müstamel su) denir. Bu su temizdir; fakat hadesi temizleyici değildir. Yani, bununla necaset temizlenir; fakat abdest alınmaz ve gusül edilmez.

Mezi hangi durumlarda olur?

Beyaz yoğun bir sıvıysa menidir, renksizse mezidir. Gusul aldiktan sonra meni gelirse -tam bitmemekten dolayi- guslu tekrar alman gerekir.

Çamaşıra bulaşan mezi ile namaz kılınır mı?

Mezî; cinsel oynaşma, hayal etme ve "şakalaşma sonunda duyulan haz sebebiyle cinsel organdan gelen, ince, şeffaf ve kaygan sıvıdır. (Meydânî, Lübâb I/17; Hattâb es-Sübki, el-Menhel N/257) Geldiğinin farkına varılmayabilir. Erkekte de kadında da olur.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL